Jus esc

Innlegg

Jus

Gurdox

Hotel til hjemløse?

Jeg sitter på en ikke kanselerbar hotel reservasjon. Jeg lurer nå på om jeg kan gi vekk denne til f.eks en uteligger? Dvs jeg VET at jeg kan endre navn. Spørsmålet blir vel heller om jeg vil risikere erstatning pga minibar og dri. Ødeleggelser? Oppholdet er i Tyskland. Rommet er forskuddsbetalt. Jeg takker for svar!

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

At du har betalt for rommet medfører ikke noe ansvar (utenom et tenkt solidaransvar som kan fremgå av vilkårene da du betalte rommet) utenfor akkurat romleien. Det er brukeren av rommet som er ansvarlig for sine handlinger, også minibar og andre gjenstander.

Dette er det samme som om du skulle være ansvarlig for ødeleggelser som personer du inviterte på nachspiel på rommet stod bak.

Da vil du altså ikke ha noe ansvar (utenom et tenkt solidaransvar), så lenge det ikke var noe forbud mot å ta med gjester på rommet, eller inn i hotellbygningen.

I tilfellet du beskriver er du muligens leietaker, men siden du kan endre navn på gjesten, så kanskje er det slik at du kan endre leietaker til den nye personen? Da unngår du et mulig tenkt solidaransvar.

1

Normalt har hoteller vilkår som både begrenser muligheten til å gi vekk rom, samt pålegger ansvar for skader forårsaket av personer du inviterer inn på rommet.

Ville vært varsom med å gi vekk rommet på denne måten, kan bli mer bryderi enn det er verdt.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...