Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Spørsmål rundt pappaperm (fortvilt arbeidsgiver)

Hei,

Noen advokater med arbeidsrett som fagfelt her? :)

Jeg ar arbeidsgiver og har en liten konflikt med en arbeidstaker:

Arbeidstaker er for øyeblikket i pappapermisjon hvor han arbeider 3 dager i uken, og er hjemme 2 dager. Dette fungerer veldig bra og han skal være i slik permisjon (60% stilling) t.o.m 7. mai.

I går, mandag, kom han til meg og fortalte at han f.o.m mandag 15. mars ville være i 100% permisjon t.o.m 7. mai. Dette fordi han "overtar" permisjonsdager fra mor som nettopp har fått jobb, og mor begynner å jobbe mandag 15. mars.

Han fortalte at i følge NAV og arbeidsmiljøloven så har han aller rettigheter til å endre permisjonen sin ved å gi et varsel på 7 dager til arbeidsgiver.

Vi er en liten bedrift, og at en viktig ansatt plutselig blir borte 100% i 2 måneder påvirker oss veldig. Jeg klarer ikke å finne en vikar på så kort tid.

(videre er det jeg som betaler lønnen hans, og får den refundert fra NAV).

Hva er arbeidsgivers/arbeidstaker rettigheter her?

På forhånd takk for svar!

1
1 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

mf_6

I firmaet jeg jobbet for tidligere (5 ansatte) prøvde en av kollegaene mine å få trumfet igjennom å avvikle sin pappapermisjon på fredager.

Å få skaffet til vege en vikar som kun ville jobbe på fredager er i praksis ikke mulig - så lenge man ikke nøyer seg med noe rask fra NAV. Alternativt var da at vi fire andre måtte jobbe et par timer overtid hver eneste fredag i 8-10 måneder.

Vi fire andre ansatte satte hardt mot hardt, både overfor arbeidsgiveren og den nybakte tøffelhelten: Vi ga beskjed om at oppsigelsene våre kom dersom arbeidsgiver godtok dette. Det løste seg ved at han tok ut permisjonen sammenhengende på en tid av året hvor det var roligere.

Gi beskjed til din ansatt at når han har valgt å jobbe for et lite firma kan han ikke oppføre seg som om han jobber for en kommunalt etat.

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...