Jus esc

Innlegg

Jus

steini777

Hva er mitt ansvar???

Jeg er 18 år.

Se for dere dette:

1) Jeg reiser til danmark, tar med kamerat på 16 år. 16-åringen kjøper med seg alkohol lovlig i danmark, tar med til norge men blir stoppa i tolla. Da blir han vel fratatt alt siden han ikke er 18? Og er det jeg som får straff/står til ansvar?

Det er jo egentlig ikke lov å reise til danmark uten at alle er 18 da... men hva ville skjedd?

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

For den kriminelle lavalder i Norge er altså 18 år? Not so much..Det sagt, så vil det ikke skje noe annet enn at tollvesenet tar alt og melder fra til foreldre/foresatte etc. Du skal smugle rimelig store kvanta dersom du skal bli tiltalt, det er i alle fall min erfaring etter å ha blitt stoppet med en god del for mye.

1

1) Jeg reiser til danmark, tar med kamerat på 16 år. 16-åringen kjøper med seg alkohol lovlig i danmark, tar med til norge men blir stoppa i tolla. Da blir han vel fratatt alt siden han ikke er 18? Og er det jeg som får straff/står til ansvar? Det er jo egentlig ikke lov å reise til danmark uten at alle er 18 da... men hva ville skjedd?

1. 16-åringen mister alkoholen sin, med deg skjer det ingenting.

2. Det finnes ingen aldersgrense for å reise til Danmark.

1

Det er jo egentlig ikke lov å reise til danmark uten at alle er 18 da... men hva ville skjedd?

Klart det er lov!

1
vilon [sitat…] Klart det er lov!

Det vedkommende kanskje tenker på er at mange båtselskaper har krav om at ingen under 20 for reise uten å være ifølge med foresatte.

Var jo en historie for et par år siden, om et ektepar som var 18 eller 19, de fikk ikke reise på minicruise. Siden de var under 20 og ikke hadde med seg foresatte.

1

Takker for svar.

Det er ikke lov å reise med Color Line uten at alle er 18 (20 på kveldstid), det var det jeg tenkte på :):)

1
steini777 Takker for svar. Det er ikke lov å reise med Color Line uten at alle er 18 (20 på kveldstid), det var det jeg tenkte på :):)

Det er korrekt. Synes likevel du bør tenke deg om - når du gjør dette. Hva er poenget med å la en 16-åring som ikke har lov til å drikke alkohol smugle alkohol inn til Norge?

Tenker du på at du kanskje er et forbilde for denne kameraten?

Du tenker kanskje ikke slik på det nå, men hadde du blitt glad om du hadde hatt en lillesøster på 16 - og noen gutter/kamerater av henne fikk henne til å smulge alkohol inn i Norge?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...