Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Håper kanskje noen her har mer informasjon og innsikt i dette, enn meg.

Jeg jobber i en bedrift som har slitt økonomisk i flere år. Vi har ikke hatt ordentlig lønnsjusteringer på minst 6 år. Unntak, 1000,- kr ekstra i fjor, og noe ekstra til sommmerferien for noen år siden. (Pga. utregningen sjefen bruker...)

Jeg jobber som produksjonselektroniker, og har fagbrev. Etter arbeidstilsynet sine sider, kan det se ut som om jeg har lønn under minste-lønns satsen.

https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/lonn/minstelonn/#Minstelønnpertime

(Lønn elektro)

Er det lov?

1
9 svar

9 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

RogerMaar

Dette er vanskelige saker. Jeg vil på det sterkeste anbefale at du har et fagforbund i ryggen før du "tar saken".

Det kan også være en anledning til å se seg om etter en annen jobb. De fleste som opplever slike forhold blir over tid "blinde" for dårlig behandling, og angrer på at de ikke byttet jobb tidligere når de først tar steget.

1

Meretzki

Må nok snakke med folk som kan dette, før jeg snakker med arbeidsgiver. Sånn at jeg er sikker i min sak. Men ser absolutt ut som om vi ikke får minstelønn.

1

chakala

I følge linken din i HI ser det ut til at du har rett på minstelønn ja. Du kan jo kontakte arbeidstilsynet å høre eller gå rett til arbeidsgiver å informere om at minstelønnssatsen ikke blir fulgt.

1

Meretzki

Sjefen har aldri klart å gitt konkrete svar, f.eks. under personalmøter. Og ikke bestandig satt seg inn i regler, før vi har sagt i fra om saker. Nå har de startet et "side/datter" selskap. Vi skjønner at han kan gjøre litt som han vil, men det må jo være noen regler selv for han.

Uansett, takk for svar.

1

Meretzki

Det er en privat bedrift jeg jobber i. Ingen her er organisert. Jada, sikkert dumt, og alle har jobbet her i evigheter. Sjefen sa en gang at han følger tariff, men nå har vi jo ikke fått ordentlig lønnsjustering på flere år. Og flere begynner å merke det.

Så bare lurte på om noen hadde peil på om han driver ulovlig, eller om han kan "gjøre som han vil".

1

Rainmaker

Så bare lurte på om noen hadde peil på om han driver ulovlig, eller om han kan "gjøre som han vil".

Dersom dere ikke har tariffavtale, eller jobber i en bransje med allmenngjort tariffavtale, er det arbeidsgiver som fastsetter lønnen, og håndterer lønnsvekst, i forhandling med den enkelte ansatt.

Så ja. Vedkommende kan "gjøre som han vil".

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...