Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Arv, særkullsbarn - ønsker ikke at mor skal forval

Beklager morbid headline, men trenger litt hjelp.

Hadde en diskusjon med min samboer om situasjonen om jeg kreperer. Jeg har fra tidligere forhold et barn på 5, har ved dom alene omsorgen og mor har 16 timer i året med beskyttet tilsyn, Foreldreansvaret er delt.

Hvis jeg dør, arver da jentungen min del av huset (egenkapital) og de går i mors ansvar til barnet er 18?

Kan jeg sikre dette på noen måte? Kan jeg skrive et testamente som gir mine foreldre råderett over pengene, sette av x-kroner til å sikre omsorgen for barnet hos dem?

1
2 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Mentos

Hei. Du finner ganske mye informasjon om det du lurer på i linken. Jeg vil anbefale deg å skrive ned ønskene dine og ta det med til en advokat for å få satt opp testamente riktig, og så levere testamentet til Tingretten og få det registrert der. Det koster litt over 900 kr. men da er du sikra at det ikke kommer på avveie og at testamentet blir tatt frem når tingretten får beskjed om at du har falt bort. Jeg vil anbefale at du tar kopi av testamentet før du leverer det fra deg så du selv kan se på det i etterkant hvis det er noe du vil endre på. Du får tilsendt kvittering for deponering av testament fra tingretten når de har registert testamentet ditt. Jeg har selv valgt å legge inn testamente i tingretten for at det ikke skal komme på avveie . Kan eks'en bruke opp arven din? - HELP ForsikringDu kan også se ulike måter å sette opp testament på på nettsiden til Testamente.no - Spørsmål og svar om arv og testament

1

Mentos

Har du noe spesielt ønske om hvem som skal ha ansvaret for datteren din hvis du går bort mens hun er mindreårig, så kan det være lurt å lese litt om det i linken. Kan jeg bestemme hvem som skal ta seg av barna mine hvis jeg dør før de er 18 år? | Testamente.no.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...