Jus esc

Innlegg

Jus

heynow

Oppsigelsestid uten kontrakt?

Jeg bor i en leilighet sammen med to andre. Jeg har bodd her siden august, men har ikke signert noen kontrakt. Betyr dette at jeg i teorien kan flytte ut på dagen, og ikke ha noen forpliktelse om å betale husleie de neste to eller tre månedene? Finnes det noen form for "uskreven regel" som gjelder i slike tilfeller?

Kunne sikkert funnet noe om dette hvis jeg hadde lett litt på nettet, men alltid greit å spørre her først.

2
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Står navnet ditt i kontrakten (selv om du ikke har signert)? Blir de andre fortsatt boende etter at du flytter? Har du og de du bor sammens med evt. noen avtale om leieforholdet?

Kan vel hende du blir forpliktet på et vis ovenfor de andre du bor med om du flytter på dagen og din del av kaka til husleia blir borte. Dette selv om du ikke skulle være forpliktet etter loven.

1

heynow skrev: Jeg bor i en leilighet sammen med to andre. Jeg har bodd her siden august, men har ikke signert noen kontrakt. Betyr dette at jeg i teorien kan flytte ut på dagen, og ikke ha noen forpliktelse om å betale husleie de neste to eller tre månedene? Finnes det noen form for "uskreven regel" som gjelder i slike tilfeller?

Kunne sikkert funnet noe om dette hvis jeg hadde lett litt på nettet, men alltid greit å spørre her først. ---------------------- Slik jeg forstår det er det at så lenge det ikke foreligger noen skriftlig avtale vil husleielovens bestemmelser om oppsigelse gjelde. Dvs. en måneds oppsigelse.

Espen

1
Monzoon heynow skrev: Jeg bor i en leilighet sammen med to andre. Jeg har bodd her siden august, men har ikke signert noen kontrakt. Betyr dette at jeg i teorien kan flytte ut på dagen, og...

"Slik jeg forstår det er det at så lenge det ikke foreligger noen skriftlig avtale vil husleielovens bestemmelser om oppsigelse gjelde. Dvs. en måneds oppsigelse"

Jeg mener å ha lest et eller annet sted at det var tre måneder. Men jeg håper du har rett!

1

For en leilighet gjelder tre måneders oppsigelse (fra den første i måneden etter at du har sagt opp - sier du opp den første i måneden blir altså oppsigelsestiden fire måneder) når det ikke foreligger kontrakt.

Når det gjelder det at kontrakten står i noen andres navn så spiller det ingen rolle, du vil ha såkalt solidarisk ansvar.

Som regel vil dette løse seg ved at du finner noen andre til å ta over dine forpliktelser. Opptrer du ryddig kan jeg ikke se at dette skulle by på noe problem.

1
MalcolmG *Jeg mener å ha lest et eller annet sted at det var tre måneder. Men jeg håper du har rett! Gjelder andre regler for hybel enn det gjør for leilighet.

Stol på det Monzoon skrev :-)

For enkle beboelsesrom(hybler) er oppsigelsesfristen en måned, regnet fra dato til dato dersom ikke annet er avtalt. Er oppsigelsen kommet frem 7. januar løper fristen ut 7. februar. De lovbestemte fristene er de samme enten det er leietakeren eller utleieren som sier opp.

http://forbrukerportalen.no/Publikasjoner/1023824302.54/1023894218.22#leietidens_varighet_og_oppsigelse

Oppsigelsesfrister Leieboeren og utleieren kan avtale den oppsigelsesfrist de ønsker. Det er kan avtales at bare den ene parten skal kunne si opp. Er oppsigelsesfristens lengde ikke avtalt, gjelder lovens frist. Fristen begynner å løpe når oppsigelsen kommer fram. Oppsigelsesfristen er som hovedregel 3 måneder ved utløpet av en kalendermåned. Oppsigelsen ender alltid på den siste dagen i måneden. Hvis oppsigelsesfristen begynner å løpe 12 juni, løper ikke fristen ut 12 september, men den 31 september. Ved leie av enkelt beboelsesrom der leieboeren har tilgang til en annens bolig og ved leie av garasjer og boder, er oppsigelsesfristen 1 måned. Denne fristen løper fra dato til dato.

Se husleieloven § 9-6

http://www.lbf.no/faq/l_faq.asp?PageElement=2&CategoryKey=3208

1
MilleMaria Stol på det Monzoon skrev :-) For enkle beboelsesrom(hybler) er oppsigelsesfristen en måned, regnet fra dato til dato dersom ikke annet er avtalt. Er oppsigelsen kommet frem 7. jan...

MilleMaria skrev: "Stol på det Monzoon skrev :-)"

Det grunnleggende spørsmålet er vel om leie av et rom i et kollektiv hvor jeg deler kjøkken, bad og stue med to andre leieboere (altså ikke eieren) kan regnes som et "enkelt beboelsesrom". Slik jeg har forstått det kan det ikke det. Dermed blir oppsigelsesfristen tre måneder.

1

jeg har en leieboer jeg har hatt muntlig avtale med at hun skulle flytte ut i slutten av juni slik at jeg kunne leie ut på ukesbasis hele sommeren. hun har ikke skrevet under på noen skriftlig avtale. nå sier hun at hun vil bo til 31 aug. det er litt kjedelig for meg som allerede har leid ut de fleste ukene i sommer.

kan jeg kaste henne ut ift den muntlige avtalen? eller har hun faktisk rett til å bo der siden jeg stolte på at hun ville flytte ut da vi hadde avtalt?

1

Siden det ikke foreligger noen skriftlig avtale. Kan du flytte ut på dagen vist du vil . Fordi det foreligger ingen skriftlig bevis på avtale og leieforhold. I teorien bor du ikke der. Og eieren kan kaste deg ut på dagen vist han vil. Fordi vist dette går til rettsak så er det ingen papirer som sier at du bor der. Begge kan si at dere hadde en muntlig avtale på 1 måned f.eks.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

USA vil fryse ut Europa !

Det er nok mange som ler når USA truer med å sørge for at Europa skal kutte ut å bruke Nord Stream 2 som fører gass fra Russland til Europa. Det vil føre til enda større energikrise i Europa. Det er...
1
2 svar
Laster...