Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har en ex som sprer grove falske beskyldinger mot meg. Alle beskyldningene kan motbevises av meg. Dette er en stor belastning for meg. Jeg er selvstendig næringsdrivende på en liten plass og er redd jeg kommer til å lide økonomiske tap pga hennes beskyldninger. Jeg har enda ikke gjordt noe for å motbevise hennes beskyldinger for å ikke øke konflikten. Tidligere kunne en anmelde folk for ærekrenkelser, men ikke nå lenger. Jeg føler meg veldig krenket av hennes beskyldninger, men vet ikke hvordan jeg skal gripe dette ann. Har noen råd?

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

krikkert2

Straffereglene om ærekrenkelse ble opphevet fra 1.10.2015 etter at de over lengre tid hadde vært sovende bestemmelser.

Det ble besluttet at ærekrenkelsesinstituttet fortsatt hadde behov for visse regulerende rettsregler, og vi fikk derfor en bestemmelse i skadeserstatningsloven § 3-6a som sier at en ærekrenkelse kan føre til erstatningsansvar for økonomisk og ikke-økonomisk tap.

I visse veldig snevre situasjoner vil man kunne be domstolene om en midlertidig forføyning som forbyr henne å fremsette ærekrenkelser. Men det krever i praksis at det ikke finnes noen annen måte å avverge skaden på, og at en etterfølgende erstatningssak ikke kan reparere skaden.

Hvis du trenger en konkret vurdering av din sak må du kontakte profesjonell hjelp.

1

Firfisla

Det høres veldig håpløst ut. Føler meg kneblet på hender og føtter her...

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...