Jus esc

Innlegg

Jus

Mentos

Demens og underskrifter.

Hei. Er en dement person med MMS-score 7/30 ansvarlig for noe han/hun har undertegnet for mange år siden før personen ble dement ? Det gjelder en erklæring som en dement skrev under på etter at han/hun ble erklært dement ang, gjeld/arv, og den som lagde erklæringen på et ark fikk to vitner til å undertegne , men ingen av de fikk vite noe annet enn det som sto på papirlappen.

En person med mms-score på 7/30 kan da ikke være klar over hva han/hun gjør når han/hun ikke engang husker hva det var til middag, ikke kjenner igjen folk, osv. Den demente bodde på sykehjem så jeg regner med at det ikke blir noe problem å få bekreftelse på at han/hun ikke har ved sinne fulle fem ?

Den dementes underskrift var store, skjelvne blokkbokstaver, ikke noe annet.

En advokat som hadde sett skrivet hevdet at den var gyldig , men tviler på at den advokaten har sett rapporter fra lege og pleiepersonell, på sykehjem i tillegg til rapporten fra demensutredningen.

1
6 svar

Det er vedkommendes tilstand på tidspunktet for viljeshandlingen som er relevant.

Handlinger foretatt før man ble dement blir ikke senere ugyldige av demens. Handlinger foretatt etter at man ble dement kan være ugyldige, men det avhenger av nærmere omstendigheter.

1

Jeg skjønte ikke helt dette spørsmålet, ble personen først erklært dement uten å være det, skrev deretter under for så å faktisk bli dement?

Om du med erklæring om arv mener et testament, er det ugyldig siden vitnene ikke har bevitnet noe (jeg forstår det slik at de ikke var til stede da den demente undertegnet). Et testament skal inneholde en bekreftelse fra vitnene på at testator var ved sans og samling, og vitnene må enten se at underskriften skjer eller få en bekreftelse fra testator.

For andre typer disposisjoner vil avtaleloven § 31 kunne gjøres gjeldende.

1

Er en dement person med MMS-score 7/30 ansvarlig for noe han/hun har undertegnet for mange år siden før personen ble dement ? Det gjelder en erklæring som en dement skrev under på etter at han/hun ble erklært dement ang, gjeld/arv, og den som lagde erklæringen på et ark fikk to vitner til å undertegne , men ingen av de fikk vite noe annet enn det som sto på papirlappen.

Jeg må si som TonyDiMera , at det er uklart hva du spør om.

Innledningsvis skriver du at personen undertegnet noe for mange år siden før personen ble dement.(se sitert over) I neste setning skriver du at "det gjelder en erklæring som en dement skrev under på etter han/hun ble erklært dement..."

1

Alt er ikke bare . Man aner ofte ikke hvor lovlig folk driver og institusjoner om dette er noe som skjer der kan være så forskjellig tror jeg. Rettsikkheten i dag virker ikke så betryggende synes jeg. Veldig viktig med god informasjon på et sånt område spesielt etter saker som har vært fremme i media føler jeg.

2

Det er ikke alltid lett å si hva som er rett føler jeg. Kanskje aller minst for den som er syk. Det viktigste må være å ivareta den som et syk på best mulig vis. Jeg tror ofte institusjonene er redd for å ikke få betalingen for oppholdet. Må være fortvilet vanskelig for den som er syk. Alle ønsker vel dokumentasjon for sine ting og vi er ikke like. Ressursene vedkommende har hjemme kan jo være noe personen har mulighet til periodevis tilbakeføring til. Eller der kan være ting vedkommende kan dra nytte av .Alle tilstander er kanskje ikke like. Alle er kanskje ikke like som demente. Jeg mener vi er ikke alle advokater eller jurister men alle vil alle så gjerne gjøre rett og sjel for oss tror jeg. Man forsker jo i demens og ikke så mange kan kanskje øse av sin kunnskap om sånne ting. Men selvsagt viktigst å trygge pasientens situasjon det mener jeg også.

1

Hei. Har dessverre glemt denne tråden, så jeg kan oppdatere litt. Faktumet er at det viser seg at det ikke finnes noen avtale som min mor undertegnet for mange år siden! Dokumenter som sies skal ha blitt tinglyst finnes rett og slett ikke!

Ikke rart at jeg ikke fikk den dokumentasjonen jeg ba om ang. avtalen min mor skal ha undertegnet!

Advokat er på saken så arveoppgjøret blir riktig ut i fra hva som kan dokumenteres!

Håper det snart blir straffbart å få personer som ikke er samtykkekompetente pga. Demenssykdom, psykiske sykdommer, osv. til å undertegne på ting de overhodet ikke er i stand til å forstå hva er! I vårt tilfelle så kan vi dokumentere at vår mor ikke var samtykkekompetent da hun bodde på sykehjem og journaler er klare på tilstanden hennes.

I dag som så mange eldre skal bli boende hjemme lengst mulig, så burde det lages lover som beskytter dem i større grad hvis de har en demenssykdom e.l, det finnes mange som vil prøve å lure dem, og hevde at personen virket helt*normal* selv om det ikke går ann å føre en samtale med den demenssyke.

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Smittekrangelen i Oslo - RJ mot Høyre

I går satt AP-Byrådsleder Raymond Johansen og var svært indignert over Høyre og Tone Trøen, som tillot seg å kritisere Corona-håndteringen og manglende strategi. I vanlig stil satt RJ og ristet på hod...

Smitterekord i Oslo: Hever beredskapsnivået

Oslo kommune hever beredskapsnivået til nivå tre - som er det høyeste nivået. Byrådsleder Raymond Johansen vurderer også om det skal komme et munnbindpåbud.


Bilde www.msn.com
1
1 svar
Laster...