Jus esc

Innlegg

Jus

Nimsum

Jeg er utleier, jeg brøt kontrakt før innflytting.

Hei,

Lurer på om dette er noe dere kan hjelpe meg med.

Jeg skrev under på en leiekontrakt, der jeg er utleier. Fire dager etter kontraktsignering brøt jeg kontrakten.

Det er flere grunner til dette:

Leiligheten er 55 kvm, og han fortalte meg at de er 3 (Mann, kone, unge). Jeg finner ut at de er fire stykker, mann, kone, datter på fem år og unge på et og et halvt år.

Det er uaktuelt for meg å leie ut en så liten leilighet til en hel familie på 4 stykker, selv 3 var å strekke det veldig langt. Har bodd her selv med samboer.

Han ville leie fra 18 oktober (På min kontrakt står det fra 1. oktober, på hans står det fra 18 oktober, en glipp vi begge har gjort), men det ble for sent for meg.

Jeg har tilbydd å hjelpe ham, og har hjulpet ham med flere visninger, jeg har vært med på visninger, fra den 26. september har han visst at jeg ikke vil leie ut til ham, og leiligheten er nå leid ut til en annen person. Han har ikke gjort store forsøk på å leie et annet sted.

Jeg forstår at jeg har brutt kontrakten, og at det er noe som må skje her. Ble ringt opp i går der han sa han har tapt 28 000 kroner, og for å unngå sak og få tilbake kontrakten kan jeg betale halvparten på 14 000.

Dette ser jeg på som utpressing, og nekter å betale 14 000 kr når jeg har vært til stede og virkelig hjulpet ham. Han har heller ikke tapt 28 000 kroner, og hadde ikke noe svar da jeg spurte hvorfor han har tapt penger.

Jeg har ikke det med barna skriftlig, og heller ikke det at han vil ha 14 000 kr skriftlig. Han vil ha alt på telefon, mens jeg vil ha alt på sms.

Har dere forslag til hva som kommer til å skje hvis jeg ikke betaler ham 14 000? Han truer med å bo på hotell noen måneder, og dette skal jeg betale sier han. Mener det hele er et lugubert forsøk på å få penger fra meg. Hvis han greier å få tak i en annen leilighet med samme standard og alle kostnader betalt (jeg betaler sameiet, internett, strøm, varme, kommunale avgifter) skal han lete lenge.

Fra kontrakten:

The Landlord may terminate the tenancy agreement on grounds of serious breach by the the dwelling. It should be underlined that prostitution, which exposes the Landlord to considered as a serious breach.

Og

The tenancy contract is not binding on the Landlord until the agreed has been given keys and otherwise unhindered access to the dwelling. month after contract-signing and, in any event, before the date of

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ikke alt ble med. Fra siste del av kontrakt:

The tenancy contract is not binding on the Landlord until the agreed deposit/guarantee has been provided. This does not apply if the Tenant has been given keys and otherwise unhindered access to the dwelling. The deposit/guarantee must have been provided not later than one month after contract-signing and, in any event, before the date of commencement of the lease as stated in clause 5 above.

Har jeg noen muligheter her?

1

Uhm, dette er to uker etter, men i følge den siste delen der står det svart på hvitt at:

leiekontrakten er ikke bindende for utleier før depositum er betalt - men den er likevel bindende hvis utleier har blitt gitt nøkler og ellers uhindret tilgang til boligen (dvs. du har overlatt boligen til dem).

1

Jeg er ingen ekspert på området , og selv om leier har mange rettigheter her til lands så syns jeg at det faktum at han lyver om antall personer som skal bebo leiligheten er alene mer enn god grunn til å bryte kontrakten(alder spiller ingen rolle) , og tar man feks inn på hotell og har betalt for 2 pers så kan hotellet kaste deg ut eller kreve høyere pris da dette er forsøk på bedrageri.

1

Jeg er heller ingen ekspert. Har dog eksamen i forretningsjus på mandag. Passer avtl paragraf 6 (1) her? "Fremtreder svaret som aksept, men stemmer det ikke med tilbudet, ansees det for avlag i forening med nyt tilbud".

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...