Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Når utleier gir rommet videre i oppsigelsesperiode

Hei. Har et snodig problem, og håper på noe konkret hjelp. I normale leieforhold når en leverer oppsigelse og nøkler skal en betale ut perioden. Utleier skal likevel prøve å begrense utgiftene til leier ved å forsøke å finne ny leietaker. En kan også finne ny leietaker om utleier syntes dette er ok.

Hva hvis en flytter ut og huseier som rett er oppretter oppstartskontrakt med en annen leietaker når din oppsigelsestid er ute. MEN til tross for dette lar personen flytte rett inn på ditt gamle rom og således bor der gratis mens du i praksis betaler den nye personens leie i din oppsigelsesperiode!

Dette høres kanskje helt sykt ut, men det opplevde jeg nylig da huseier ble betatt av en person som kom inn i boligen... Så det er åpenlyst at dette ikke er lov med tanke på benyttelse av bolig. Men hva konkret kan en benytte til argumentasjon?

1
1 svar

1 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

krikkert2

Konkret misligholder utleier sin plikt etter husleieloven § 5-1 ved ikke å stille rommet til din (eksklusive) disposisjon i samsvar med avtalen mellom dere.

Konsekvensene av brudd på § 5-1 er at du kan kreve avslag i leien etter § 5-7. Prisavslag skal utgjøre verditap. Dersom utleier i realiteten lar noen andre disponere rommet vil verditapet være 100 %.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...