Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Gjerdrum-tragedien - et juridisk etterspill

Kvikkleireskredet i Gjerdrum kommune i desember 2020 krevde 10 menneskeliv. En forferdelig tragedie som meget lett kunne ha vært unngått hvis normal refleksjon hadde vært praktisert, noe vi faktisk forventer av voksne mennesker med mer enn ên hjernecelle. I 2005 og 2008 kom det ekspertrapporter som på det sterkeste frarådet boligbygging på det aktuelle feltet pga grunnforholdenes livsfarlige kvikkleire. Dette ble ignorert av bygningsrådet i kommunen.

Det burde uten tvil være grunnlag for å iverksette drapsetterforskning i Gjerdrum-saken (uaktsomt drap). Til sammenligning ble ifjor ble en pleiemedhjelper dømt for uaktsomt drap, idet en pasient omkom som følge av å ha blitt badet i altfor varmt badevann. I min bok er det sjumilssteg drøyere å gi blanke blaffen i kvikkleireanalyser som sterkt fraråder boligbygging på et nærmere angitt område - med soleklar dødsrisiko for et hundretalls mennesker - enn å feilberegne badetemperaturen for en enkelt bruker i en omsorgsbolig.

https://www.nrk.no/nyheter/domt-for-uaktsomt-drap-1.15077954

I Gjerdrum kommune ble resultatet av rabiat ignorans i kommunal sektor, at 10 uskyldige mennesker måtte bøte med livet. Jeg sier bare en ting: hvor i himmelens navn er statsadvokatene?????!!!!!????????

Kjør debatt!

Zm

1
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Mentos

Jeg skal ikke si så mye om Gjerdrumsaken , men jeg reagerer på at du prøver å bagatellisere litt at en hjelpetrengende person ble skolda/fikk så mye brannsår at han døde. Det har vært flere sånne saker, og får man brann/skoldeskader , så har man ikke bare beregna vanntemperaturen "litt" feil ! Da damper det så mye at normale mennesker reagerer, og enten man har med barn, eldre eller voksne funksjonshemmede å gjøre, så er det vanlig å sjekke temperaturen i vannet før noen går oppi badekaret. Slurv eller likegyldighet kan ikke godtas av omsorgsarbeidere.

1

Zenmeister

Jeg bagatelliserer overhodet ikke skoldingssaken. Men det er milevid forskjell på å skape dødsrisiko for ên, og det å skape dødsrisiko for hundervis av mennesker.

1

Zenmeister

For øvrig har det blitt et problem at de etterlatte og de som mistet sine hjem i tragedien ikke får erstatning. Forsikringsselskapene har satt ned foten. Her bør selvsagt staten - som har nok penger - gi kommunen lån til å betale erstatningen til ofrene, eller staten kan rett og slett ta regningen for en liten kommune som alene vil ha problemer med å klare et slikt erstatningskrav uten hjelp utenfra.

Zm

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...