Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tja. I de gamle dager uten bil og fly, ville dette i China forbli der. verre er dat at vi reiser verda rundt på noen timer og smitter allt og enhver. En slik pandemi vil med tiden ta knekken på oss. Naturen har nok ikke vett på hva som er for mange, eller ei?

2

Leste at mistenk episenter for viruset er et sjømatmarked. Det er ikke så veldig overraskende med tanke på hygiene og at utrolig mye blir spist rått. Tipper at det har med skalldyr å gjøre.

2

4 døde

SARS 556 døde

Fugleinfluensa 130 døde

av 1,4 milliarder kinesere

Ja, dette blir nok den nye Svartedauen

- eller så får vi det samme vaksinehysteriet som under svineinfluensaen i Norge.

6
gaskenrigi Dette kan bli meget farlig, finnes det ikke motgift, vil store deler av verden bli folketom.

Ser akkurat naa paa TV-nyhetene fra Wuhan.

Folk paa gata tar det med stor ro, bruker munnbind som de ogsaa ofte ellers gjoer mot stoev o.l.

Vi behoever jo ikke kysse alle vi moeter sier noen og er paa det vanlige gode humoeret som kinesere flesk, i motsetning til mange nordmenn...

" Lugna ner er " sier svenskene, et bra uttrykk.

2
gaskenrigi Dette kan bli meget farlig, finnes det ikke motgift, vil store deler av verden bli folketom.

Og Folkehelseinstituttet varsler ikke så langt noen screening av de tusenvis av kinesiske turister som ankommer norske flyplasser, bl.a. for å se på Nordlyset, og enda flere sommerstid. Norsk treghet som vanlig, "vi ser det an"...

Når folk i Kina nå skal stå som sild i tønne på div. massekommunikasjonsmidler i forbindelse med kinesisk nyttår (kanskje tildsammen hundrevis av millioner på tur), så kan jo dette forårsake dramatisk spredning av dette coronaviruset.

1
fargerik [sitat…] malaria 500 000 døde meslinger 150 000 døde og slik kan det vel ramses opp i det vide og det brede

- og millioner døde av AIDS i sydlige Afrika på tidlig 2000-tallet, og det mens de ble nektet billig aidsmedisin av patenthensyn til den dominerende legemiddelindustrien.

Dette mens "ufarlige" sykdommer som svineinfluensa ble oppgradert til pandemi av WHO for å kunne profittere på vaksine, blant annet her i Norge som har investert i Glaxo Smith Klein gjennom oljefondet.

Nå kommer det ganske sikkert snart en type vaksine på markedet som alle MÅ ta, mens livsviktige medisiner er blitt mangelvare her i landet fordi det ikke lenger er økonomisk lønnsomt.

Dessuten er det en trend i tiden å fokusere på alt galt som kommer fra Kina.

3
nostalgikern Og Folkehelseinstituttet varsler ikke så langt noen screening av de tusenvis av kinesiske turister som ankommer norske flyplasser, bl.a. for å se på Nordlyset, og enda flere sommer...

Når folk i Kina nå skal stå som sild i tønne på div. massekommunikasjonsmidler i forbindelse med kinesisk nyttår

"Sild i tønne"?

Det er litt mer enn "div. kommunikasjonsmidler". Kina er desidert i verdenstoppen hva kommunikasjonsmidler gjelder og det går høyhastighetstog nesten over alt, så din forestilling om sild i tønne er nok ganske overdrevet, også i nyttårsfeiringa.

Dessuten er Kina meget fokusert på vitenskap hva gjelder sykdommer, forurensning og mye annet. De har en framdrift som Europa bare kan drømme om. Med andre ord, et fungerende og moderne land som ikke fortjener de skrekkvisjoner som våre media er så glade i.

1
Hyrro [sitat…] "Sild i tønne"? Det er litt mer enn "div. kommunikasjonsmidler". Kina er desidert i verdenstoppen hva kommunikasjonsmidler gjelder og det går høyhastighetstog nesten over...

De har en framdrift som Europa bare kan drømme om. Med andre ord, et fungerende og moderne land som ikke fortjener de skrekkvisjoner som våre media er så glade i.

Nei da. Og innbyggerne har samme frihet som oss i Norge også?

Det er bare oppspinn det at den minste kritikk mot regimet fører til baluba?

4
Hyrro [sitat…] "Sild i tønne"? Det er litt mer enn "div. kommunikasjonsmidler". Kina er desidert i verdenstoppen hva kommunikasjonsmidler gjelder og det går høyhastighetstog nesten over...

Dessuten er Kina meget fokusert på vitenskap hva gjelder sykdommer, forurensning og mye annet. De har en framdrift som Europa bare kan drømme om. Med andre ord, et fungerende og moderne land som ikke fortjener de skrekkvisjoner som våre media er så glade i.

Kina er et ettparti-diktatur. Uansett hva du sier, er det det harde faktum.

Men ja, de er bra på teknologi, de har bra jernbaner, og bygger bedre enn alle andre. Men frihet er ikke den samme som her i Norge.

Takke meg til demokrati.

2

Er det for mange mennesker på kloden og derav ett nytt virus som dreper mennesker.

Det er alt for mange mennesker på jorden. Derom hersker ingen tvil. Det høye antallet mennesker kombinert med en ikke-bærekraftig samfunnsorganisasjon gjør at vi tar i bruk alt for mye av jordas ressurser for å dekke våre behov og fortrenger den ville naturen i en grad som truer med at den bryter sammen. I tillegg er vi noen natursvin ved at vi forurenser ferskvann, jordsmonn, atmosfære og havet med forbrenningsprodukter, miljøgifter og mye annet i en grad som endrer/overstyrer en rekke av naturens kretsløp. Dette er en kurs som kan ende fryktelig galt.

Men utviklingen av nye virus har ikke noe med antallet mennesker å gjøre, ei heller vår livsstil. Mikroorganismer så som virus utvikler seg helt naturlig ved mutasjon. Det kommer derfor stadig vekk nye varianter av virus. Slik har det alltid vært og slik vil det forbli.

Heldigvis er de aller fleste nye mutasjoner relativt ufarlige. De fleste gjør oss bare småsyke/forskjølet fordi immunforsvaret vårt drar kjensel på de og kan bekjempe de effektivt. Noen ganger kommer det nye virus som ikke ligner på de kroppene våre har "sett" tidligere. Slike virus er ofte svært farlige. Men heldigvis er de fleste av disse nye farlige virusene lite smittsomme slik at helsemyndighetene klarer å isolere utbruddet og bekjempe syldommen.

Skrekken er dersom et slikt dødelig nytt virus også smitter som et forskjølelsevirus. Da er den tette befolkningen (det høye anmtallet) kombinert med moderne reisekativitet en perfekt oppskrift på en dødelig pandemi. Derfor reagerer WHO hver gang med å slå på stortromma når det meldes om dødsfall/alvorlig sykdom grunnet et nytt ukjent virus et eller annet sted på jord.

Sist gang verden opplevde en farlig pandemi var spanskesyken i 1917/1918. Den var heldigvis moderat alvorlig og tok vel ikke livet av "mer enn" 20 millioner. Vi vet om andre pandemier lengre bak i historien som praktisk talt la øde svære områder og det tok generasjoner før samfunnet ble velfungerende igjen. Et slikt utbrudd i dag med millioner av daglige flyavganger på kryss og tvers som bringer smitten effektivt over hele jorda er ikke noe et vettugt menneske ønsker å oppleve.

6
perchri Tja. I de gamle dager uten bil og fly, ville dette i China forbli der. verre er dat at vi reiser verda rundt på noen timer og smitter allt og enhver. En slik pandemi vil med tiden...

Tja. I de gamle dager uten bil og fly, ville dette i China forbli der. verre er dat at vi reiser verda rundt på noen timer og smitter allt og enhver.

Dette er tvert imot av det gode siden folk og fe globalt holder immunforsvaret i god beredskap! I de "gode gamle" dagene kan man jo lese om hva som skjedde når et nytt virus ble bragt inn i populasjoner som hadde levd adskilt f.eks. under svartedauden eller da mesteparten av indianerne ble utryddet av sykdom fra Europa som de ikke var immun imot...

1

Hva om det ikke kan fremskaffes medisin, er det da over og ut for milliarder av mennesker.

Over og ut for de fleste heldigvis, sannsynligvis deg og meg. Og det er bra!

Med 10% igjen tilbake, kan vi starte helt på nytt med blanke ark og fargestifter.

2

Haha. Det eneste jeg har lagt merke til ved deg på vgd, er at du klager over krisemaksimering når det gjelder klima. Så krisemaksimerer du ti ganger så mye selv, med en gang det er snakk om noe annet.

1
gaskenrigi Er det flodhester i Glomma ?

Niks. Det er heller ikke dødsvirus her. Vi drikker vannet fra Glomma her jeg bor.

Uten å sette livet på spill.

Hva dreper folk? Det har vært en sak i nyhetene i dag om narkokartellene i Mexico som er hoffleverandør av kokain til USA.

Siste tall er at de har drept 35 000 mennesker i 2019 i kampen om eneretten til å sikre USA en trygg og sikker forsyning av kokain til fiffen i USA. Dophuene i USA dreper flere enn dødsviruset i Kina noensinne vil gjøre.

1
trondhjem [sitat…] Det er alt for mange mennesker på jorden. Derom hersker ingen tvil. Det høye antallet mennesker kombinert med en ikke-bærekraftig samfunnsorganisasjon gjør at vi tar i bru...

Sist gang verden opplevde en farlig pandemi var spanskesyken i 1917/1918.

Nei, det var ganske nylig (svineinfluensa) da WHO omdefinerte pandemi til også å gjelde ufarlig sykdomsspredning. Sikkert på oppfordring fra legemiddelimperiet. Hysteri selger.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...