Jus esc

Innlegg

Jus

Johalv

Medbrakt alkohol lukket selskap

Vi skal arrangere et større event på nyttår. Dette skal foregå i en idrettshall hvor vi sperrer av område slik at kun personer som har billett/invitasjon får tilgang. Vi vet at ved mindre events, som f.eks. grendahus, og mindre offentlige bygg så er det lov med medbrakt alkohol. Hvordan er loven for dette i et større anlegg som dette? I teorien burde det være det samme, bara det er et større bygg. I loven sier det: "Forbudet mot drikking og servering av alkohol i lokaler som nevnt i nr. 2 og 3 gjelder heller ikke når lokalet leies eller lånes ut til privatperson for en enkelt bestemt anledning til sluttet selskap, og utleier for øvrig ikke står for andre deler av arrangementet." og nr2 er " 2. i lokaler som vanligvis er alment tilgjengelig for offentligheten,"

Burde dette da tilsi at siden det er kommunen som leier ut anlegget til privatperson (meg) at jeg bestemmer om medbrakt alkohol er tillatt?

1
21 svar
Rainmaker Nei. Hvor får du det fra?
Slettet-U75CDW

Fra deg, hvor trodde du? Du skrev: (En trenger søke om ambulerende skjenkebevilling) kun ved salg av alkohol, slik jeg har forstått, eller om du har et åpent arrangement.

Javel, da la jeg fram et tilfelle i samsvar med dine krav: 1. ikke alkoholsalg og 2. sluttet lag, og spurte om du var enig i at det tilfellet var lovlig. For enten må dette være lovlig, eller så er ditt svar feil.

2

Det er riktig, siden dette er et lokale der det vanligvis ikke foregår servering i noen form. Da er det lov å bruke lokalet slik dere vil.

:-)

2
Slettet-U75CDW

Spør utleier. Dersom du bare leier en del av hallen mens resten er i bruk til idrett, er det meget mulig at utleier ikke vil ha fyll og spetakkel vegg i vegg med der unge og eldre bedriver idrett/trener.

1

Så lenge det er for sluttet lag og det er i et lokale som normalt ikke brukes til servering rammes ikke arrangementet av alkohollovens bestemmelser. Det er altså lov å nyte medbragt.

Dette foruretter at det er greit for eier av lokalet, det forutsetter også at det ikke skal være skjenkebevilling og salg av alkohol i lokalet samtidig, da plikter bevillingshaver å passe på at det ikke nytes medbragt alkohol.

Les alkohollovens § 8-9 for mer informasjon.

1
Slettet-U75CDW

kun personer som har billett/invitasjon får tilgang.

Er billett noe som kjøpes og selges, tror jeg ikke det kan kalles sluttet lag. Men dersom kun inviterte har adgang, skulle alt være i orden.

1

"Forbudet mot drikking og servering av alkohol i lokaler som nevnt i nr. 2 og 3 gjelder heller ikke når lokalet leies eller lånes ut til privatperson for en enkelt bestemt anledning til sluttet selskap, og utleier for øvrig ikke står for andre deler av arrangementet." og nr2 er "2. i lokaler som vanligvis er alment tilgjengelig for offentligheten," Burde dette da tilsi at siden det er kommunen som leier ut anlegget til privatperson (meg) at jeg bestemmer om medbrakt alkohol er tillatt?

"Sluttet selskap" vil i praksis si at du må ha navngitt inviterte som er medlem av en forhåndsdefinert gruppe.

Det er fortsatt et sluttet selskap selv om du har den berømte "+1" på invitasjonen, men ikke hvis alle inviterte kan ta med så mange de vil.

1

Vi skal arrangere et større event på nyttår. Dette skal foregå i en idrettshall

Uten drikking så blir det neppe noe stort event så dere trenger ikke idrettshalen. Hør med menigheten om dere kan få leie det lokale bedehuset.

1
Rainmaker Kun ved salg av alkohol, slik jeg har forstått, eller om du har et åpent arrangement

Etter at jeg for noen år siden jobbet i samme avdeling som de som hadde med utleie av kommunens selskapslokaler. Så fikk jeg med meg litt om amb. sjenkebevilgening og den gjalt uansett når det gjalt et leid lokale. Skulle man leie lokale måtte man ha ambulerende bevilgning. Og skulle alkoholen selges var det og et krav at det kun var til selvkost.

1
nordpedant En kafé er åpenbart en arena der det foregår servering, og da kreves det bevilling i TS sitt eksempel. Men TS skal ikke leie en kafé.

Men TS skal ikke leie en kafé.

Fra sidene til Helsedirektoratet:

Bevillingsplikt​ – skjenking uten vederlag

Selv om det ikke betales et vederlag når det skjenkes alkohol er det bevillingsplikt for skjenking av alkoholholdig drikk på følgende steder​, jf. alkoholloven § 8-9 (lovdata.no):

* serveringssteder

* lokaler som vanligvis er allment tilgjengelig for offentligheten

* forsamlingslokaler og andre felleslokaler

* sted der offentlige møter, fester, utstillinger eller annet finner sted

* gate, torg, vei, park eller annen offentlig plass

* allment tilgjengelig transportmiddel

Tipper TS havner i kategorien ” forsamlingslokaler og andre felleslokaler”. Med andre ord bevillingsplikt.

1
petterG [sitat…] Fra sidene til Helsedirektoratet: Bevillingsplikt​ – skjenking uten vederlag Selv om det ikke betales et vederlag når det skjenkes alkohol er det bevillingsplikt for skjen...

Tipper TS havner i kategorien ” forsamlingslokaler og andre felleslokaler”. Med andre ord bevillingsplikt.

Du trykket på lenken til Lovdata og leste hele bestemmelsen, ikke sant? Særlig tredje ledd og fjerde ledd, hvor det står når forbudet ikke gjelder?

1

som jeg skrev så har vi ikke skjenking av alkohol. Det blir ikke salg eller servering, men at de som kommer kan nyte medbrakt. Og slik jeg da forstod det skulle det være lovlig så lenge det ikke er et åpent arrangement?

1
Johalv som jeg skrev så har vi ikke skjenking av alkohol. Det blir ikke salg eller servering, men at de som kommer kan nyte medbrakt. Og slik jeg da forstod det skulle det være lovlig så...

Stå på

I alkoholloven § 8-9 tredje ledd (lovdata.no) gjøres det unntak fra bestemmelsens hovedregel om bevillingsplikt ved offentlige lokaler dersom eier, leier, driver eller ansatt disponerer lokalene til eget bruk til sluttet selskap. Vederlagsfri skjenking av alkohol kan da skje uten bevilling:

i lokaler med tilliggelser hvor det drives serveringsvirksomhet i lokaler som vanligvis er allment tilgjengelig for offentligheten i forsamlingslokaler eller andre felleslokaler Sluttet selskap for privatpersoner som leier eller låner et offentlig lokale I alkoholloven § 8-9 fjerde ledd (lovdata.no) gjøres det unntak for drikking i lokaler som vanligvis er allment tilgjengelig for offentligheten og i forsamlingslokaler eller andre felleslokaler, unntatt serveringssteder når lokalet leies eller lånes ut til privatpersoner for enkelt bestemt anledning til sluttet selskap. Det er et krav om at utleier for øvrig ikke står for andre deler av arrangementet.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Bombet ned. Vinner kampen

Det er lett å ta parallell til 2. Verdenskrig og Irak , da tyskerne og irakerne ble bombet noe voldsomt og de styrende i de landene påstod de var ved å vinne krigen. Vinteren vil vare ved i 4 mnd. Det...
1
1 svar
Laster...