Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mulig å kreve navn?

Hei, har vi som borgere rett i å vite navn på en offentlig ansatt om man ønsker. Tenker da på feks om man får et brev fra Nav med vedtak, eller feks et vedtak fra skatteetaten. Vedtakene er vedtatt av en person, og ikke en etat. Politi er meg bekjent de eneste som ikke kan kreves for navn, bare et tjenestenummer.

1
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

puma1

Det vanligste er vel at det er to underskrifter på vedtak. Etatsleder og saksbehandler.

1

Rainmaker

Du har i de fleste tilfeller rett på å vite hvem som behandler din sak, og det gjør man også ettersom vedtak signeres av to personer. Normalt sett i hvertfall.

Jeg mener å huske at det i enkelte tilfeller har vært hemmeligholdt hvem som er saksbehandler når det har vært problemer med trussler og trakassering f.eks.

Jeg blir alltid litt skeptisk når noen etterspør navn på enkeltpersoner slik. Den enkeltes forhold i saken er alltid mot etaten, ikke mot enkeltansatte. Så da begynner tankene å rulle om hvorfor man ønsker den informasjonen.

1

BornOnThe4thOfJuly

Som puma skriver så bruker det jo å være underskrevet (elektronisk i disse dager) av 2 personer.

Hvem som fatter vedtakene blir mer et spørsmål om semantikk. Disse to som underskriver fatter jo vedtaket på vegne av etaten og det er dermed etatens vedtak. Uten etatens myndighet har disse heller ingen myndighet til å fatte vedtak.

Så du burde få vite navnet på saksbehandler og etatsleder men du må faktisk forholde deg til at det er etatens vedtak og beslutning de har laget når de har skrevet vedtaket.

Det betyr jo da også at en saksbehandler ikke på egenhånd kan endre det tidligere vedtaket. Skal det tidligere vedtaket endres må det igjen fattes et nytt vedtak på vegne av etaten som vedtaket kommer fra. Om et slikt endret vedtak gjøres av samme saksbehandler eller en ny spiller da ingen rolle.

1

krikkert2

Vedtak er ikke nødvendigvis vedtatt av en person, nei. Der et vedtak er truffet av en person har man i henhold til god forvaltningsskikk krav på å få vite hvem det er.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...