Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Barn født før samboerforhold og ekteskap

Ser på en sak hvor paret ikke er samboere [eller gift] når barnet ble født, får far automatisk foreldreansvar og blir han også sett på som rettslig forelder til tross for dette?

Det foreligger ikke erklæring, dom eller samtykke om at han er faren fra mor sin side; men de gifter seg noen år senere.

-

Fant ikke noe som spesifikt gikk inn på dette i pensumet mitt, så jeg er litt rådvill på hvor jeg skal se uten å tråle gjennom alle paragrafene. Tips mottas med takk :)

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Bokvarv

Her er realiteten.

Det offentlige, normalt sett via alenemødre med et direkte HAT mot menn har den holdningen at barnet skal med Mor.

Er mor uegnet skal barnet til fosterhjem etc.

mannen/far er alltid KUN en nødløsning

1

petterG

1. Nei.

2. Nei.

3. Nei.

4. Nei.

1

sl500

Jeg har en datter på 12 år som jeg ikke har foreldre ansvaret for selv om jeg har bodd i sammen med barnets mor siden 2002 og vi bor fortsatt sammen. Vi skulle ha fylt ut et skjema når barnet ble født påståds det men det eneste skjama jeg fikk og fylte ut på sykehuset var erkjennelse av farskapet.

Jeg og min datter skulle på ferie til USA og i forbindelse med det måtte hennes pass fornyes. Da stod jeg der som en dust på passkontoret å fikk høre at slikt hadde ikke jeg nyndighet til fordi jeg ikke hadde foreldre ansvar. Det hjalp eller ikke med et skriftlig samtykke fra mor som jeg hadde vært forutsende til å ta med. Det kom som lyn i fra klar himmel men nå er riktig skjema fylt ut så etter 12 år kan jeg ta del i foreldre ansvaret.

1

krikkert2

Far vil være far så lenge det er oppgitt i fødselsmeldingen at han er far eller han selv oppgir det til farskapsmyndighetene (NAV). Farskap er noe annet enn foreldreansvar.

Dersom et ugift par ikke bor sammen vil mor ha foreldreansvaret alene, jf. barnelova § 35.

Gifter foreldrene seg etter fødselen vil de få felles foreldreansvar for felles barn, jf. barnelova § 34, med mindre de avtaler noe annet.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...