Jus esc

Innlegg

Jus

leifjokke

Inkasso uten og ha motatt varen

Heisann har bestilt noen briller. Disse koster 12000. Av ymse grunner har jeg ikke hatt råd til og hente de. Nå truer butikken med inkasso. Kan de gjøre det? Jeg har ikke fått brillene.

1
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det følger av forbrukerkjøpsloven § 38 at du har plikt til å betale når selger krever det, så lenge kjøpsgjenstanden (brillene) er stilt til din rådighet. Dersom du ikke betaler til tross for at du lovlig er krevd for betalingen kan forfalt betaling oversendes til inkasso. Du har for øvrig plikt til å hente tingen etter forbrukerkjøpsloven § 40.

1

Og da har jeg jo krav på og få brillene i nevene også. Ellers blir det jo i både pose og sekk for butikken.

1

Nei de kan ikke få i både pose og sekk. Sender de saken til inkasso har de fått penger av et inkassobyrå. Da må jeg få brillene.

1
leifjokke Inkasso selskap kjøper fordringer.

Det vet jeg. Men jeg tviler på at det er tilfelle her. Enten er fordringer kjøpt i forkant, såkalt factoring. Eller så blir de kjøpt der det er meget vanskelig og inndrive penger. Da betales det bare en brøkdel av hovedstol. Utfra hva TS skriver, tror jeg ikke det er tilfelle her.

Mvh 001

1

Av ymse grunner har jeg ikke hatt råd til og hente de.

Prøvd brillekonto? Et "innskudd" på noen tusenlapper og så 2-300 i betaling pr mnd.

1
RatPack [sitat…] Høres mer ut som en useriøs kjøper. Butikken vil bare ha oppgjør for bestilte varer. Briller er ikke slikt man bare kan selge til nestemann som kommer inn.

Butikken burde ordne med forhåndsbetaling eller depositum i så fall.

Men tror du butikken egentlig gidder å bruke tid på å drive inn dette kravet?

Hvis TS absolutt ikke vil betale dette så vil jeg anbefale å gå til butikken og si at du er villig til å betale 500 kroner mot at man anser avtalen om kjøp som hevet.

Så har butikken lært, og TS har lært.

1

12000 tror jeg nok er noe de vil drive inn.

Men en mellomløsning er jeg enig i, det er en god ide. Imidlertid tror jeg butikken minimum vil kreve det det kostet å slipe glassene. Brillerammen kan alltids selges med andre glass.

2
leifjokke Inkasso selskap kjøper fordringer.

Både og. De aller fleste sakene til et inkassoselskap er krav som ikke er kjøpt.

Det som gjerne blir kjøpt er småkrav. F.eks. egenandeler ved legebesøk, kontrollavgifter etc. Eller også gamle forfalte lån som bankene har gitt opp men som gjerne er sikret med dom eller annet. Da kan de kjøpes opp for en slikk og ingenting. Såkalte "råtne krav".

1
InnocentBystander [sitat…] Det er vel ikkje særlig arbeidskrevande å senda kravet til inkasso?

Det er jo stort sett snakk om å scanne en fakturakopi og eventuelle bilag og sende til inkassobyrået. Deretter har man noen stoppunkter underveis der man må velge å gå videre eller avslutte.

Vi har 4-5 inkassosaker gående til enhver tid, til å følge opp dette bruker jeg kanskje en halvtime i uka.

Så særlig mye arbeid er det ikke knyttet til det!

1

har bestilt noen briller. Disse koster 12000. Av ymse grunner har jeg ikke hatt råd til og hente de

Her lukter det luksusfellen materiale lang vei!!!

2

Når jeg har bestilt dyre briller (dog halvparten av TS sin brillepris), har jeg måttet betale i alle fall halvparten som forskudd. Så jeg tviler littegrann på TS sin historie.

Ellers burde det i en sånn situasjon gå an å betale for brilleglassene, eventuelt få dem satt inn i en billigere innfatning. Men er det snakk om progressive glass, koster de jo en god del de og.

1
petterG Det er jo stort sett snakk om å scanne en fakturakopi og eventuelle bilag og sende til inkassobyrået. Deretter har man noen stoppunkter underveis der man må velge å gå videre eller...

Vi har 4-5 inkassosaker gående til enhver tid, til å følge opp dette bruker jeg kanskje en halvtime i uka.

Og hva sker når debitor ikke betaler sin utenomrettslige inkasso? Saken havner i retten, eller i forliksrådet. Og hva skjer der? Han blir dømt? Og hva skjer så? Jo du bør vel håpe at han ikke er fattig

1

Hvis dette er noe du har bestilt på nett eller portordre, så bør det vel ikke være noe problem å betale ut varen, for å deretter returnere på angrerett!

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...