Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hi, i kontrakten min står: "Lønn er 35000 (42000 pr år). Feriepenger kommer i tillegg til lønn." Dette er min første jobb her i Norge og forstår ikke hva det egentlig betyr. Fra det jeg leser, kan jeg enkelt forstår at det kommer lønn for alle 12 månedene plus feriepenger - jeg tror det er ikke så god deal og lurer på hva er forvirrende/hvorfor. Jeg setter pris på svar.

1
10 svar

10 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Nødutgang

Som InnocentBystander sier din lønn i år 420' Den vanlige praksisen er at den fordeles ut på elleve månedslønner.

3

Referee799

Har du årslønn så er det delt på 12 mnd. Så trekker arbeidsgiver deg for ferie, vanligvis i juni, samtidig som feriepenger utbetales. Det er skatten som fordeles på 10,5 mnd siden man trekkes halv skatt i desember og ingen skatt på feriepenger.

1

InnocentBystander

Det viktige er totalen.

Du får altså 420 000 per år (eg antar det mangla ein null).

Når du så har opptjent feriepengar så blir det i tillegg (første kalenderåret du jobbar får du ingen feriepengar).

Eg kan ikkje se problemer med denne måten å få utbetalt lønn på. Eg har det sjølv. Kom gjerne med meir spesifikke spørsmål.

2

Anneke

Takk InnocentBystander og Nødutgang.

Hva er det i konkrete situasjonen nå? (jeg forstår ikke helt ennå, derfor kanskje er bedre å spørre mer presis)

Jeg begynte i september 2019. Skal på ferie i juli.

Hva bør jeg forvente med penger (lønn eller feriepenger) for dette juli? Og hva i juli(eller en annen feriemåned) i 2021?

Jeg har tjent hver måned 35000 - 420" er ikke fordelt ut på elleve men tolv månedslønner

1

puma1

Ca 10,2 % av 35 000 *4 = Ca 14 280 netto. Feriepenger er skattepliktig, men vanligvis fritatt for forskuddstrekk. Det kommer an på bedriftens rutiner om feriepengemåneden er juni eller juli.

2

InnocentBystander

Jeg begynte i september 2019. Skal på ferie i juli.

Hva bør jeg forvente med penger (lønn eller feriepenger) for dette juli? Og hva i juli(eller en annen feriemåned) i 2021?

I tillegg til Puma1:

Du har ikkje opptjent full ferie. Antall feriedagar du har opptent vil normalt stå på lønnsslipp. Dersom ikkje vil personalavdeling/lønn kunna fortella det.

Dersom du kun tar ut opptjente feridagar, vil du få full lønn pluss feriepengar. Dersom du tar ut fleire dagar enn du har opptjent, vil bedriften trekka deg i lønn for dagane du ikkje har opptjent. Sjekk dette med personalavdelingen.

For 2021 har du full opptjening, og vil få lønn pluss feiepengar i ferien.

2

tucan

Ett moment som kan være greit å være klar over. Om du har 5 ukers ferie får du litt mindre penger i juni(feriepengemåneden) enn feriepengene skulle tilsi( litt avhengig av hvordan bedriftens rutiner er på det. Er ganske vanlig å få vanlig lønn i 11. Mnd også få feriepenger siste måneden der de trekker hele ferien)

blir litt annerledes første året.

jeg begynte ny jobb i januar. Har avtalt ned lønn at de trekker meg når jeg faktisk tar ut ferie.

1

Referee799

Om du har 5 ukers ferie får du litt mindre penger i juni(feriepengemåneden) enn feriepengene skulle tilsi( litt avhengig av hvordan bedriftens rutiner er på det. Er ganske vanlig å få vanlig lønn i 11.

Har du 5 ukers ferie, så trekker arbeidsgiver deg for 30/26 av månedslønn når feriepenger utbetales for å kompensere for at du har flere feriedager enn det er arbeidsdager i en måned. Med mindre du har avtalt noe annet, slik som du har gjort.

1

Referee799

Er ganske vanlig å få vanlig lønn i 11. Mnd

Ja, det er vanlig. Men viktig å huske at har man en jobb med årslønn, så er dette for 12 mnd. Så man kan ikke ta årslønna og dele på 11 og tro at man får den årslønna utbetalt pluss feriepenger.

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...