Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Utenlandsk førerkort i Norge

Hvis en person som er norsk statsborger og bosatt i Norge tar førerkort i utlandet, kan man da bruke det i Norge?

1
8 svar

8 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

sl500

ToreTrygve skrev:

Hvis en person som er norsk statsborger og bosatt i Norge tar førerkort i utlandet, kan man da bruke det i Norge?

Det finnes ingen standard svar på dette da det i utganngspunktet ikke er lov. Klarer du å trikse og jukse til deg et EU førerkort avlikevel, så er svaret ja. Det må byttes inn i et Norsk iløpet av 6 månder vis du er Norsk statsborger og bosatt i kongeriket.

1

klut77

En kamerat av meg tok lappen mens han bodde i USA. Det eneste han trengte var å ta oppkjøring. Kan ikke helt huske om han trengte å ta teoriprøven.

1

Someone

sl500 skrev:

Det finnes ingen standard svar på dette da det i utganngspunktet ikke er lov. Klarer du å trikse og jukse til deg et EU førerkort avlikevel, så er svaret ja. Det må byttes inn i et Norsk iløpet av 6 månder vis du er Norsk statsborger og bosatt i kongeriket..

Feil. Så lenge det er ett EU/EØS førerkort går det greit pga EU regler. Kjører selv rundt med ett Dansk førerkort siden jeg var bosatt der da jeg var 18. Norsk politi kan heller ikke beslagegge førerkortet mitt, men de kan gi meg kjøreforbud i Norge så skulle jeg miste lappen kan jeg fortsatt kjøre i utlandet.

NB: Jeg har testet det ut siden jeg har blitt stoppet i kontrol og det var over 1 år etter at jeg flyttet hjem.

1

ToreTrygve

Her er fasiten, fikk mail fra Statens Vegvesen:

Hei Dersom du bor i Norge og erverver førerkort i utlandet, må du dokumentere at du har bodd minimun 6 mnd i det landet du ervervet førerkort i, dersom førerkortet skal være gyldig for kjøring i Norge og eventuelt bytte til norsk.

Kan du ikke dokumentere dette kan du ikke benytte førerkortet i Norge og du får heller ikke bytte det inn til norsk. Dokumentasjon på at du har bodd i utlandet i over 6 mnd. kan være f.eks bevis fra Folkeregisteret eller fra ev. arbeidsgiver.

1

RobboENO

Såfremt det utenlandske førerkortet er godkjent i Norge (Det gjelder hvertfall for førerkort tatt i EU-land). Du kan heller ikke ha mistet førerretten din i Norge (Altså mista lappen i Norge). Førerkortet er nemlig kun et bevis på at du har tillatelse til å kjøre, selve førerretten følger ikke direkte av dette. Kommer det en norsk statsborger, med si et spansk førerkort, vil selvsagt politiet sjekke dette opp mot sin database..

1

ToreTrygve

Det gjelder ikke et EU-land. Vet du hvilken etat (eller hjemmeside) man kan henvende seg til for info?

1

Rainmaker

Biltilsynet kanskje? ______________________________________________________ And shepherds we shall be, for thee my Lord for thee, Power hath descended forth from thy hand, that our feet may swiftly carry out thy command,we shall flow a river forth to thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine patrie, et fili, et spiritu sancti

http://www.intervocative.com/DVDCollection.aspx/Rainmaker

1

hrix

ToreTrygve skrev:

Det gjelder ikke et EU-land. Vet du hvilken etat (eller hjemmeside) man kan henvende seg til for info?

Kommer du fra et land utenfor EU, har vært bosatt der lengre enn 6mnd og kjører på et internasjonalt/lokalt førerkort så kan du kjøre på det inntil 12 mnd. i Norge. Innen 12 mnd. må du ta en praktisk prøve, teorien slipper en, og det skal man kanskje være glad for med de nye prøvene... Består du den prektiske prøven, vips så har du Norsk førerkort. Hrix Hva hadde livet vært uten drømmer?

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...