Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Bøtlagt selv om politi brøt samme regel

Hei.

Ble i dag bøtlagt for å ha kjørt inn i enveiskjørt gate. Jeg var på besøk i en ny by så var ikke kjent med gatene, selv om dette ikke er noen grunn til å ikke følge med på skiltene.

Jeg følgte etter enn annen bil som kjørte inn samme vei, og da vi var kommet ca 100m inn, ble blålys satt på og det ver sevilpoliti. Skrev under på forenkelt forelegg, men lurte på nå i ettertid om jeg bør klage, siden polititi også brøt denne loven. De kjørte inn, og hadde ikke jeg kjørt etter ville de har kjørt videre inn. Har jeg noen sak hvis jeg velger å ta dette videre med advokat, eller er alt kjørt siden jeg godtok forenklet forelegg?

1
1 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

BornOnThe4thOfJuly

Som du selv skriver så gir det deg ingen grunn til å ikke følge skiltene. Slik sett endrer ikke et eventuelt lovbrudd av en annen person ditt lovbrudd. Selv om det eventuelt var en politibetjent som begikk lovbruddet.

Det eneste du kunne å oppnådd var å få en sak på politibetjenten men det er særdeles lite sannsynlig at det du hadde klart det. I Trafikkreglenes §2 punkt 4 så gis politiet betydelig anledning til å bryte trafikkreglene dersom det "er nødvendig eller til vesentlig lette av tjenesten".

Du vet for det første ikke hvilket oppdrag de var på og den paragrafen kunne være til anvendelse og selv om den egentlig ikke var til anvendelse så hadde nok politifolkene kommet på en god grunn hvorfor de i tjenestesammenheng vesentlig lettet tjenesten ved å kjøre som de gjorde.

Selv om det selvsagt er etterpåklokskap så gjorde det i hvert fall det vesentlig lettere å utøve polititjenesten når de stoppet deg.

Kort fortalt. Du begikk et lovbrudd og det endres ikke av hva andre gjør av lovbrudd. Og politiet har vide fullmakter som gjør at det vil være veldig vanskelig å få noe på dem her.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...