Jus esc

Innlegg

Jus

snekkerfant

Hacket iPhone

Min kone mottok en regning på fra en nettside som kaller seg norsk6film.com. Der stod det at vi hadde kjøpt et 90 dagers abonnement på bruk av sidene deres.( alle skjønner hvilke sider det er snakk om) . De krever oss for 2 900,-.

Detstår oppført mobilnr. til kona, en ip-adresse og dato på når det var bestilt og alle filmene som er sett.

Det rare er at vi aldri har bestilt noe, ikke fått sms(som de hevder) om passord og ikke sett på alle filmene som er lastet ned ifølge de. De har sendt oss oversikt over filmene som er lastet ned. Med dato, ip-adresse, klokkeslett etc.

Og på de tidspunktene som er listet opp sover vi.

Spørsmålet er: hva gjør jeg? Kan teleoperatøren sjekke noe, eller Internett leverandør? Politiet? Eller er dette svindel?

På forhånd takk

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Spørsmålet er: hva gjør jeg? Kan teleoperatøren sjekke noe, eller Internett leverandør? Politiet? Eller er dette svindel?

Har din kone oppgitt nummeret i en form for konkurranse? En del som lures inn i abonnement på den måten.

Ellers kan du høre med nettleverandøren eller mobiloperatøren om de har loggført noe?

1

Eller er dette svindel?

Tydeligvis.

Gi skriftlig beskjed til firmaet om at dette ikkje er bestilt og at du nektar å betala.

Så blir det opp til firmaet kor langt dei vil ta svindelen. Dersom dei truar med inkasso (taktikk for å skremma folk), så er det ikkje noko problem. Inkassoselskapet kan ikkje foreta seg noko så lenge du hevdar at dette ikkje er bestilt.

1

takker for svar. Vi har sendt mailer til de, og de sa at hvis vi ikke betalte ville saken bli sendt til inkasso.

Kan det være lettere å få tilgang til mobilinfo hvis du er kobla på det trådløse nettet hjemme? Burde vi skru av Wi-Fien på tlf?? Var en på jobb som antyda dette....

1

Spørsmålet er: hva gjør jeg? Kan teleoperatøren sjekke noe, eller Internett leverandør? Politiet? Eller er dette svindel?

På forhånd takk

Dette er svindel, du kan jo ringe NRK og spørre om hjelp. De har folk som både hacker telefoner og dirker seg inn til folk, masser av erfaring der altså.

1

Hei! Jeg har akkurat fått samme regning i posten, har aldri brukt tjenesten! De har mobilnummeret mitt, viser til ip adresser og filmer jeg skal ha lastet ned. Jeg har sendt mail, nektet for ALT. Siste epost fra de truer de med inkasso og rettslig pågang. Hva skal jeg gjøre? Jeg har ikke råd til dette, ikke vil jeg ha det eller. Hvordan gikk det med deres sak?

1
Grofo Hei! Jeg har akkurat fått samme regning i posten, har aldri brukt tjenesten! De har mobilnummeret mitt, viser til ip adresser og filmer jeg skal ha lastet ned. Jeg har sendt mail,...

viser til ip adresser

Det ville jo vera interessant å vita om dei faktisk har IP adressa til PCen din. Du kan finna IP adressa som er synlig utanfrå (det er den som er viktig her) for eksempel på denne sida: http://www.whatismyip.com/. Dersom den ikkje stemmer med IP adressa på kravet, så er det ingenting å bekymra seg over, for då er kravet kun basert på offentlig tilgjengelig informasjon, og det er ikkje nok til å få medhold i ein inkassosak.

Merk: IP adresser som startar med 192.168 blir ofte brukt internt på nettverk i huset, og bevisar ingenting.

1

Jeg hadde ikke nett på denne tiden, så det må ha blitt gjort med mobilen. De viser til to forskjellige ip adresser, kan en mobil ha to forskjellige? Ringte telefon, de sa telefonen min hadde aktivitet denne dagen - på den siden. Men de fant ingen melding. Kan telefonen min ha viderekoblet seg til denne siden, når jeg var inne på noe annet? Blir forvirra av alt sammen.

1
InnocentBystander [sitat…] Det ville jo vera interessant å vita om dei faktisk har IP adressa til PCen din. Du kan finna IP adressa som er synlig utanfrå (det er den som er viktig her) for eksempel...

Det ville jo vera interessant å vita om dei faktisk har IP adressa til PCen din. Du kan finna IP adressa som er synlig utanfrå (det er den som er viktig her) for eksempel på denne sida: http://www.whatismyip.com/. Dersom den ikkje stemmer med IP adressa på kravet, så er det ingenting å bekymra seg over

Det er nok ikke så enkelt. De flest ISP'er bruker dynamiske IP-adresser, så den adressa du har i dag finnes det ingen garanti for at du hadde for to uker siden.

Det spørs også hvor lang lease tid ISP bruker, her hos meg er den 48 timer, da får jeg ny, oftest den samme, av og til en annen, avhengig av hvilke adresser som er ledige.

1

Eg har politianmeldt saken, men dei finn nok ikkje ut så mye, siden firmaet er registrert på Bahamas. Eg sjekka min ip-adr på mandag(20.aug). Og i dag(torsdag) har eg den samme. Og den stemme ikkje med ip-adr de påstår vi har. Vi har og fått inkassokrav. De stoppa saken når eg sendte inn klage. Men nå har eg fått svar på klagen, og der står det samme som før. All info, nedlatende filmer etc. Og betalingsfrist på 14 dager.

Kva no? Betaler eg ikkje kjem jo kravet berre til og bli større, og eg får betalingsanmerkning.

1

Efter 5 min på internett så fann jag ut detta:

Gieniee Investment Ltd (firman som försöker blåsa dig) har CO adress hos Oslo Credit Service As. Man får förmoda att de äger eller vet vem Gieinee Invest är. De ägs i sin tur av Perako AS

En av de som sitter i styret hos Perako heter Tage, ta kontakt med honom och fråga vad som sker.

Lycka till.

1

Jeg har fått krav fra norsk6filmcom på tilsammen 2 faktura * 2900,-. Jeg har vært i kontakt med Glenlee Investements som har mailadresse support@norsk6film.com og de svarer innen 24 timer. De har også et telefonnummer: 21 04 96 74 som jeg har kommet igjennom på, og fått informasjon. Samtidig så har jeg sendt kopi til inkassoselskapet oslo creditservice AS på mail post@oslocreditservice.no Min sak gjelder at personen som har tegnet abbonementet er under tretten år og jeg ønsker å få ugyldiggjort saken. Ikke så lett tydeligvis. Jeg gir meg ikke enda:)

1

Min samboer var inne på denne siden i ca 30 min i sommer uten å forstå at han hadde inngått en avtale. Han fikk faktura på ca 3000 kr, og etter mange e-postkorrespondanser med Oslo Creditservice ble han kallt inn til Forliksrådet.

Han VANT saken i forliksrådet med glans!!!! Denne siden er svindel, og INGEN må la seg skremme til å betale. Hovedargumentet var at min samboer ikke hadde inngått noen avtale. Ikke fått bekreftelse på at han hadde inngått avtale osv...

Ikke betal faktura, men møt opp i Forliksrådet.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...