Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Gjeldsordning og bil.

Hei.

Jeg er under gjeldsordning og nå har min datter fått bil. Jeg lurer da på om jeg kan ha dette bilen på mitt navn pga forsikring da det vil spare henne for mange tusen i året siden jeg har 75% bonus og hun må begynne på nytt. Jeg bruker jo ikke denne bilen selv, men hun er helt avhengig av bil pga bor 30 min med bil fra jobb (går ingen buss) og må få sin datter i barnehagen. Bilen har en verdi på 180 000 (var en gave fra familien)

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

bellasole

Ok takk for svar :)

1

krikkert2

Det enkleste er å forhøre deg med forsikringsselskapet ditt om de aksepterer at du forsikrer en bil som noen andre eier med din bonus.

Aksepterer ikke forsikringsselskapet ditt det må du eie bilen. Hvis du må eie bilen har du et problem, fordi du ikke har rett til å beholde bil verdt over ca. 95 000 kr, jf. gjeldsordningsloven § 4-5. Kreditorene kan da begjære gjeldsordningen din opphevet eller bilens verdi utbetalt til dem, jf. gjeldsordningsloven § 6-2. Kreditorene har imidlertid ingen plikt til å gjøre det, og det er mulig å forhandle om at bilen skal være utenfor gjeldsordningen.

Namsmannen kan veilede deg om hvordan du eventuelt forhandler med kreditorene.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...