Jus esc

Innlegg

Jus

-juppi-

Rundlurt av eiendomsmegler.

Vg i dag. (Papir)

I 2009 kjøpte en kjøper og kona hus på Lillestrøm. Det var da svigerforeldrene traff tidligere leieboeren i huset at de skjønte at noe var galt. Han oppga forskjellig leiepris i forhold til hva megleren hadde oppgitt i summen av taksten.

Parret fikk tak i budbloggen. Der sto også navnet til eiendommeglerens kone oppført som budgiver.

Megeren opplyste også at det var nytt elektrisk anlegg i boligen som viste seg å være 20 år gammelt.

Eiendomsmegleren forsøkte og lyve seg vekk fra situasjonen og skyldte på selgerens forklaringer men megler og kona har fått 6 mnd fengsel der halve straffen er ubetinget. Han er dømt for grovt bedrageri. Finanstilsynet og kjedeledelsen for eiendomsmeglere er varslet om denne saken.

Jeg tror dette kan skje. Jeg tror det er vanskelig å avsløre om megleren har et vanntett nettverk av budgivere. Hvordan kan man finne ut av dette?

1
17 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Storvesiren [sitat…] Men det ble jo oppdaget.

Ja heldihvis. Men var denne saken en slurvete kjeltring? Ja.

Tenk om en eiendomsmegler har et vanntatt nettverk av budgivere. Da blir slike ting aldrig oppdaget. Dette skremmer. Nå har det stått i VG tidligere at en ikke skal stole blindt på taksten.

Boligprisene i Norge er svindyre, vi er faktisk verdens dyreste land og anskaffe seg bolig i, derfor er ikke jeg så naiv at jeg stoler blindt på alt. Ordtaket: Der det er penger er det også svindlere viser seg å stemme bra.

1
-juppi- Ja heldihvis. Men var denne saken en slurvete kjeltring? Ja. Tenk om en eiendomsmegler har et vanntatt nettverk av budgivere. Da blir slike ting aldrig oppdaget. Dette skremmer. Nå...

Tenk om en eiendomsmegler har et vanntatt nettverk av budgivere. Da blir slike ting aldrig oppdaget. Dette skremmer. Nå har det stått i VG tidligere at en ikke skal stole blindt på taksten.

Boligprisene i Norge er svindyre, vi er faktisk verdens dyreste land og anskaffe seg bolig i, derfor er ikke jeg så naiv at jeg stoler blindt på alt.

Neppe, hvis de samme budgiverne, adresser og tlf.nr dukker opp i meglernes budrunder, så oppdages det.

Rent ellers er Norge, Danmark og Tyskland de billigste landene i vestlige Europa å skaffe seg bolig i.

I Barcelona koster en bolig som koster 2 millioner i Oslo, 9 millioner, i London 13 millioner osv.

Norge regnes som et billigland for boliger, både Sverige og Finland har dyrere boliger i sammenlignbare områder.

Eksempel: Sentral bolig på 90 kvm i Oslo : 5 mill NOK

I Vasastan eller Kungsholmen i Stockholm koster samme størrelse og standard 9 millioner NOK, i Hfors: 12 mill.NOK

Og begge landene har lavere lønninger.

I Paris koster samme 18-19 millioner.

1

Jeg tror dette kan skje. Jeg tror det er vanskelig å avsløre om megleren har et vanntett nettverk av budgivere. Hvordan kan man finne ut av dette?

Jeg har hørt en historie om at en budgiver har kjøpt tilslaget for en viss sum av megleren.

Megleren fikk en under-bordet godtgjørelse på kr 50.000,- i det tilfellet jeg ble fortalt.

Om historien er sann, kan ikke bekreftes.

Hvordan slike budrunder kontrolleres og kvalitetssikres har jeg heller ingen anelse om.

1
Storvesiren [sitat…] Neppe, hvis de samme budgiverne, adresser og tlf.nr dukker opp i meglernes budrunder, så oppdages det. Rent ellers er Norge, Danmark og Tyskland de billigste landene i ves...

Neppe, hvis de samme budgiverne, adresser og tlf.nr dukker opp i meglernes budrunder, så oppdages det.

Jo... for det er vanlg at mange går på visninger og gir inn bud på forskjellige boliger. Budrundene går raskt unna. (Her rjeg bor) Bud gis til et klokkeslett, da går det ut og du kan fritt gi bud på neste bolig.

Her ble jo en megler tatt på fersken.

1
-juppi- Ja dette tror jeg nok. Hørt om saker jeg også med betaling under bordet. Det var vanlig på 70 tallet.

Hvis jeg husker rett (og 70-tallet var litt før jeg begynte å bry meg med slikt), så var grunnen til at man betalte penger under bordet på 70-tallet at prisene var regulert.

"Alle" visste at en bolig var verdt 250.000, men du fikk ikke lov til å betale mer enn 165.000. Og da gikk resten under bordet. (Noe som gjorde det interessant å søke lån, for du kunne ikke akkurat si at "jeg vil låne 250.000 for å kjøpe en bolig til 165.000...)

1
spredo-the-original Hvis jeg husker rett (og 70-tallet var litt før jeg begynte å bry meg med slikt), så var grunnen til at man betalte penger under bordet på 70-tallet at prisene var regulert. "Alle"...

"Alle" visste at en bolig var verdt 250.000, men du fikk ikke lov til å betale mer enn 165.000. Og da gikk resten under bordet. (Noe som gjorde det interessant å søke lån, for du kunne ikke akkurat si at "jeg vil låne 250.000 for å kjøpe en bolig til 165.000...)

Når det gjaldt borettslagsleiligheter så ville man unngå at borettshaverne (andelseierne) tjente på boligen sin, og borettslagene fastsatte prisene (gjerne med boligbyggelaget som marketer) slik at de ikke ble for dyre for de som ville skaffe seg bolig.

Dette førte til at den som hadde investert i nytt bad og kjøkken i en oppusset leilighet ikke fikk ta mer betalt enn naboen med sin nedslitte, aldri oppussede leilighet.

En fyr som brukte 100 000 på oppussing fikk altså ikke lov til å ta betalt for dette. I virkeligheten så levde ikke folk i 'Gerhardsens lissomverden, så de ga selgeren et tilbud: 22 000 kr over bordet, og 100 000 svart(under bordet).

Etterhvert ble AP kastet ut fra regjeringskontorene og loven ble tilpasset virkeligheten, og andel førstegangskjøpere av boliger femdoblet seg.....

Der ser man hvordan de sosialistiske tyrannmetodene (forbud mot å ta det betalt som folk er villig til å betale) fikk stikk motsatt virkning av det de trodde.

1
Storvesiren Dette skrev jeg om lenger opp, vi er sammen med Danmark og Tyskland billigst på boliger i vest-Europa. Om vi regner gjennomsnittlig pris per kvadratmeter som andel av netto inntekt...

Utrolig at norge er billigst,her selger mange folk hus og leiligheter,og kjøper tilsvarene i Sverige til litt over halv pris av den norske.Jeg har inntrykk av at alle tall fra din statestikk er bassert på de aller største byene,helst hovedstader.

1
Lillemus [sitat…] Så svaret ditt. Men ønsket en forklaring fra TS som tydeligvis vet at vi er verdens dyreste..

Ja vi kan ta med boligpriser i tråden også vi.

Viser til en fersk rapport fra RICS Europa (Royal Institution of Chartered Surveyors). I Norge steg boligprisene i fjor med 12 prosent, mens Finland og Sverige hadde en prisøkning på henholdsvis 8 og 7 prosent.

Den mest negative prisutviklingen hadde Irland, Spania, Hellas og en rekke land i Øst-Europa og de baltiske land, hvor prisene falt med mellom 27 og 53 prosent.

Du kan ikke tenke på de største sossebyene nå. . Vi er ikke langt unna dem heller foresten. Se de 10 dyreste boligene i Norge nå. Tenk på finanskrisen i verden som rammer boligpriser spesielt USA, der mange må forlae sitt hjem pga tvangssalg. Dette rammer heller ikke Norge. Boligprisene er forventet og stige enda mere,

1
drillern Utrolig at norge er billigst,her selger mange folk hus og leiligheter,og kjøper tilsvarene i Sverige til litt over halv pris av den norske.Jeg har inntrykk av at alle tall fra din...

Utrolig at norge er billigst,her selger mange folk hus og leiligheter,og kjøper tilsvarene i Sverige til litt over halv pris av den norske.

Vi tar utgangstpunkt det eneste som er naturlig å ta utgangspunkt i, nemlig gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte boliger.

Det er selvfølgelig slik i både Norge og Sverige at det omsettes mest i de større byene.

Når det gjelder "billigboligene" du viser til, så er jo saken den at slike finnes i Norge også, fremst i Finnmark. Men til forskjell fra Norge,- somjo kun har avfolking i Nord-, så avfolkes for eksempel Värmland (folketallet synker), slik at Värmland har et lignende marked som Finnmark. Et hus som koster 300 000 en halvtime utenfor Karlstad, koster 3 millioner i Karlstad, og 7 millioner i Stockholm.

I tillegg finnes kommunale boligselskaper i småkommunene som har altfor mange leiligheter, noe som presser prisene i småkommunene ytterligere ned (pluss at firmaer som Svensk Fritid kjøper svenske boligblo9kker i småstedene for en spottstyver).

Så ditt inntrykk av svenske boligpriser er basert på fraflyttingssteder uten jobber som fylles opp av norske trygdemottakere.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
12 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
20 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
4 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
2 svar
Laster...