Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Arvetvist i hovedforhandling

Akkurat ferdig med ett 3 dagers maraton i retten. Arv etter besteforeldre. Bror og søsterside mot hverandre.

Meg og min mor broren og hans 2 sønner.

Er usikker på hvordan retten vil vurdere dette, men noen ting står uklart for meg, og jeg sliter med å finne rettspraksis på området.

Det spesielle er at min mors bror innrømmer at hele saken stemmer, hvor han får opp ett svar fra vår side, hvor han tydelig påpeker dette i retten. Les mer om punktet han var uenig i om skriftlig avtale for advokatbistand.

Håper derfor at noen kan hjelpe meg. Forstår at vurderingene ikke trenger å være fast.

I testamentet, hvor ene sønnen til min mors bror, la oss kalle ham E, er nevnt, leser vi: Resten av verdien som overstiger kjøpesummen gir vi i gave. Dette dreier seg om ett gavesalg, hvor gavebeløpet er ca 1.4 millioner.

Problemet er at E aldri betalte avtalt kjøpesum etter testamentet for gaven han aksepterte. Ikke før dommeren hadde krevd at E skulle svare kom det ingenting annet enn forståelse av at han ikke hadde betalt, da han fastholdt sin muntlige avtale om at kjøpesummen var ettergitt som gave.

Påstår seg at det skal finnes en muntlig avtale mellom ham og de avdøde. Hvordan blir dette vurdert av retten?

Spørsmål nr 2: Vitneavhørene, og partsforklaringene fra motparten gikk egentlig i en og samme bane. Meg og min mor hadde konstant gnålt om penger, og hadde fått overført større verdier. Samlet sett overstiger det påståtte beløpet boet opptil flere ganger når man legger sammen formuereduksjonen når avdøde satt i uskiftet bo. Av grunner for meg uforståelig, krever ikke motparten dette omstøtt, eller motregnet, de snakker for ett 0 sumsoppgjør.

Gaveutdelingene det her er snakk om ble foretatt mens begge var i live og er en promille av påståtte beløp, hvilket også er godt dokumentert i retten. Itillegg brukte motparten største delen av sine partsforklaringer og vitneforklaringer til å slenge en haug med dritt. Ikke bare litt, men konstant gjennom en 1/5 arbeidsdag.

Foreligger også 2 gavebrev på tomter til en verdi av 1.8 millioner som ble overført i uskiftet bo. Motparten hevder å være ukjent med begrepet, selv om dem har brukt det gjennom hele prosessen med brev og svar mellom advokatene. Motpartens advokat påstod også, flere ganger at i svarene sendt til min side, var hennes ord, og ikke sin klient sine. At advokaten hadde misforstått...

Hvordan vil retten vurdere dette?

Spørsmål nr 3:

Vitneforklaringene var åpenbart konstruerte og full i løgn. Hva som trolig er skjedd, er at dem har tatt en forklaring, og gitt den til alle vitnene med beskjed om å si dette. Regner med at retten ser det samme?

Så til selve rosinen(e) i pølsen.

Min mors bror, sier følgende om kontouskrifter etter avdøde: Dette dreier seg i all hovedsak om at formuen til avdøde er redusert med 1.6 millioner gjennom ca 5 år. Motparten satt da med bankidbrikke og visakort knyttet til avdødes konto.

Først hadde han dem hjemme. Advokaten til meg og min mor kunne besøke ham og se på dem. Dette ble avslått, og i videre skriv blir det innrømmet at han hadde mislyktes i å få dem ut fra banken pga personvernet.

I retten derimot var dem så tilsølt at dem ble kastet. Viste da opp en barnetegning som i kontekst dreide seg om en skriftlig avtale om at avdøde skulle betale 200000 i advokatbistand, hvis avtale aldri ble lagt frem.

Skal også nevnes at oppførselen til motpartens advokat, tygget tyggis i retten, og min mors bror begynner med større gestikuleringer under vitneforklaringen til hans kone.

Noen som kan bidra med litt opplysende vurderinger rundt dette, og tippe utfall?

1
0 kommentarer

Bli den første til å kommentere.

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...