Jus esc

Innlegg

Jus

Sjangalabangala

Huseier trakasserer og truer

Jeg har en huseier som trakasserer og truer stort sett alt og alle som leier hos han. Jeg er i den situasjonene at jeg ikke kan flytte pga økonomien da jeg ikke har råd til å bli med på noen budrunde med andre. Jeg ble etter hvert så dritt lei og forbanna når det gjaldt huseier, at jeg gikk til kommunen for å sjekke den lille bygården jeg bor i. Der fant jeg ut at huseier ved overtagelse for 7-8 år siden, visste at leilighetene ikke var godkjent av kommunen for utleie og at kommunen fikk mistanke om ulovligheter i bygget 3-4 år seinere, hadde inspeksjon sammen med brannvesen og tok bilder. Brannvesenet kom med krav som fortsatt, over 3 år etterpå, ikke er innfridd. Saken med ulovligheter, er heller ikke ferdig hos kommunen, den blir godkjent når brannvesen er fornøyd. Strøm til belysning i fellesareal + utelys er koblet til meg og det har jeg ingen avtale på, men det nytter ikke å prate med huseier, da han bruker en hersketeknikk når han snakker med folk og hugger til med trusler om utkastelse og skifting av dører og låser hvis han merker at han driter seg ut.

Jeg har vært hos de forskjellige etatene, men ingen kan eller vil hjelpe hverken med saken eller peke på hvem jeg skal kontakte.

Er det noen her som har peil på slikt? Har jeg noen rettigheter økonomiskt?

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har jeg noen rettigheter økonomiskt?

Hæ?

Du kan flytte, det er ingen som står klar for å gi deg spenn, hverken huseier eller det offentlige (Det er nok ikke slik her i verden at de som føler seg dårlig behandlet har krav på noen penger, men dette er en vanlig misforståelse blant visse minoritetsgrupper i USA og Norge.)

Om det er noen som driter seg ut, så er det deg.

1
Storvesiren [sitat…] Hæ? Du kan flytte, det er ingen som står klar for å gi deg spenn, hverken huseier eller det offentlige (Det er nok ikke slik her i verden at de som føler seg dårlig behand...

Om det er noen som driter seg ut, så er det deg.

Jasså? Det var ikke det juristen sa til meg på mail. Burde nesten ha kontaktet den juristen før jeg postet her, for jeg burde ha visst at her får man bare idiotsvar.. Du er kanskje en av disse snuskete huseierne som det tydligvis finnes flust av i dette landet? Det finnes faktisk en mengde lover og regler for de som driver med utleie og det ser ut til at min huseier har brutt samtlige, ser ikke en gang ut til at min husleiekontrakt er gyldig..

1
Sjangalabangala [sitat…] Jasså? Det var ikke det juristen sa til meg på mail. Burde nesten ha kontaktet den juristen før jeg postet her, for jeg burde ha visst at her får man bare idiotsvar.. Du e...

Det finnes faktisk en mengde lover og regler for de som driver med utleie og det ser ut til at min huseier har brutt samtlige, ser ikke en gang ut til at min husleiekontrakt er gyldig..

Når det er så mye grums, så må du anmelde mannen for dette. Hvordan tror du at du skal få noen økonomisk kompensasjon uten at det er noen sak i bunn ?

Du beskriver han som en kjeltring som skriker om utkastelse hvis noen klager på noe - og da ligger det vel i kortene at han ikke kommer til å innrømme noen økonomisk kompensasjon frivillig.

Har du en egen avtale med strømleverandør (betaler din egen strøm) så kan du få dem til å koble vekk strøm til fellesareal og utebelysning fordi det ikke er en del av din strømavtale.

Men du burde strengt tatt flytte derfra når alt er så ille. Anmelder du han så vil jeg tro at det ender med oppsigelse allikevel. Som huseier kan han alltids påberope seg oppsigelse grunnet totalrenovering/oppgradering/skal ha bo-enheten selv.

1
Sjangalabangala [sitat…] Jasså? Det var ikke det juristen sa til meg på mail. Burde nesten ha kontaktet den juristen før jeg postet her, for jeg burde ha visst at her får man bare idiotsvar.. Du e...

Jasså? Det var ikke det juristen sa til meg på mail. Burde nesten ha kontaktet den juristen før jeg postet her, for jeg burde ha visst at her får man bare idiotsvar

Juriser gir ofte gode svar om rettigheter leieboer har,men konsekvensene i etterkant er det oftest leieboer som blir taperen,da et søksmål mot utleieren oftest medfører utkastelse,desverre.

Hadde det derimot vært en kommunal bolig,så kan det hjelpe å klage.

1

Er du ute etter å få penger for at huseiern din er en drittsekk? Lykke til med den.

Om du derimot søker råd på hvordan du kan komme deg ut av dette leieforholdet med dine interesser ivaretatt, så får du spørre på en ordentlig måte.

1
Sjangalabangala [sitat…] Jasså? Det var ikke det juristen sa til meg på mail. Burde nesten ha kontaktet den juristen før jeg postet her, for jeg burde ha visst at her får man bare idiotsvar.. Du e...

Det finnes faktisk en mengde lover og regler for de som driver med utleie og det ser ut til at min huseier har brutt samtlige, ser ikke en gang ut til at min husleiekontrakt er gyldig..

Så flytt da!

Kan nesten ikke klage på idiotsvar når du stiller idiotspørsmål...

1

Se etter et nytt sted å bo og så anmelder du saken. Så kommer du deg ut av situasjonen og andre slipper å overta den i ettertid.

1
varg_ Se etter et nytt sted å bo og så anmelder du saken. Så kommer du deg ut av situasjonen og andre slipper å overta den i ettertid.

Anmelde saken til polititet? Hva skal politiet gjøre, ta ut tiltale mot huseier?

Lite trolig.

Viktig å vite, du kan ha et erstatningskrav for strømmen du har betalt. Jeg kan ikke skrive helt sikkert at du har et krav ettersom jeg ikke kjenenr til detaljene i saken din. En annen ting er at du ikke trenger å bekymre deg for at utleier skal kaste deg ut. Det skal veldig mye til, a la de skal selge boligen, et familiemedem skal overta ol. Da er det uansett oppsigelsestid. Lykke til.

1

Hvis du har en innboforsikring,- eller aller helst det vi kaller "Hjemmets Forsikring"- er du via din forsikringsavtale kanskje dekket med gratis advokathjelp. Jeg mener det er veien å gå.

Heldigvis er leietakere i Norge godt dekket av et regelverk slik at du er godt beskyttet mot utkastelse på usakelig grunnlag. En helt annen sak er det hvis du selv foretar deg noe kriminellt for å "ta" huseieren"....

Lykke til videre!

1
GalMannIStudio

Mange "sjuke" utleiere der ute.

Smekk dem på fingrene og fortell dem hvor skapet skal stå !

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...