Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Boligsameie: Minst 2/3 flertall

Bor i et boligsameie med 12 enheter. Vil det kreves 8 eller 9 stemmer for å fatte vedtak med slikt flertallskrav. Enkel logikk tilsier at 8 (nøyaktig 2/3) er nok, men følgende tekst hentet fra https://www.huseierne.no/alt-om-bolig/sameier-og-borettslag/eierseksjoner/styret/ sier noe annet (riktignok i kontekst av styremøter, men det kan da ikke være forskjellig fra årsmøter):

"Vedtak kan treffes med minst halvparten av de avgitte stemmene, men likevel slik at minst en tredjedel av alle styremedlemmene må stemme for.

Har styret seks medlemmer, må minst fire møte hvis styret skal kunne fatte vedtak. Møter bare fire, må minst tre stemme for et vedtak for at det skal være gyldig. (Fire er mer enn halvparten av seks, og tre er mer enn en tredjedel av alle styremedlemmene.)"

Er den juridiske betydningen av "minst 2/3" faktisk "mer enn 2/3"? Nøyaktig 2/3 er ikke nok?

1
1 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

RatPack

Eierseksjonsloven 49 sier noe om dette, såfremt det er slik dere er organisert. Det trengs et flertall på minst 2/3 av de avgitte stemmene.

Så åtte stemmer er nok dersom alle tolv møter (og avgir stemme). Dersom bare ni møter er seks stemmer nok.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...