Jobb og Utdanning

Wildcard

Slippe militæret

Hei, jeg har 2 pass, et norsk og et engelsk, hvis jeg bytter til engelsk statsborgerskap når jeg er 18 slipper jeg da militæret?

Taper jeg noe på dette ? Hvordan går jeg fram?

håper på mange svar

Wildcard -=Before me you tremble=-

1
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Skal du bytte til engelsk statsborgerskap for å slippe hæren? Du slipper å gå inn i millitæret her da, ja

Wolverine

1

Løkskalle lever opp til sitt navn...

Du har alt å tjene på å gå over til britisk statsborgerskap, da du vil slippe militæret på dette viset.

Uansett hva du gjør, hold deg unna militæret. Jeg var der i tre uker, og det var tre uker for mye.

1

litæret er veldig avslappende.. ikke hør på alle de syke historiene du eventuelt har hørt. Søk deg inn i sambandet, og finn deg så en stilling i stabstroppen. Jeg er for eksempel EDB-ansvarlig.. ikke så tungt akkurat. Jeg sitter hele dagen foran en PC-skjerm og gjør ikke stort annet enn å duppe av en gang i blant.

1
Promo litæret er veldig avslappende.. ikke hør på alle de syke historiene du eventuelt har hørt. Søk deg inn i sambandet, og finn deg så en stilling i stabstroppen. Jeg er for eksempel E...

Det kommer jo ann på hva man gjør der etter rekrutten da. Havner man på kjøkkenet så har jeg full forståelse for at man ikke har så veldig lyst til å stå der i nesten ett år, men tar man kurs etter rekrutten så kan man få en bra tjeneste som man kan ta med seg ut i det sivile liv.

De som kun har vært der i et par uker tviler jeg på kan gi deg noen saklige begrunnelser til hvorfor/hvorfor ikke du skal ta militæret. Som oftest kommer de med teite begrunnelser som "Skauen, kjøkkentjeneste og sove ute i telt"

Mitt tips: Snakk med noen som har vært der og vet hva de snakker om. Da kan du også få tips om hva du kan ta videre etter rekrutten.

Hvis du ikke vil ta militæret kan de sikkert gi noen tips der og =)

1
Wildcard Takker for mange bra svar men jeg lurer på om jeg mister noe som engelsk statsborger? Også hvordan går jeg fram når jeg blir innkalt?

Leste nettopp en tråd om late ungdommer og svarer på den i min. Jeg har blitt tilbudt en jobb rett etter utdannelsen min er ferdig, og de vil ikke ansette meg hvis jeg skal i militæret, så det er grunnen min, så ikke kom med at ungdom ikke orker å stå opp osv, det er mange som faktisk ikke kan gå i militæret grunnet jobb og utdannelse!

1

Jeg kan nesten bestemme selv om jeg vil inn eller ikke, da jeg har en håndskade jeg visstnok kan burke som argument til å slippe. Noen som vil kjøpe den av meg..?.)

1
Wildcard Leste nettopp en tråd om late ungdommer og svarer på den i min. Jeg har blitt tilbudt en jobb rett etter utdannelsen min er ferdig, og de vil ikke ansette meg hvis jeg skal i milit...

"Wildcard skrev: Leste nettopp en tråd om late ungdommer og svarer på den i min. Jeg har blitt tilbudt en jobb rett etter utdannelsen min er ferdig, og de vil ikke ansette meg hvis jeg skal i militæret, så det er grunnen min, så ikke kom med at ungdom ikke orker å stå opp osv, det er mange som faktisk ikke kan gå i militæret grunnet jobb og utdannelse!"

>>>>>>>>ja, nøyaktig 1 av 50000... Utdannelse kan du få utsettelse, så det er intet problem. Dessuten er du pliktig å gå i militæret, så hvorfor søke utdannelse når du er 19?

1
240turbo "Wildcard skrev: Leste nettopp en tråd om late ungdommer og svarer på den i min. Jeg har blitt tilbudt en jobb rett etter utdannelsen min er ferdig, og de vil ikke ansette meg hvis...

Man plikter slett ikke å gå inn i militæret.

Det er en straff man kan ta på seg om man ønsker, og tenker man seg om en gang eller to, finner man ut at det ikke er veien å gå.

Jeg har registrert meg hos Ungdom Mot Verneplikt, og tenker å gjøre litt frivillig arbeid for dem, prøve å forgifte unge sinn til å dimme eller ta siviltjeneste.

Selv har jeg nå siviltjeneste, og det er uendelig mye bedre enn militæret. Jeg skal være på utkikk etter deltidsjobb eller utdannelsestilbud, og finner jeg noe slikt, dimmer jeg på flekken. Vanskeligere å dimme fra siv. tj. enn militæret, men fullt ut mulig.

Føler meg mye friere nå, og skal legge opp til å dimme snarest mulig. Klarer meg fint for øyeblikket, da jeg hvertfall får litt penger

1
philboyd Man plikter slett ikke å gå inn i militæret. Det er en straff man kan ta på seg om man ønsker, og tenker man seg om en gang eller to, finner man ut at det ikke er veien å gå. Jeg h...

Straff sier du? Hvordan vet du det, som kun var der i tre uker? Det er faktisk noen som får noe ut av militærtjenesten sin, og det er de som biter tennene sammen og tar noe nyttig etter rekruttskolen, ikke sånne som deg som dropper ut etter tre uker og nærmest mener det er helvete på jord...

1
Løkskalle Straff sier du? Hvordan vet du det, som kun var der i tre uker? Det er faktisk noen som får noe ut av militærtjenesten sin, og det er de som biter tennene sammen og tar noe nyttig...

Hvorfor skal jeg bite tennene sammen og håpe at jeg får noe ut av det? Jeg pleier ikke å spille lotto hvis de ikke har noen stor jackpot å friste med, og jeg gambler ikke bort et år av livet mitt med mindre gevinsten er stor.

Ikke alle er laget for militæret, og jeg er nok en av dem som ikke er det. Det strider mot min natur å ta imot ordre. Jeg tror det strider mot de fleste menneskers natur. Jeg var på Gardeskolen, så det var lite nyttig som lå i korta mine. Nå tar jeg jo faktisk noe nyttig i forbindelse med siviltjenesten min, så jeg er fornøyd, jeg. Når jeg samtidig leker med tanken på å dimittere fra selv dette, så skaper jeg også en illusjon av frihet, som gjør at nesten alle negative tanker som burde springe ut av situasjonen som Staten trer ned over hodet mitt, svinner hen.

Militæret var helt okei. Fysisk var det ingen prøvelse. Lærte faktisk litt om mine evner. Maten var helt tilfredsstillende, og materielt var det okei. Det som jeg hatet, var mangelen på privatliv, den dårlige søvnen som følge av snorkende jævler på rommet, og chain of command.

1
Løkskalle Er du så redd for et år i militæret at du bytter statsborgerskap? Gratulerer, du tar kaka! =)

Løkskalle: Det er faktisk noen av oss som kan jobbe istedet for å være i militæret! Om jeg må leke actionman i nord-norge ett år etter endt utdanning taper jeg flere hundre tusen som jeg kunne tjent i arbeidslivet.

Men for all del; føler du deg mer tøff av å fullføre militæret, så sett igang. All ære til macho løkskalle

1
bikerjens Løkskalle: Det er faktisk noen av oss som kan jobbe istedet for å være i militæret! Om jeg må leke actionman i nord-norge ett år etter endt utdanning taper jeg flere hundre tusen s...

Jamen da DIMMER DU da din ape!

Jeg har aldri sagt at man MÅ gå inn, og jeg forstår de som ikke gidder å gå inn fordi de taper massevis av penger!

Det er en forskjell mellom de som nærmest hogger av seg det ene beinet for å slippe og de som faktisk HAR en grunn til å ikke gidde, har du ikke skjønt det?

Selvsagt, hvis jeg hadde en fet jobb hvor jeg tjente bra med penger så hadde ikke jeg giddet å dratt inn selv, jeg hadde gjort det jeg kunne for å slippe! MEN! Når det kommer folk som ikke vet hva de snakker om og som tror at militæret er et helvete uten like og klager over at dem ikke gidder fordi de har hørt at 10 år på lukket avdeling er bedre, DA begynner jeg å lure! Tror du jeg føler meg tøff og kul fordi jeg fullførte tjenesten min? Jeg innrømmer at jeg tenker tilbake på det året jeg var inne, men jeg går ikke rundt og skryter av at "jeg har vært i MILITÆRET jeg!"

Til slutt: Det er ikke snakk om å være 'macho' eller det tullet der. Militæret KAN faktisk være en jobbmulighet for noen av oss. Eksempelvis: Jeg hadde en kamerat som dro inn før meg, og han grudde seg og klagde som en gris. Hva skjedde så? Jo, nå er han fenrik og sier at det er en av de beste jobbene han har hatt.

Mitt råd: Har du en jobb som du tjener bra på; ikke gidd. Hater du tanken på å "kaste bort" ett år av livet ditt; ikke gidd. Er du usikker; prøv. Gidder du ikke å være der, så dimmiter. Det er ikke vanskelig i det hele tatt.

1
Wildcard Leste nettopp en tråd om late ungdommer og svarer på den i min. Jeg har blitt tilbudt en jobb rett etter utdannelsen min er ferdig, og de vil ikke ansette meg hvis jeg skal i milit...

"Wildcard skrev: Leste nettopp en tråd om late ungdommer og svarer på den i min. Jeg har blitt tilbudt en jobb rett etter utdannelsen min er ferdig, og de vil ikke ansette meg hvis jeg skal i militæret, så det er grunnen min, så ikke kom med at ungdom ikke orker å stå opp osv, det er mange som faktisk ikke kan gå i militæret grunnet jobb og utdannelse!"

>>>>>>>>Det her er sprøyt.

Greit, så at jeg faktisk har svart på denne tidligere. Uansett er det et ufattelig irriterende argument.

1
muggsopp "philboyd skrev: Ikke alle er laget for militæret, og jeg er nok en av dem som ikke er det. " --------------------------------------------------------- No Shit Sherlock!!

Ok militæret er bOOring, men finnes det ikke stolthet mer.

Pinglete og dimme!

Det har seg slik at i Norge er det allmenn verneplikt, men de som ikke duger til en dritt slipper. Er du helt skrudd og evneveik kan jobbe i barnehage og skifte bleier som siviltjeneste.

1
ChristerT Ok militæret er bOOring, men finnes det ikke stolthet mer. Pinglete og dimme! Det har seg slik at i Norge er det allmenn verneplikt, men de som ikke duger til en dritt slipper. Er...

Åååååhåååiiii så dumme vi er!!!

Stolthet? Hva faen er du snakker om? Hva er det i det å kjede seg på et avsidesliggende sted som gir en følelse av stolthet?

"Pinglete og dimme!" -

"Pinglete Å dimme!", heter det! Du kan like gjerne være i militæret, og helst bli yrkesmilitær, for med slike slette norskkunnskaper, kommer du ikke langt andre steder. Kanskje kjipt å rakke ned på èn enkelt feil, men OG/Å feil er for tredjeklassinger.

Det har seg slett ikke slik at Norge har allmenn verneplikt. Det kan enhver idiot se. Jenter slipper, helt uten grunn, og 2/3 av gutta slipper, enten pga. ekte eller oppdikta sykdom, fordi militæret finner det for godt, eller et eller annet.

De var de som ikke dugde til en dritt som ble igjen i militærleiren. Aldri truffet så mange tomsinger på et sted, som i leirtroppen.

Er du helt skrudd og evneveik, kan du være i militæret, men eier du ett fnugg av fornuft, dimmer du eller tar siviltjeneste. Selv har jeg for tiden siviltjeneste på et museum hvor jeg ikke gjør en dritt, men sitter ved egen pult med pc og telefon, og laster ned musikk og skriver e-mail og surfer. Bedre enn å være i militæret ihvertfall, og jeg får en hel haug mer penger hver dag, samtidig som jeg er der alle kompisene mine er.

1
muggsopp "philboyd skrev: Ikke alle er laget for militæret, og jeg er nok en av dem som ikke er det. " --------------------------------------------------------- No Shit Sherlock!!

muggsopp skrev: "philboyd skrev: Ikke alle er laget for militæret, og jeg er nok en av dem som ikke er det. " ---------------------------------------------------------

No Shit Sherlock!!

Veldig aggressivt, muggsopp. Jeg bare skrev det i klartekst for dem som ikke forstod.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.
Bilde

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...