Jul og høytid

trondergutt

Jul 2012 Nedtelling

Kjære alle julevenner.

Etter å føler jeg selv iallfall har vært med å preget de siste års juletråder hadde det så klart vært stort for meg å starte den neste tråden. Vet at det ennå bare er lille julaften, men håper dere alle tilgir meg at jeg "kupper" denne litt og lager den bittelitt på forskudd.

Men offisiell åpning av denne tråden er så klart ikke før i morgen og all juledebatt fram til da gjøres så klart i Williams 2011 tråd, som er blitt smått så legendarisk.

Ønsker at dere alle nyter den siste kvelden før årets beste og viktigste dag i morgen :)

Julehilsen til dere alle fra Trondergutt :)

4
4,4k svar

Dette diktet har jeg valgt å kalle Oooooh juuuuul.

Solen titter fram Ikke lenge til jul Dette skal feires med brask og bram Mens engler daler ned i skjul

Folkene på VGs debattfora Noen fra Oslo, noen fra Sula Bosatt overalt på jorda Men sammen i jula

HYYYL baker kaker Yonnory måker snø Hus fylt med pynt og lysestaker WestChystens julemenn blir sprø

2TallY handler gaver Trondergutt pynter huset På forumet fins mang en traver Alle fyller kruset

Navlesete sprer glede EL-FERNANDO terper julesanger Vigi kjører slede Måtte julen komme mange ganger

Noen flotte julevenner ble utelatt fra dette diktet, men de får være med i en forbedret versjon. Jeg nevner i fleng : LisaSF, b-bubs, Gløggen, Goth-Minister, King_Kenny92, Spinsind og mange flere.

16

280 dager igjen til jul dere! Fantastisk bra! :)

Ellers synes jeg Follow og hennes medsammensvorne skal forsøke å holde ting litt saklig i denne tråden. Det blir litt, unnskyld uttrykket; fjortissnakk med love, nattiklem og kysse the sweetest thing osv. Det hører vel hjemme på backstage strengt tatt eller på msn....

Jeg mener ikke å være negativ, men jeg synes denne tråden har blitt litt ødelagt i det siste. Den er ikke like koselig som den brukte å være.

Sorry! :( Jeg blir vel sett på som en gammel gubbe, men jeg føler jeg må si fra. Tidligere bare MÅTTE jeg inn å kose meg med denne tråden, men de siste ukene har det tatt litt av med pjatt. Mister litt interessen for tråden da.

Trøndergutt, William og dere andre trofaste; er dere litt enige?

Hilsen juleentusiasten Vigi :)

8

HYYYL, Ynnory, 2TallY, Spinsind, Trondergutt, Navlesete, EL-FERNANDO, Vigi, LisaSF, b-bubs, Gløggen, Goth-Minister, King_Kenny92, Fut-Gamer, Apollo3, Puskas_Marcelo, GrevMcJern, Notlob, Thea57, Eurepides, Skautroll, Shelvey, William_S1, Snøpus, 1Sandnes2, I tip my hat to you, julefrender, og håper alle har det bra. Dersom navnet ditt ikke står over, fortvil ikke, jeg har nok bare gjort en slurvefeil på morgenen, og vit at jeg elsker deg fordiom.

Nåh, jeg har skrevet et verk herno, som jeg har valgt å kalle Tommelhoring, i mangel på et bedre navn.

*Kremt*

God morgen. Klokken er syv, og jeg skal ut på en frisk joggetur*.

Jeg våkner til den herlige klangen av juleklassikeren Symphony of Destruction som skviser seg ut de sprengte høytalerne på min fem år gamle Sony Ericsson. Lyden kan knapt beskrives med ord, så vi beskriver den slik: #**##*"*##*#%##_*&.

Uansett, jeg våkner. Jeg våkner i min bakterie- og insektsinfiserte seng, ruller meg ned på gulvet, ut på gangen, inn på badet og pusser tenna. Jeg ser meg selv i speilet. Jeg har blå poser under øynene. Der og da tror jeg mitt fargerike ansikt er et tegn fra Gud, men jeg har i ettertid konkludert med at de bare er et resultat av lite mat, lite mosjon og endra mindre søvn.

Jeg halter med ut på gangen og fortsetter ferden inn på kjøkkenet. Mine gode venner, la oss kalle dem X og Y, som jeg deler kjøkken med, har etterlatt seg et lass av skitne tallerkener, svinske glass og tomme ølflasker. Rakkerunger. Men jeg lar ikke dette komme i veien for frokosten min. Jeg rører sammen en eksotisk mix av risengryn, melk og doritos og konsumerer delikatessen i løpet av sekunder.

Jeg sleper så mitt trøtte legeme inn på rommet, på jakt etter noen filler jeg kan dekorere kroppen med. Jeg trer på meg en slags joggebukse og en slags genser, og plasserer en lue på hodet. Nå skal jeg kickstarte dagen.

Kroppen er dog litt i ubalanse etter gårsdagens fyllekalas, og alle mine sanser, ører som øyne, nese som tunge, er alle på lavgir. Jeg snubler meg over dørstokken og ut i entreen. Her planter jeg mine små bein ned i X sine sko, noe som jeg ikke legger merke til fører timer senere. Jeg lukker døren, sånn halvveis i det minste, og setter i gang.

De første par stegene var small steps for mankind, men en enorm utfordring for undertegnede. Men etterhvert finner jeg rytmen, og hjertet såvel som lungene viser sin nytte. Kroppen fungerer faktisk, heh.

Etter en 60 minutters fysisk maktdemonstrasjon returnerer jeg til hybelen. Promillen min ligger omsider på et akseptabelt nivå**, og pulsen har omsider bikket 150, hvilket er det dobbelte og vel så det av min tidligere rekord***.

Klokken er nå halv ni, og jeg tar en tur innpå kjøkkenet. Jeg går forbi havet av skitne glass og fjellet av sølete tallerkner. Ja, jeg driter i det akkurat nå, for kalenderen på veggen viser noe veldig interessant. 24. november. Hva i svarte? Er vi virkelig der igjen? En eneste måned til jul? Når dette går opp for meg glemmer jeg hvor lite idyllisk denne morgenen har vært, og går løs på fjellet av tallerkner. Jeg skal få grabbane, X og Y, til å smile, for det er det gjulen handler om.

*Det skal jeg naturligvis ikke, og resten av historien er også bløff, men moralen står fremdeles: Juletiden bringer frem det gode i oss alle.

**Fra en alkoholikers synsvinkel.

***72 i hvilemodus som tiåring. Det er mulig pulsen var høyere når jeg var nyfødt, men det er i så fall ikke dokumentert.

K-J-E-K-K-E D-E-N.

8

Klokken viser seks Samlet rundt et bord Vi spiser kaker og julekjeks Alle VGDere på vår jord

I sofaen sitter 1Sandnes2 Han forteller julevitser Gløggen sitter i ro Mens kameraene blitser

For dette er kvelden for ablegøyer Goth-Minister gir granen vann King_Kenny92 er en skøyer Det er derfor alle liker han

B-bubs spiser julesnop Spinsind danser på bordet Julesangene går i loop Her har alle ordet

LisaSF åpner pakker Hun får vaser og lammelår Med et smil hun takker Julen kom også i år

Kjekke den.

7

Bare 11 tomler igjen til jeg er på 600-tomler totalt og kan få min siste stjerne. Håper det skjer før jul, eller kanskje på selve julekvelden? ;)

7
HYYYL Se opp, snart kommer han.

I morgen tidlig drar jeg på min første Julefest for året. Jeg har sydd ferdig kjolen min, og har skaffet søter tøyreinsdyrhorn til å feste på hodet.

Det blir gløgg med rødvin , pepperkaker, Julemat, grøt med mandel i (sklal jeg jukse og ta med egen mandel?:) og julemusikk, og dans. Alle skal kle seg opp:o)

Jeg skal ikke drikke, men gleder meg til alle glade Julerusede mennesker:o)

ååå

6
trondergutt Kun 2 uker igjen til årets beste dag :) Og som trådstarter tar jeg meg privilegiet å skrive trådens innlegg nummer 4000 :)

God morgen, kjære Julevenner!:-)

Da har jeg vert på tidenes heisatur og Julemarked. Tror jeg har husket på dere alle:-) Shoppet til den store medaljen, ble ikke stanset av tollerene og kom helskinnet hjem:-) Så alt i alt , JEG ER KLAR TIL JUL!

Oster, vin, ulike pølser, ting og tang som pyntes kan, gotterier og klær. Tenkte på dere alle, Julebodene hadde det meste, dvs ikke nå lenger;-)

To uker igjen, tenk det, da blir det koselig. Gleder meg så til å pynte treet, det blir nok overdådig, men vakkert, det kan jeg lover.

trøndergutt fikk innlegg nr 4000, en ubetinget suksess denne tråden altså. Kos dere alle i dag, mandag den 10.12.12, og la Julefreden senke seg med en koselig sang, så er dere trygge hele uken:-)

6

Melding til alle fra Vigi! :)

Jeg elsker virkelig julen! For meg er den tiden rett og slett magisk. Man kan diskutere hvor enig eller uenig man er med politikken i Amerika, men spesielt fra statene har vi mye å takke når det gjelder julestemning. Fra USA kommer filmer og julemusikk som går oss rett i hjertet. Også i Norge har vi blitt flinke, og jeg kjenner meg som en liten unge når jeg ser de første nissene på hagesentrene i september. Jeg kjører også pepperkaker og Julebrus hele året...

OG Jeg elsker nedtellingstråden til jul her på VGd. Jeg var bare opptatt av at den skulle bli bevart som det den i flere år var: jul jul og atter jul, og med en god stemning! :)

Jeg ønsker ikke å kritisere deg, trøndergutt i det hele tatt, og heller ikke William eller Sandnes. Litt snakk om andre ting enn jul er da lov innimellom, faktisk er det helt okei i blant. Det bidrar bare til å øke samholdet oss i mellom. Det jeg ikke er så glad i var enkelte av de siste ukers innlegg fra våre nye jenter som jeg følte skle litt ut med alle disse klemz og koz-innleggene. Jada, jeg begynner nok å bli gammel også!! ;)))

Så en oppfordring til jentene våre (og godt å få jenter inn for det har vært mangelvare tidligere), er å bli værende her inne. Jeg ser at dere overhodet ikke var enig i kritikken fra oss, men jeg håper dere kan vise litt selvinnsikt og forstå at oss gamle kara, som har vært i juletråden i årevis, ikke helt henger med på alt dere skriver.

William har også helt rett; Nok surmuling! Denne juletråden skal bestå, og kanskje vil VG en dag spandere på oss faste i tråden en helg i Oslo og lage en litt "sær" artikkel om oss? VG er herved tipset! ;)

Keep ut the good work Willi, Sandnes, Trøndergutt, Vigi og jentene også. Julestemningen lever i oss året rundt, og denne tråden er derfor viktig!! :)

Ha en fin mandag alle sammen!!! :)

5
Gløggen Som tidligere nevnt bare 50 dager igjen til jul. Jeg våknet for ikke lenge siden til at min mor har startet på julevasken :) Juleøl-smakingen i går ble forresten en suksess!

Som tidligere nevnt bare 50 dager igjen til jul. Jeg våknet for ikke lenge siden til at min mor har startet på julevasken :)

Det var tidlig, må jeg si:-)

Tidligs tre uker før Jul, setter jeg i gang med bøtte og klut, og tar alt fra topp til tå! Og jeg har et stort hus. Men, kanskje ikke så dumt å begynne i det små.

Sitter alltid etter å ha pyntet Juletreet og hører på forskjellige Julesanger, og når Alf Prøysen kommer på banen, så lukker jeg øynene, og ser for meg alt jeg har gjort for å få det så fint som mulig hos oss. Da er vaskingen et koselig smil om munnen:-)

5

En ny milepel er nådd. små dager igjen til Julaften.

Ha en fin onsdag alle Julevenner.

5
Spinsind [sitat…] Kjære trøndergutt, og alle kjære Juletrådmedlemmer:O) Da har dagen kommet til at jeg takker for meg på vgd:o( Ja, det har vert veldig koselig å følge denne tråden, og jeg...

Kjære trøndergutt, og alle kjære Juletrådmedlemmer:O) Da har dagen kommet til at jeg takker for meg på vgd:o(

God morgen kjære julevenn !!

Ja dette var triste nyheter å få på en ellers få kald og fin førjulsdag. Det er virkelig trist at du forlater juletråden og VGD. Du har bidratt kjempemasse og har vært en større ressurs for juletråden enn jeg selv føler jeg har vært siste månedene.

Det har vært mange diskusjoner og julerelevans og at det til tider vissnok har vært for mye fjas på juletråden i høst. Men vi må vel alle være enige om at tråden og dens popularitet aldri har vært så høy og vi ønsker vel oss ikke tilbake til da tråden stort sett hadde et innlegg eller 2 for dagen og vi som skrev ble sett på som noen raringer. Du har også vært veldig flink til å holde julerelevansen også så da er nå det sagt. Du har skapt ekte juleengasjement :)

Skulle gjerne hatt deg med helt til julaften og sågar til julaften 2013 også for den del :) Men dine valg må man respektere selv om savnet uansett blir stort.

Men skulle du ombestemme deg så er du så klart hjertelig velkommen tilbake, ingenting hadde gledet mere :)

Masse julklemmer fra din julevenn for alltid Trondergutt :)

5

Hei alle julevenner :-) Lenge siden sist igjen.

Her i Skogn er vi blitt velsignet med et lett snødryss, tross den bitende kulden som ser ut til å ha festet grepet om oss for godt:-)

Satser på mildere værtype og masse labbsnø de to siste dagene før jul, det hadde vært perfekt!

Hjemme hos oss ser vi slutten på oppussing (siste strøk på trappetrinnene i kveld), og også julevasken er kun få rom unna å være komplett. Vindusvasken utendørs står også igjen, og jeg kan ikke si at noen av oss gleder oss til å ta den i 10 minusgrader. Men når vi har katter som klatrer vindussprosser med skitne poter så må man. (Det ser ikke ut!)

Fryseren fylles stadig mer opp, og innholdet er foreløpig som følger:

32 Boller, 64 rundstykker, 4 fletteloff, 32 kanelsnurrer og 125 medisterkaker.

Søtkaker skal vi kose oss med å bake nå i dagene fremover, og safran er innkjøpt til lussekatter den 11. :-)

Brus og øl er innkjøpt, og står kaldt nede på kjellergulvet. Ribba og julepølsa ligger og koser seg i fryseren, innhyllet i all gjærbaksten.

Gaver til alle ungene er innkjøpt, og noe til de voksne også. Det er bare "kosegaver" igjen nå.

Denne førjulstiden har jeg vært god til å planlegge kjenner jeg, og har ikke kjent på stress en eneste dag. Det er vel et tegn på at man begynner å bli voksen...? Huff, nei det hørtes kjedelig ut :-D

18 dager igjen til jul, og de skal nytes til det fulle hver eneste dag :-)

Ha en flott torsdag kjære alle dere :-)

5

Da er det på tide å finne frem andre vers av Tenn Lys:

Tenn lys !

To lys skal skinne for kjærlighet og tro,

for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.

Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.

Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.

5

Skikkelig julestemning her i dag :) Trærne står snøtunge, og det lesser fortsatt ned.. Ønsker dere alle julevenner, en riktig god 2 søndag i advent :)

5

No er det bare <a>1</a> dag igjen dere - JIPPI.

Ønsker alle Julevenner en fin siste søndag i advent.

Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned for lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred på denne lille jord der menneskene bor.

5
EL-FERNANDO Og det samme fra EL, God Jul!

God Jul El og alle andre julevenner :)

Blir nok ikke skrevet så mye på VGD med meg på den store dagen i dag så vil med dette takke alle og enhver som har bidratt til denne fantastiske tråd. Håper alle er med på ferden mot julaften 2013 også :)

GOD JUL KJÆRE ALLE SAMMEN !!!

5
LisaSF [sitat…] Hvordan fungerer julestjerne-systemet?

5 julestjerner: Har skrevet mer enn 3000 innlegg, fått over 600 tomler fra minst 150 forskjellige tommelgivere

4 julestjerner: Har skrevet mer enn 1600 innlegg, fått over 320 tomler fra minst 80 forskjellige tommelgivere

3 julestjerner: Har skrevet mer enn 800 innlegg, fått over 160 tomler fra minst 40 forskjellige tommelgivere

2 julestjerner: Har skrevet mer enn 200 innlegg, fått over 40 tomler fra minst 10 forskjellige tommelgivere

1 julestjerne: Har skrevet mer enn 30 innlegg, fått over 10 tomler fra minst 3 forskjellige tommelgivere

Dette var forøvrig juletrådens innlegg nummer 2000 :)

4
trondergutt [sitat…] Er så absolutt enig at noen andre skal få den store æren av å være trådstarter :) Hadde ting vært som det var før hadde nok saken vært grei, da hadde eneste kandidat vært...

Derimot har nå juletråden vokst seg så stor og har fått så mange bidragsytere at det blir veldig vanskelig å peke på en bestemt person. Jeg kunne nevnt så mange som hadde fortjent æren, men tør ikke i frykt for å glemme noen.

Jeg ser at du er og blir litt mr Jul for meg, trøndergutt. Du holder fint tråden i sømmene, har den kjær og er oppmuntrende og trivelig, som en ekte Julevenn (har lært dette ordet her:) bør være.

Jeg vil heller snu på dette og nominere deg, for bedre mann for jobben ei tenkes kan fra min side. Og jeg er helt sikker på at jeg har alle med meg når jeg selvfølgelig spør om du har lyst og vil.

Og det håper jeg, virkelig :-)

4
HYYYL

God helg til dere alle :)

Det er godt å komme til denne tråden med tanke på all drittslenging på andre tråder på VGD for tiden !

Hvis alle surmagede folk som bare skal kritisere og dømme heller kunne bruke tiden til ta seg en julebrus og roe seg ned i stedet ville alt så mye bedre :)

4

Lignende innlegg

Ordstjernen Gunleiv Publisert

Torsdag

HAHA? 1 HATA? 1 HATE? 1 HATET? 5 HATETE? 6 HATT? 1 HAVA? 1 HAVET? 5 HEAT? 1 HEATA? 5 HEATET? 6 HETA? 1 HETE? 1 HETET? 5 HETETE? 6 HETT? 1 HETTA? 5 HETTE? 5 HEVA? 1 HEVE? 1 HEVET? 5 HEVETE? 6 HVETE? 5...
4
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Fredag

ALFA? 1 ALNA? 1 ANAL? 1 ANFALL? 6 ANFALLA? 7 ANLA? 1 ANNA? 1 ANNAL? 5 FALL? 1 FALLA? 5 FANA? 1 FLYA? 1 FLÆA? 1 FLÅA? 1 FYLLA? 5 FÆLA? 1 LALA? 1 LALL? 1 LALLA? 5 LYNA? 1 LYNNA? 5 LÅNA? 1 NYNNA? 5 NÅLA
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 28/9

BELM? 1 BELME? 5 BLEMME? 6 BULE? 1 BULLE? 5 EBBE? 1 ELLE? 1 EMBLEM? 6 EPLE? 1 LELL? 1 LEMME? 5 LEMP? 1 LEMPE? 5 LEPE? 1 LEPPE? 5 LUBBE? 5 LULLE? 5 LUMPE? 5 LUPE? 1 MELE? 1 MULE? 1 MULLE? 5 MUMLE? 5 PE...
2
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Tirsdag

BIDD? 1 BLID? 1 BLOD? 1 BLØDD? 5 BODD? 1 BOLD? 1 BUDD? 1 BUDO? 1 DILDO? 5 DILL? 1 DOBB? 1 DOBL? 1 DODO? 1 DOLL? 1 DUBB? 1 DULL? 1 DØDD? 1 DØLL? 1 IDOL? 1 ILBUD? 5 LIBIDO? 6 LIDD? 1 LODD? 1 LUDO? 1 LØD...
2
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Mandag

AGGA? 1 BAGG? 1 BAGGE? 5 BAUG? 1 BEGA? 1 BEGGE? 5 BUGG? 1 EGGA? 1 EGGE? 1 GAGG? 1 GAKK? 1 GAKKA? 5 GAKKE? 5 GAKKGAKK? 8 GAUK? 1 GAUKA? 5 GAUKE? 5 GJEKK? 5 GJEKKA? 6 GJEKKE? 6 GUBB? 1 GUBBE? 5 JAGA? 1...
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 25/9

ALBA? 1 BABL? 1 BABLA? 5 BALA? 1 BALJA? 5 BALL? 1 BALLA? 5 BØLA? 1 BØLL? 1 BØLLA? 5 JABB? 1 JABBA? 5 LABB? 1 LABBA? 5 MAMBA? 5 MØBLA? 5 VABB? 1 VABBA? 5
2
0 svar
Laster...