Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lovverk rundt å sulte seg til døde

Hei

Vil ikke brenne meg på å bli innlagt ved å trakke feil her. Så trenger litt klargjøring i lovverket rundt å sulte seg til døde.

Kort bakgrunnsinformasjon: Trenger litt hjelp her mtp. om jeg må ta i bruk et legal loophole. Prøvde å ta mitt eget liv i September. Går til psykriater nå. Aldri slitt med damer noe særlig, flere forhold. Men aldri slått meg til ro eller fått unger fordi hun må være "the one". Grunnen til at jeg ikke ønsket å leve lenger var fordi da jeg endelig fant henne (etter 35 år, og etter å ha gitt opp å finne henne) var forelskelsen 100% ensidig (bekreftet forbi tvil).

Problemet er at ønsket mitt om å dø ikke blir tatt alvorlig og aktiv dødshjelp ikke er lov i Norge. Selv om det hadde vært lovlig, blir ikke ulevelig emosjonell lidelse tatt på like sterk alvor som en terminal illness som kreft. Nå skal jeg ikke begynne å skrive om hvor ulogisk det er at psykiske og emosjonelle plager ikke likestilles med fysiske. Men slik jeg forstår loven, kan jeg velge å sulte meg ihjel av politiske grunner / streik etc.

Om man er suicidal eller lider av en sinnslidelse eller om man har spiseforstyrrelser, så kan man bli tvangsinnlag og tvangsforet mener jeg. Trenger da en klarifikasjon på reglene her. Om jeg sier at jeg sulter meg ihjel som en demonstrasjon på noe så er det ingenting staten kan gjøre for å stoppe meg? Så om jeg istedenfor å si at jeg gjør det av kjærlighetssorg, sier at det er... f.eks (for å utgjøre en positiv forandring): i demonstrasjon mot at det ikke er aktiv dødshjelp i Norge - så kan ingen gripe inn?

Trenger litt info om regelverket her. Fordi jeg vet ikke hvor mye lovlig makt samfunnet som institusjon har til å stoppe en sultestreik om årsaken er suicid, etter et suicid forsøk.

Skrev i "meg" form, men dette er 100% hypotetisk da. Selvfølgelig.

1
2 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

krikkert2

Pasient- og brukerrettighetsloven § 4-9 bestemmer at en pasient kan nekte å avbryte en sultestreik som følge av alvorlig overbevisning. Konsekvensen av bestemmelsen er at helsepersonell ikke kan gripe inn med tvangsbehandling i henhold til nødhjelpsbestemmelsene i helsepersonelloven.

Kriteriet er at du må ha en "alvorlig overbevisning". Denne overbevisningen kan være av hvilken som helst karakter, men den må være av en viss fasthet og varighet, og være selvvalgt og rasjonelt begrunnet. Er den begrunnet i sinnslidelse er det ingen overbevisning.

Kjærlighetssorg vil antagelig ikke regnes som noen alvorlig overbevisning.

3

TonyDiMera

Det er den faglige ansvarlige som på bakgrunn av legeundersøkelse vurderer om faren du utgjør for deg selv skyldes din sinnslidelse. All den tid du har en sinnslidelse skal det mye til for at noen skal konkludere med at det ikke er årsakssammenheng mellom sinnslidelsen og selvmordstankene, selv om du påstår andre motiver.

2

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...