Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Salg av fritidseiendom

I 2018 så arvet vi en hytte ved sjøen etter at vår far gikk bort. Hytta har vært i familien i flere ti år. Nå leker vi 3 barna med å selge, ettersom den ikke blir brukt nok, og at markedet er on fire.

Jeg blir litt forvirret her. Jussavdelingen hos et meglerfirma sa at man ikke trengte å skatte av eventuell gevinst da de mente vi falt under noe som het kontinuitetsprinsippet. Hos Skatteetaten som jeg chattet med så mente de noe annet. Da het det diskontinuitet siden pappa hadde eid hytta i mer enn 5 år ved dødsfall.

Skjønner ikke helt dette. Hadde vår far kjøpt hytta et år før han døde så hadde det vært mer logisk med beskatning. Men når man overtar en hytte som har vært i familien i flere 10År så skal man skatte av gevinst?

1
1 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Rainmaker

Det korte svaret er at ved salg av arvet bolig, så arver man også skatteposisjonen, eie- og brukstiden og inngangsverdien som følger med den boligen dersom den ikke kunne selges skattefritt. Dette kalles kontinuitet

Ut fra opplysningene kunne din far selge skattefritt, ettersom han hadde eid og brukt hytten i mer en 5 år. Da er man i det man kaller diskontinuitet. Det betyr at inngangsverdien blir oppjustert til antatt markedsverdi på tidspunktet du/dere overtok. Dere overtar ikke eie- og brukstiden

Dette er kontinuitetsprinsippet og er en konsekvens av fjerningen av arveavgiften.

For at fritidsboliger skal kunne selges skattefritt må man ha 5 års eie- og brukstid. Dere må med andre ord vente et par år til før dere kan selge skattefritt.

Disclamer; Jeg er ikke jurist eller på noen måte noen formell autoritet på skatt. Dette er bare hva jeg selv har satt meg inn i.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...