Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Medbrakt alkohol lukket selskap

Vi skal arrangere et større event på nyttår. Dette skal foregå i en idrettshall hvor vi sperrer av område slik at kun personer som har billett/invitasjon får tilgang. Vi vet at ved mindre events, som f.eks. grendahus, og mindre offentlige bygg så er det lov med medbrakt alkohol. Hvordan er loven for dette i et større anlegg som dette? I teorien burde det være det samme, bara det er et større bygg. I loven sier det: "Forbudet mot drikking og servering av alkohol i lokaler som nevnt i nr. 2 og 3 gjelder heller ikke når lokalet leies eller lånes ut til privatperson for en enkelt bestemt anledning til sluttet selskap, og utleier for øvrig ikke står for andre deler av arrangementet." og nr2 er " 2. i lokaler som vanligvis er alment tilgjengelig for offentligheten,"

Burde dette da tilsi at siden det er kommunen som leier ut anlegget til privatperson (meg) at jeg bestemmer om medbrakt alkohol er tillatt?

1
21 svar

21 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

nordpedant

Det er riktig, siden dette er et lokale der det vanligvis ikke foregår servering i noen form. Da er det lov å bruke lokalet slik dere vil.

:-)

2

Johalv

som jeg skrev så har vi ikke skjenking av alkohol. Det blir ikke salg eller servering, men at de som kommer kan nyte medbrakt. Og slik jeg da forstod det skulle det være lovlig så lenge det ikke er et åpent arrangement?

1

Storvesiren

Stå på

I alkoholloven § 8-9 tredje ledd (lovdata.no) gjøres det unntak fra bestemmelsens hovedregel om bevillingsplikt ved offentlige lokaler dersom eier, leier, driver eller ansatt disponerer lokalene til eget bruk til sluttet selskap. Vederlagsfri skjenking av alkohol kan da skje uten bevilling:

i lokaler med tilliggelser hvor det drives serveringsvirksomhet i lokaler som vanligvis er allment tilgjengelig for offentligheten i forsamlingslokaler eller andre felleslokaler Sluttet selskap for privatpersoner som leier eller låner et offentlig lokale I alkoholloven § 8-9 fjerde ledd (lovdata.no) gjøres det unntak for drikking i lokaler som vanligvis er allment tilgjengelig for offentligheten og i forsamlingslokaler eller andre felleslokaler, unntatt serveringssteder når lokalet leies eller lånes ut til privatpersoner for enkelt bestemt anledning til sluttet selskap. Det er et krav om at utleier for øvrig ikke står for andre deler av arrangementet.

1

nordpedant

Presis.

1

sl500

Vi skal arrangere et større event på nyttår. Dette skal foregå i en idrettshall

Uten drikking så blir det neppe noe stort event så dere trenger ikke idrettshalen. Hør med menigheten om dere kan få leie det lokale bedehuset.

1

krikkert2

"Forbudet mot drikking og servering av alkohol i lokaler som nevnt i nr. 2 og 3 gjelder heller ikke når lokalet leies eller lånes ut til privatperson for en enkelt bestemt anledning til sluttet selskap, og utleier for øvrig ikke står for andre deler av arrangementet." og nr2 er "2. i lokaler som vanligvis er alment tilgjengelig for offentligheten," Burde dette da tilsi at siden det er kommunen som leier ut anlegget til privatperson (meg) at jeg bestemmer om medbrakt alkohol er tillatt?

"Sluttet selskap" vil i praksis si at du må ha navngitt inviterte som er medlem av en forhåndsdefinert gruppe.

Det er fortsatt et sluttet selskap selv om du har den berømte "+1" på invitasjonen, men ikke hvis alle inviterte kan ta med så mange de vil.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...