Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er mulig jeg er litt overfølsom her, men jeg irriterer meg faktisk ikke så rent lite over hvor sjelden vi får høre våre flotte tradisjonsrike norskspråklig julesanger i de forskjellige forjuls-programmene som sendes på våre TV-stasjoner. Hvorfor i all verden skal vi, f. eks. i et program tilegnet Frelsesarmeens fantastiske arbeid, måtte sitte å høre på at oppjazzet amerikansk plast-julesanger sunget på engelsk av norske artister skal utgjøre brorparten av sanginnholdet ? Hvorfor ikke heller prioritere vår norske sangtradisjon slik at vi får tak i den kriblende julestemningen vi kjente fra den gang vi var barn ?

La artistene gjøre sine juleturneer i by og bygd med det sangvalg de selv velger, så kan publikum velge hva de vil se og høre, - på nasjonalt TV derimot bør seerne prioriteres. Nå fungerer TV-programmene som utstillingsvindu, reklame og promotering av artistenes julekonserter.

2
6 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

guest19944

Derfor velger du Happybytes

1

trondergutt

Det samme gjelder vel radio. Radio Norge skulle jo stort sett spille julesanger i helgen som var og da jeg skulle kjøre litt bil gledet jeg meg til julestemning i bilen.

Jeg burde nok hatt med meg Sissel Kyrkjebø på CD for å si det slik......

1

Langorm

Vi er flere som lar oss irritere. Men hva skal en gjøre, i en tid som er i en stadig eskalerende endring? Vi får vel bare være glade, så lenge det varer, og lytte til eget musikkvalg hjemme. ;-)

1

perchri

Kjøp en platespiller/CD og gode norske julesanger...på norsk. Kutt TV, sitt og prat med hverandre....og for alldel.....legg mobilen i mobilhotellet/vekk for resten av den kvelden.

2

Langorm

.og for alldel.....legg mobilen i mobilhotellet

Helt enig om dette. Det er bare å håpe, at nåtidens selvfokuserende tidsbruk på mobil, er noe midlertidig. Dette er ødeleggende, både for en selv, familie og felleskap.

1

A_Øivind

Men hva skal en gjøre, i en tid som er i en stadig eskalerende endring?

Det er ikke endringene som eskalerer, men du som blir eldre :)

Selv for 5000 år siden syntes helt sikkert mange at overgangen fra stein- til bronseredskaper gikk over alle støvleskaft.

2

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Bilde

Backstage

Backstage

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Laster...