Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nabotwist om lyd.

Bør i leilighet på Ammerud med en nabo rett under meg som stadig klager på lyd fra andre. Ikke støy. Lyd. Er ikke alene i å bli klaget til av henne heller selv når andre naboer sier vi rett over, under og ved siden av henne ikke plager noen andre med lyder.

For to år siden kontaktet hun meg om lyd fra min leilighet, at hun hørte lyden fra dataen om natten og at senga flyttet seg fordi jeg sover urolig. Pga påståtte helseproblemer hun hadde var jeg sympatisk og gikk til anskaffelse av hodetelefoner og skliunderlag og teppe under senga. Problem løst? Neida. Tidligere i år klaget hun igjen med en laaaang sms som jeg ikke kommer til å skrive her. Men i korte trekk sier hun nå at jeg snakker for høyt i min egen leilighet, noe jeg finner å være helt absurd i og med at jeg bor alene og jeg har ikke så mye interessant å prate med meg selv om på nattestid i lange tider. Og at jeg lager for mye lyd når jeg går ut på balkongen eller gjør noe som helst. Mye gnål om at "Det er en fin ting jeg kan gjøre for henne" og at "Som naboer må vi ta hensyn".

Det er jeg for men jeg synes dette er å gå for langt. Hun vil ikke høre en eneste lyd fra naboer etter kl 22:00 og til 09:00. Borettslagets regler sier bare "Ro i leilighet etter 22:00 til 08:00", noe jeg tolker som høy musikk, rop og skrik O.L. Har klaget om henne til styret men de gidder ikke involvere seg og selv vil jeg ikke ta dette opp med henne da jeg ikke liker muligheten for at hun senere kan finne på å påstå at jeg var truende eller verre.

Lyden jeg har på om kvelden er under volumet folk flest ser på kveldsnyhetene og jeg har lett etter lover og regler som kan vise hva man må kunne tåle i en boligblokk. Har ikke funnet mye forståelig så jeg lurer nå på om noen her vet noe om lydnivåer og hva som må tolereres? Vet at mye er opp til styret i borettslaget men selv de må jo forholde seg til faktiske lover vil jeg tro.

1
6 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Hakkey

Gjør a’ spinnvill. Til slutt er det hun som vil flytte, ikke forsøke å styre deg lenger. Ikke gi bensin til bålet som er hu røya der. Ha litt selvrespekt, mann. Det er 110% klart for meg at hun kommer ikke til å endre en dritt og venter egentlig bare på at du skal flytte ut. Diplomati utspilte sin rolle her den dagen styret beklaget at de ikke kunne hjelpe deg, tro meg de har gitt henne opp de også. Nei dette koker ned til at du gir F, du har gang på gang forsøkt og må nå se at dette uvesenet er skadet. Sett skapet eller flytt. Naboer som dette har jeg 20 års erfaring med, og de vil drive deg til galskap om tillater det.

Lykke til.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...