Jus esc

Innlegg

Jus

Jiinxs

Trenger hjelp med arveavgiftskjema o.l.

(Bare slik dere er advart, jeg kommer til å stille MANGE teite spm)

Først kan jeg spørre om det stemmer at det er slik at man kan "velge" mellom privat eller offentlig skifte eller hva det heter. Slik at det er skatteetaten som finner ut hvor mye jeg skal betale? Jeg har sendt en mail til de, men det tar jo år og dager før jeg får svar, virker det som.

Saken er at jeg er enarvig, jeg har arvet tomt med bolig på, fått en verditakst. Min mor hadde også en bil som jeg holder på å få solgt nå.

Jeg har mange spm, så jeg lurte på hvis det er noen her som har toldmodighet og tid til å svare på noen spm. Kan ta det på Skype hvis det passer.

Eller kanskje jeg like godt kan skrive alt jeg lurer på her.

"2 Hva slags eiendom" Skal jeg bare skrive 'Eiet'. Det er en selveie ikke noe brl. "2.9 Pantobligasjoner og andre utestående krav". Det er lån på eiendommen, da betyr det vel at det står som pant i eiendommen? "3 Avdødes gjeld (også gjeld som er dekket av gjeldsforskring)" Jeg 'tror' ikke min mor hadde noe gjeldsforsikring, og eneste gjeld er vel lånet på eiendommen? På skjema står det noen ord jeg ikke har en snøring hva betyr "Fordringshaver" "Hovedstol" "Påløpte renter" "Samlet verdi" "3.4 Utgifter til begravelse og gravsted"

MERK! Dokumentasjon skal bare vedlegges når utgiftene i punkt 3.3 og 3.4 samlet oversti ger et halvt grunnbeløp (G) i folketrygden. Halvt grunnbeløp i folketrygden, hva???

Kanskje dette er helt poengløst. Jeg trodde jeg skulle klare å fylle ut dette selv, eller med hjelp ifra "internett". Men kanskje jeg bare må få avtalt et møte med skatteetaten, om de i det hele tatt gir hjelp til dette, utennom over tlf...

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Offentlig skifte har ingenting med Skatteetaten å gjøre. Offentlig skifte betyr at tingretten tar seg av skiftet, evt. oppnevner noen. Gebyret er rundt 20000 tror jeg.

om skjemaet:

type eiendom: leilighet, enebolig, hytte osv

panteobligasjon: lån det opprinnelige beløpet fra lånet ble tatt opp

fordringshaver: navnet på banken

hovedstol: gjenværende lånebeløp som ikke er betalt

påløpne renter: renter på lånet som ikke er betalt

samlet verdi er hovedstol pluss påløpne renter

Kostnader til gravferd: du kan kreve fratrekk for kostnader til gravferd mv. Hvis kostnaden er høyere enn en halv G må du levere dokumentasjon altså kvitteringer. Et halv grunnbeløp er ca 42500.

1

Er det mulig å regne ut sånn ca hva avgiften kommer på, når jeg har fått takstet eiendommen til 4,1 mill, boliglån på ca 130k?

1

Sitter å ser på selvangivelsen for 2012, for min mor. Og under punk 2.2 så står det "utførepensjon, nav regnskap pensjon - pensjon, dnb linvsforsikring asa - utførepensjon, dnb livsforsikring asa".

Er dette noe jeg skal eller kan føre opp på skjemaet?

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...