Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Har grunneier ansvar for en hel innsjø?

Jeg kom over en sak der en grunneier som leier ut en badeplass til kommunen nå har satt opp en bom for å hindre at folk legger ut med båt på innsjøen (Lyseren i Enebakk/Indre Østfold, en innsjø på ca. 7 kvadratkilometer)

Kommunen, som leier badeplassen av grunneier, har gjort tiltak med asfaltlegging slik at det skal bli lettere å kjøre ned til vannkanten med båt, men nå har altså grunneier satt opp både bom og kjetting.

Grunneier begrunner dette med at det er fare for spredning av krepsepest fra andre innsjøer i nærheten, og at folk bruker motorer større enn lovlig.

En ting er jo at kommunen bruker penger på å tilrettelegge for noe som grunneier hindrer, men jeg lurer på: Har virkelig grunneier ansvar for fare for krepsepest? Og er det grunneiers ansvar å gripe inn når noen kjører med for store motorer?

Jeg skjønner at man kan eie en badeplass, men eier noen en hel innsjø i marka? Jeg lurer på hva som er jussen rundt dette.

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...