Jus esc

Innlegg

Jus

Honjo_Masamune

Krav på svar fra kommune?

Når jeg ringer ber de meg møte opp. Når jeg møter opp ber de meg sende mail. Når jeg sender mail får jeg aldri svar. Nå har jeg sendt brev pr post, men får aldri svar tilbake.

Jeg skulle gjerne hatt et møte med representanter fra Plan & Bygg og er rett og slett forbløffet over utilgjengeligheten deres. Veldig frustrerende.

Har ikke kommunen krav på seg til å svare på mine henvendelser? Ingen tidsfrist, ingenting?

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De har jo en del forvaltningsrettslige "ordensregler" å forholde seg til, men de fleste av dem kan de bryte uten at det har noen konsekvenser.

De har som utgangspunkt 1 måned på seg til å svare på henvendelse, jfr. forvaltningsloven § 11a.

Når det gjelder byggesaker er det 12 uker som er utgangspunktet, med mindre ingen naboer har protestert osv. da er det 3 uker, se plan og bygningsloven § 21-7.

Husk også at for hver uke kommunen overskrider fristen som følger av denne bestemmelsen, så kan du ha krav på 25% refusjon for hver uke som fristen overskrides, jfr. byggesaksforskriften § 7-4.

1

Takk som spør, men det blir nok for spesifikt. Det handler om lokale veireguleringer, utnyttelsesgrad på en tomt, lovbrudd på nabotomter og diverse andre saker. Jeg skal på sikt søke om en byggetillatelse men jeg er egentlig avhengig av en forhåndskonferanse med representater fra Plan & Bygg før jeg begynner søkeprossesen.

Jeg har heller ikke lyst å sende sinte-brev til de samme folka som i fremtiden skal behandle søknaden min.

1
Honjo_Masamune Takk som spør, men det blir nok for spesifikt. Det handler om lokale veireguleringer, utnyttelsesgrad på en tomt, lovbrudd på nabotomter og diverse andre saker. Jeg skal på sikt sø...

Veireguleringer vil bare i noen grad være knyttet til PBL og heller være regulert av Veglov og Vegtrafikklov. Dog hender det at enkelte kommuner ikke har dette helt klart for seg.

Utnyttelsesgrad burde være mulig å finne i reguleringsplan eller kommuneplanen dersom området ikke er regulert. Her kan imidlertid det være fratrekk for eventuell eiendomsareal dersom eiendomsgrensen går midt i veien for eksempel.

Lovbrudd på naboeiendom høres ut som en helt selvstendig sak for meg.

Foruten Forvaltningsloven som gjelder all forvaltning så er det spesielt Plan og Bygningsloven (PBL) og Byggesaksforskriften som virker å være de mest interessante for deg.

2
BornOnThe4thOfJuly Veireguleringer vil bare i noen grad være knyttet til PBL og heller være regulert av Veglov og Vegtrafikklov. Dog hender det at enkelte kommuner ikke har dette helt klart for seg....

Lovbrudd på naboeiendom høres ut som en helt selvstendig sak for meg.

Ja, det er allerede en advokat på saken som jobber med å hente inn saksbehandlingsdokumenter, men han får ikke svar han heller. Jeg føler det hadde vært fint med et møte for å ordne opp.

Lovbrudd og saksbehandlingsfeil (kameraderi og småkorrupsjon) er selvfølgelig ikke bra, men så lenge lovbruddene ikke forringer min tomt og jeg får byggetillatelse kan de bygge rakettoppskytningsrampe for min del. Jeg vil bare ha en slags tinglyst garanti på at min tomt ikke blir ubrukelig. Men det ser ut til at de trenerer saken det de makter.

1
Honjo_Masamune [sitat…] Ja, det er allerede en advokat på saken som jobber med å hente inn saksbehandlingsdokumenter, men han får ikke svar han heller. Jeg føler det hadde vært fint med et møte f...

Du kan neppe få noen tinglyst garanti for at din tomt ikke skal bli ubrukelig. Slike garantier er det ingen i kommunen som har fullmakt til å gi deg, selv ikke ordføreren eller rådmannen. En reguleringsplan er kun gyldig inntil en ny reguleringsplan er vedtatt for samme område. Således kan ethvert kommunestyre gjøre din tomt ubrukelig dersom det er politisk ønske om det. Dagens ordfører kan ikke binde opp kommende kommunestyrer.

Så dersom det er det du forsøker å få fra kommunen så må jeg skuffe deg. Du vil ikke få det.

Ellers skal selvsagt alle saksbehandlingsdokumenter kunne fåes av kommunen og det er merkelig at kommunen ikke ser ut til å klare å gi deg/advokaten din det. Mange kommuner har til og med dette elektronisk tilgjengelig på nettet slik at du selv kan finne fram.

En mulighet for å få til et møte er å ringe lederen for Plan & Bygg eller om det ikke fungerer ringe til rådmannen eller ordføreren. Det bruker å gi respons.

2

Takk for svar. Det foreligger en reguleringsplan, men andre naboer har klaget på den og nå havner alt på meg og mine foreldres eiendommer. En privat, større, utbygger har bygget nesten helt inntil grensen på både min og mine foreldres eiendomer, og nå har mine foreldre fått beskjed om at de mister minst to parkeringsplasser pga veier som skal flyttes, på tross av reguleringsplanen. I tillegg er det en del andre småting som ikke er som de skal være.

Alt dette har kommunen godkjent uten at vi har hørt en lyd. Det har kommet oss for øret at det er "tette bånd" mellom utbygger og enkelte ansatte i kommunen.

Så vi vet at vi har det juridiske på vår side, men jeg vil gjerne unngå bruke for mye tid og penger, eneste jeg vil er å få satt opp et hus.

Kanskje et brev til rådmannen ikke hadde vært så dumt, men jeg vil vente på å høre hva advokaten har å si etter å ha gått gjennom saksbehandlingspapirene.

1
Honjo_Masamune Takk for svar. Det foreligger en reguleringsplan, men andre naboer har klaget på den og nå havner alt på meg og mine foreldres eiendommer. En privat, større, utbygger har bygget ne...

Høres mer ut som en klagesak knyttet til byggesaken som Fylkesmannen til slutt får til avgjørelse.

Antyde at foplk er korrupte er sjelden et smart trekk for videre samtale så hold det for deg selv elelr gå til politiet med det.

Ikke et brev. Det får rådmannen aldri se fordi de som sorterer posten vil åpne brevet å se hva det omhandler å sende det til "riktig" etat" i kommunen. Ring rådmannen dersom det ikke gir effekt å ringe lederen for Plan & Bygg først. Dette gjelder knyttet til møtet du ville ha. Klager etc. må være skriftlige.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Er Støre edru . . . .

Nå lurer jeg virkelig på hvor ofte Støre fyller opp med spritflasker på benken . . . . . . og om han er edru når han uttaler seg . . . . . .. . Han ser jo ikke edru ut på bildet :) Når han sier: "At d...
Bilde

Bedrifter frykter å gå konkurs etter høye strømpriser: – Det skal vi leve med

– At det går noen bedrifter konkurs i en økonomi som går bra, det skal vi leve med, sier statsministeren.


Bilde www.nettavisen.no
1
4 svar
Laster...