Jus esc

Innlegg

Jus

susilu

Innkallelser til lege /tannlege

Si i fra dersom timen ikke passer, ellers må du betale...

Burde det ikke være et krav at kunden/pasienten bekrefter timen i stedet, innen en viss tid, og mister timen automatisk, dersom den ikke blir bekreftet?

Min avdøde mann fikk i januar time i august til spesialist, disse legene har gjerne halvannen times åpen telefonlinje som stort sett er opptatt, ingen hjemmeside eller epost.

Hvor mye er det rimelig at man skal slite for å få avbestilt timen? Etter å ha prøvd, har jeg nok gitt opp, for jeg skulle avbestille så mye, og i august dukket plutselig innkallingen opp, jeg hadde altså ikke kastet den, hadde jeg ikke avbestilt den? jeg hadde to dager på meg, men forgjeves satt jeg i telefonen og fikk opptatt nummer.

To dager etter kommer altså regningen, med beskjed om at betaling for ikke oppmøte ikke kan føres på frikort etc etc.

Kan andre sende en vare til en kunde og forange at kunden tar bryderiet med å betale eller tilbakesende?

Nå var han jo kunde der, og dette var en kontrolltime. Men han hadde jo ikke bestilt akkurat den timen.

Men uansett synes jeg det er ryddigere at man BEKREFTER timen, hvis man vil ha den, dersom man skal ta ansvaret for den, i stedet for at man skal ta bryderiet med å avbestille den om man ikke vil ha den? Man kan være syk eller død eller flyttet til syden eller på sykehjem.

Hva er mitt beste trekk? Late som ingenting, og si at det ikke har vært noen innkalling/den må ha kommet bort i posten og det er snart ett år siden han døde, eller fortelle det jeg har sagt over her om at jeg ikke har kommet fram (som er sannheten)?

Må jeg betale en sånn time?

Er det noen lov om at jeg må betale dette?

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Får fortsatt problemet med at noe kan komme i veien etter at man har bekreftet. Også sitter jeg med en liten følelse av at mange vil glemme å bekrefte, men allikevel møte opp til timen (som sikkert er gitt til noen andre).

Men send de en mail, forklar situasjonen, samt at du forsøkte å avbestille men at det var vanskelig å komme frem. Bør løse seg da.

1
RatPack Får fortsatt problemet med at noe kan komme i veien etter at man har bekreftet. Også sitter jeg med en liten følelse av at mange vil glemme å bekrefte, men allikevel møte opp til t...

Men send de en mail, forklar situasjonen, samt at du forsøkte å avbestille men at det var vanskelig å komme frem. Bør løse seg da.

Hadde de nå enda hatt mail, kunne jeg sagt fra to dager før timen. Jeg må skrive et gammeldags brev eller reise noen mil og ringe på portåpneren og be om å få komme inn.

Så da blir det brev..

1

Nå er det vel så at siden vedkomende som hadde legetimen har godt bort kan de neppe kreve betaling

1

Må jeg betale en sånn time?

Nei, man kan ikke rette et krav mot et dødsbo for en avtalt , men ikke utført tjeneste. (Dette selv om avtalen ikke var av denne bondefanger-typen)

1

Jeg fikk ikke noe krav etter at jeg hadde sendt brev, så da er vel saken ute av verden.

Men rent generelt mener jeg det ikke er en avtale med mindre den er bekreftet av begge parter.

Jeg har nettopp avbestilt en tannlegetime til meg selv, men det var en time jeg heller ikke hadde bestilt, det var en innkallelse, der det sto at de hadde reservert time til meg på den og den dato kl xx. Og hvis den på noen måte hadde gått meg forbi, hadde jeg måttet betale.

Timen til avdøde er et eksempel på at man ikke kan avtale noe en vei, uten at det er gjensidig.

Jeg skulle hatt en kontrolltime et sted i juni, og hvis jeg får den utpå høsten og jeg har reist til Syden f eks, må jeg betale for timen.

Jeg synes denne praksisen er feil og jeg synes det er mye greiere at de sender på epost og at man må bekrefte at det passer, før det kalles en avtale.

1
susilu Jeg fikk ikke noe krav etter at jeg hadde sendt brev, så da er vel saken ute av verden. Men rent generelt mener jeg det ikke er en avtale med mindre den er bekreftet av begge parte...

Jeg har nettopp avbestilt en tannlegetime til meg selv, men det var en time jeg heller ikke hadde bestilt, det var en innkallelse, der det sto at de hadde reservert time til meg på den og den dato kl xx. Og hvis den på noen måte hadde gått meg forbi, hadde jeg måttet betale

Du har valget: at tannlegen kallar inn til kontroll, eller du kan bestlle sjølv, når tida er inne for det.

Eg trur ikkje tannlegen vil innføre ein tredje måte, epost med stadfesting. Den måten er for tungvinn for tannlegen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...