Nye VGD er lansert! Mer informasjon

trenger jeg ny attest?

Jeg er britisk statsborger født i norge, men skulle for et halvt år siden søke norsk statsborgerskap. Jeg bestilte derfor de to mest grundige politiattestene( utvidet, utdypende etc) jeg kunne få slik at jeg kunne legge dem ved søknaden, slik jeg er påkrevd i følge lov. Dette er den grundigste sjekken av meg selv som jeg som privatperson kan be om.

Men så kom det fram i media at man kanskje skulle åpne for dobbelt statsborgerskap, så jeg ventet 5 mnd og bestilte de samme attestene på nytt. Men fortsatt er det ingen avklaring om dette med dobbelt statsborgerskap. Nå har jeg fått 4 attester fra politiet, samt kommunisert via epost og kan nesten ikke bestille flere uten å virke rar. Politiet har ikke sagt noe, men unødvendig papirarbeid er jo ikke noe de ønsker.

Hvor ofte trenger man egentlig å fornye slike attester? Om jeg venter 5 måneder til, kan jeg ikke bare legge ved den siste attesten?

Vil det i det hele tatt bli mulig å ha dobbelt statsborgerskap, eller sitter jeg og venter forjeves? Har noen hørt noe?

1
3 svar

3 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Tyrios

En politiattest er gyldig i 6 måneder. Det er kun du som har tilatelse til å be om politiattest og selv da må du ha en bekreftelse på hvorfor du skal ha det. Som søknad til politihøyskolen eller statsborgerskap.

1

jeangabin

Har du hørt noe om dette med dobbelt statsborgerskap?

1

jeangabin

Det heter visst utdypende og uttømmende, eller var det utvidet? Vel, det spiller ingen rolle. Det er den som inkluderer alt som står i alle registre, også pågående saker.

Egentlig så synes jeg det burde være unødvendig for meg å be om denne attesten. Kunne ikke bare udi hente den inn automatisk når jeg søker? Så slipper de sende meg en papirkopi som så sendes til et nytt kontor.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...