Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kjære alle julevenner! Nå er julaften 2016 snart historie. Pakkene er pakket opp, julemiddagen er spist og forhåpentligvis har dere alle hatt en flott julekveld. Enten om dere har feiret dagen alene eller om dere har vært sammen med familien.

Det er fortsatt jul en stund til, men det er nå uansett en gang slik at vi er ferdige med nedtellingen til årets jul, og det er på tide å starte en ny nedtellingstråd. Slik jeg forstår det på folk her inne så er det ok om jeg får æren av å starte denne nedtellingstråden, dvs til julen 2017. Det er nemlig nå akkurat 10 år siden den første juletråden ble laget av meg her inne på VG-debatt. Det startet en god tradisjon jeg virkelig er stolt over!

Jeg har alltid vært en skikkelig julete person som liker å tenke jul også utenom selve julehøytiden. Derfor startet jeg nedtellingstråden i sin tid mest for å kunne lufte savnet litt med andre. Til og begynne med var det bare jeg som skrev i tråden, men etter hvert viste det seg at folk faktisk fulgte med uten at de nødvendigvis skrev noe. Da månedene gikk kom det heldigvis flere folk til i juletråden og aktiviteten rundt de siste års juletråder har vært veldig bra!

I denne tråden teller vi altså ned til julaften 2017. Da det ikke er skuddår neste år går det fortere enn det gjorde i år da det var 29 dager i februar. Jeg håper på mange gode bidrag som har med julen å gjøre, og jeg lover dere å være aktiv selv. Det er mange høydepunkter de neste 12 månedene. 1.januar er en merkedag for da trenger vi ikke lenger vente til neste år før julen kommer. Det er en merkedag den 24. hver måned og det er selvsagt kjekt når vi er på 300 dager, 200 dager og ikke minst nede på 100 dager! Vi vet jo at julebrusen kommer tidlig, noe også julemarsipanen pleier å gjøre.

Jeg ønsker dere alle en fortsatt fin jul og så starter jeg herved nedtellingen:

I dag er det 365 dager igjen til jul!

(det virker lenge nå, men tiden flyr jo fort. Håper i det minste januar kan gå raskt slik at vi kan se vår og lysere dager i møte. Før vi vet ordet av det nærmer vi oss ny solsnu og mørkere tider. Den deilige julen kommer tilbake før vi vet ordet av det!! :)

Juleklem fra Vigi

4
862 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

trondergutt

God dag...

Er det her alle julevenner holder til ? :)

5

EL-FERNANDO

Yess, kommer du på noen land med spesielle mat tradisjoner på Julaften?

2

Tab

Fisk i polen

2

trondergutt

Der ser ut som at Papa Smurf kom med et god forslag i innlegget over da jeg ikke er så bevandret i andre lands julemattradisjoner. For øvrig er vel danskene glad i and til den store høytid :)

For øvrig er det en glede å telle og det har rent ut meget sand fra timeglasset siden sist. Vi er faktisk helt nede i 117 dager igjen til jul og jeg er som vanlig på denne tiden helt i villrede angående den mest vanskelige julegaven jeg må kjøpe hvert år :)

2

HYYYL

I dag er det nøyaktig 7 mnd til JuL

5

ynnory

Flott at du tar mine to grove feilposteringer med fatning! Tommel tilsendt den trivelige bergenserinne!

2

Daylights

348 dager til jul.

I dag organiserer kommunen henting av juletrær i bydelen. "Juletrekirkegården" begynner å ta form i utkanten av borettslaget.

Et vemodig syn å se fordums julegraner overlatt til evigheten, men kombinert med lengre og lysere dager så finner man også håp i gravhaugen. Naturens kretsløp tilsier jo at død skal bringe liv :)

Og med disse filosofiske betraktninger ønsker jeg alle på forumet en fin førjulsdag.

5

Vigi

I dag organiserer kommunen henting av juletrær i bydelen. "Juletrekirkegården" begynner å ta form i utkanten av borettslaget.

Et vemodig syn å se fordums julegraner overlatt til evigheten, men kombinert med lengre og lysere dager så finner man også håp i gravhaugen. Naturens kretsløp tilsier jo at død skal bringe liv :)

Jepp, er sånn det er og det er jo også sånn det skal være. For hver dag som går nå i flere måneder fremover blir det lysere og finere dager, og vips så går det mot ny jul før vi vet ordet av det.

God uke videre!

1

Halvblods

Det er så hyggelig å se at juletråden fortsatt holdes i live!

Når man er utenlandsstudent får man ikke med seg verken den første julebrusen, den første julemarsipanen, de første julereklamene eller den første snøen. Da er det deilig å kunne søke opp denne tråden og ta brodden av juleabstinensene som bygger seg opp i de tyngste leseperiodene.

Kan ikke tenke meg en koseligere tråd, og håper den vil vare i mange år enda :)

I hvert fall til jeg flytter hjem i 2022(!).

4

notlob

Julaften.

Denne lille videoen rundt seks minutter, får meg så utrolig tilbake som barn på 1980-tallet. Nå er denne rett nok fra 75/76, men minner meg utrolig mye om '80-tallet. Nesten magisk fra rundt 3.10 ut i videoen – koret begynner å synge og man ser alle lysene fra gravgården.

4

trondergutt

Herlig innslag og føler det samme som deg. Er født i 77, men dette minner meg mye om min barndoms jul. Nå er jeg oppvokst på landet, men var alltid inn til Trondheim før jul og er litt som dette jeg husker det :)

1

EL-FERNANDO

Julaften.

Vakkert...

1

trondergutt

Nesten magisk fra rundt 3.10 ut i videoen – koret begynner å synge og man ser alle lysene fra gravgården.

Det er både magisk, vakkert og noe vemodig. Julaften er en dag man tenker på de som ikke er med oss lengre. Samtidig som livets skjebne for alle er at man selv også vil bli en som noen minnes på julaften når tiden er inne.

Håper forøvrig noen holder liv i tradisjonen med å telle ned til jul etter at jeg er borte også :)

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Bilde

Backstage

Backstage

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Laster...