Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nabotwist om lyd.

Bør i leilighet på Ammerud med en nabo rett under meg som stadig klager på lyd fra andre. Ikke støy. Lyd. Er ikke alene i å bli klaget til av henne heller selv når andre naboer sier vi rett over, under og ved siden av henne ikke plager noen andre med lyder.

For to år siden kontaktet hun meg om lyd fra min leilighet, at hun hørte lyden fra dataen om natten og at senga flyttet seg fordi jeg sover urolig. Pga påståtte helseproblemer hun hadde var jeg sympatisk og gikk til anskaffelse av hodetelefoner og skliunderlag og teppe under senga. Problem løst? Neida. Tidligere i år klaget hun igjen med en laaaang sms som jeg ikke kommer til å skrive her. Men i korte trekk sier hun nå at jeg snakker for høyt i min egen leilighet, noe jeg finner å være helt absurd i og med at jeg bor alene og jeg har ikke så mye interessant å prate med meg selv om på nattestid i lange tider. Og at jeg lager for mye lyd når jeg går ut på balkongen eller gjør noe som helst. Mye gnål om at "Det er en fin ting jeg kan gjøre for henne" og at "Som naboer må vi ta hensyn".

Det er jeg for men jeg synes dette er å gå for langt. Hun vil ikke høre en eneste lyd fra naboer etter kl 22:00 og til 09:00. Borettslagets regler sier bare "Ro i leilighet etter 22:00 til 08:00", noe jeg tolker som høy musikk, rop og skrik O.L. Har klaget om henne til styret men de gidder ikke involvere seg og selv vil jeg ikke ta dette opp med henne da jeg ikke liker muligheten for at hun senere kan finne på å påstå at jeg var truende eller verre.

Lyden jeg har på om kvelden er under volumet folk flest ser på kveldsnyhetene og jeg har lett etter lover og regler som kan vise hva man må kunne tåle i en boligblokk. Har ikke funnet mye forståelig så jeg lurer nå på om noen her vet noe om lydnivåer og hva som må tolereres? Vet at mye er opp til styret i borettslaget men selv de må jo forholde seg til faktiske lover vil jeg tro.

1
6 svar

Mjohann81

Ja, det burde jeg ha nevnt, min klage tok utgangspunkt i at hun kommer med idiotiske krav og ikke gir seg med å plage folk. Men som sagt styret her gjør ingen ting med problemer av noe slag selv om de får betalt for det så den saken ble henlagt uten videre. Er jo en trøst at hun muligens for samme behandling fra den kanten.

Leste Grannelova men den er dessverre litt vel åpen for tolkning for min smak men skal nok vite å dra den frem om det kommer til det punket.

1

BornOnThe4thOfJuly

Du klager ikke inn idiotiske krav fra en nabo. Du overser dem og/eller avviser dem.

Hun får klage deg inn i tilfelle.

Styret har selvsagt ingen virkemiddel for å få henne til å slutte å komme med idiotiske krav. Avhengig av måten, typen krav og mengden av framstilling av krav så kan dette helle mot trakassering og da er det politiet du må henvende deg til. Aller helst bør det imidlertid holde å høflig avvise kravene.

Som sagt går det på en vurdering av ulempene du får vs ulempene hun får av ulike begrensninger du må forholde deg til. Sammen med selvsagt at du har sterkere rett i egen leilighet enn henne. Slik du beskriver det er du evig langt unna å være i en situasjon der hun har noen som helst rett til å få medhold i kravene.

Det er rimelig klart at det ville være vesentlig mer til ulempe for deg om du skulle etterkomme hennes krav enn det er ulempe for henne at du lever et normalt liv der støy i blokk, innenfor et normalt støynivå, er noe man må forvente og godta.

Men hovedsaken her er å la dette bli hennes problem og ikke ditt problem. Avvis kravene hennes og la det bli henne som må forfølge dette overfor styret og eventuelt politiet. Hun vil ikke få medhold i noen av instansene slik du beskriver situasjonen.

3

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...