Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei, jeg har et stort ønske om å begynne på college i USA, jeg var på utveksling når jeg gikk 2. videregående og vil tilbake. men nå som jeg har fullført videregående så mangler jeg en tysk karakter og endte opp med kompetansebevis isteden for vitnemål. er det mulig å studere uten den tysk karakteren på noen som helst måte? jeg har alle andre karakterer utenom den. (grunnen til at jeg mangler karakteren er at de ikke hadde tilbud om tysk siste år på vgs på den skolen jeg gikk på, og glemte fristen for privatist eksamen) er det fortsatt mulig å studere?

1
1 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

AccountsReceivable

Hvilket semester er det du søker opptak til? Jeg antar at det er snakk om opptak til høsten 2021 med tanke på disse Covid-19 tider.

Jeg har selv studert i USA både på bachelor og masternivå og kjenner spesielt godt til UC systemet og enkelte privatskoler på øst og vestkysten.

De aller fleste amerikanske universiteter vil kreve at du kan vise til studiebevis tilsvarende et GED/High School Diploma, med andre ord er det i hovedsak bare å prøve å søke så lenge du har fått utstedt et vitnemål hvor det fremgår at du har Generell Studiekompetanse. Har du ikke dette må du får fikset dette før du søker, be skolen din om et nytt vitnemål. Om du ikke i det hele tatt har tysk-karakteren må du melde deg på privatisteksamen, jeg tror fristen er 15 September i år - da har du tid til å få nytt vitnemål fra skolen etter du har fått kompetansebeviset i Tysk.

Det kan også hende at vitnemålet må oversettes til Engelsk av en autorisert oversetter, men dette varierer fra skole til skole (private skoler kan av og til være mer imøtekommende med dokumenter du har oversatt selv og har fått godkjent av skolen din). Dette må du undersøke på forhånd.

Alle universiteter har egne nettsider hvor de forklarer hva som kreves av dokumentasjon fra internasjonale studenter. De fleste skoler krever en ESL-test (English as a second language), men det kan hende du slipper dette om du legger frem dokumentasjon på at du har utvekslet tidligere, det må du snakke med hvert enkelt universitet om. Flere har minimumskrav når det kommer til testresultater også, dette er lurt å sjekke.

Deretter kommer det veldig an på hva og hvor du skal studere, noen skoler og noen fagretninger vil kreve at du tar SAT/ACT tester og kanskje SAT Subject Tests, jeg tok mine tester ved NTNU i Trondheim og ved UIO i Oslo. Noen skoler sier at de bare anbefaler at man tar disse testene og at de ikke er påkrevd - jeg ville dog anbefalt å ta disse så lenge de er anbefalt. Disse testene krever åpenbart at du studerer en god del før du tar dem.

Det er mange måter du kan studere på i USA, alternativt kan du søke deg inn på et Community College for så å søke det videre på et universitet som en såkalt «transfer student». Da er det for eksempel andre ting du må vurdere, som hvilke transfer avtaler skolen har, hvilket karaktersnitt General Education Courses du må ta før du søker videre på andre universiteter osv.

Det er mye du må forberede på forhånd, dokumenter, finansiering, motivasjonsbrev og en god del andre ting. Om du synes det er for mye å sette deg inn i på egenhånd vet jeg at ANSA kan være behjelpelig med å svare deg på det meste og er en solid kilde for riktig informasjon, jeg vil faktisk anbefale deg å høre om du kan få et møte med en rådgiver der.

En litt enklere vei å gå er å søke deg inn på American College of Norway, de lar deg ta første året av en amerikansk bachelorgrad i Norge før du søker deg videre og fullfører de 3 siste årene av graden din ved et universitet i USA, der vil du åpenbart få hjelp av folk som gjør dette hver eneste år og eksperter på dette. De har også en del universiteter de samarbeider med og som garanterer deg opptak om du får gode nok karakterer.

Årene jeg studerte i USA var noen av de beste jeg har hatt og jeg har hatt gleden av å jobbe der en periode i ettertid. Jeg ser ikke bort i fra at jeg en flytter tilbake en gang i fremtiden om muligheten byr seg.

Lykke til med søknadsprosessen!

2

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...