Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvor mye makt og vilje har arbeidstilsynet?

Hei.

Har en vanskelig sak her.

Jeg prøvde å ta selvmord i fjor. Det var en hovedårsak til dette som ikke er relatert. Men også en supplerende og sterkt bidragende faktor. Mobbing fra en arbeidskollega (av svært nedverdigende or æreskrenkende natur).

Mistet jobben og kom i masse problemer fordi jeg ville dø fort og smertefritt, så jeg skaffet meg et ulovlig våpen og hadde medbragt bla.a på jobb. Masse politi og ambulanse og styr etc. (prøvde aldri og hadde heller aldri noen planer om å skade noen andre enn meg selv).

Først nå valgte jeg å varsle eks-jobben om mobbingen. Jeg skulle kanskje kontaktet fagforening istedet. Men tingen var at jeg følte det ville vært urettferdig mot arbeidsgiver, om de skulle få konsekvenser også på brudd for arbeidsmiljøloven om dette kom fram i lyset. Var også bekymret for interesse-konflikt.

Eksempel: Finner jobben ut at mobbingen var en sterk faktor i selvmordsforsøket, kan jobben også få konsekvenser. Så jeg var åpen og ærlig og sa til de, etter de fikk infoen om denne personen så de kunne granske, at jeg ikke har noen negative følelser eller tanker ovenfor arbeidsgiver.

Plutselig kommer legen min inn og sier han trenger fullmakt for å snakke om meg til... bedriftshelsetjenesten som mente at jeg hadde oppført meg truende. Det eneste som på noen måte kan ansees som truende er vel at jeg så meg nødt til å gå til sak, kontakte media om saken, eller fagforeningen - om de ikke kunne ordne dette internt.

Jeg aner rett å slett ikke hva jeg skal gjøre her. Har ikke truet noen som helst. Det er også det at bedriften valgte å avskjedige meg mens jeg fremdeles var suicidal og under psykriatisk behandling. Er ikke det ulovlig?

Jeg vil egentlig bare legge alt bak meg og komme meg videre. Men lurer på om det i denne saken kunne vært lurt av meg å kontakte arbeidstilsynet. Hva om jobben nå ser på meg som en trussel og, går til sak mot meg på bakgrunn av trusler (de stiller svakt i så tilfelle, jeg har ikke truet en eneste person!) for å "kvitte seg" med meg?

Jeg prøvde å være åpen og ærlig med tidligere arbeidsgiver med denne varslingen. Samarbeide og kommunisere. Istedenfor informerer meg at saken er sendt til juridisk, og de kontakter legen min fordi de opplever MEG som truende.

Skjønner bare ikke hva jeg burde gjøre. Har ikke råd til advokat. Er arbeidstilsynet kompetent til å hjelpe om min tidligere arbeidsgiver skulle gå til sak mot meg?

EDIT: Noe jeg også ikke forstår meg på er hvorfor ingen er villig til å hjelpe meg. Jeg forklarte saken til noen advokater som spesialiserer seg på arbeidsmiljø og arbeidere sine rettigheter osv. Ingen svar. Kontaktet og aviser (ink. VG) ingen svar.

Har på dette tidspunkt ingen planer om å gå til sak, ink. media eller advokat. Vil bare komme meg videre i livet. Det jeg ikke forstår - er hvorfor ingen journalister eller advokater viste noe interesse i det hele tatt. Skulle tro mobbing og psykisk helse på arbeidsplassen var aktuelle tema for avisen. Eller at advokater innen arbeidsrett bryr seg om rettferdighet. Istedet ble jeg møtt av komplett stillhet.

1
1 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Mentos

Hvis ikke du vil ta kontakt med tillitsvalg på jobben , så ta kontakt med fagforeninga, der kan du få juridisk bistand og hjelp/støtte til å ta seg av dine rettigheter.

1

Lignende temaer

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...