Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Generell diskusjon rundt coronaviruset

Er det for mange mennesker på kloden og derav ett nytt virus som dreper mennesker.Hva om det ikke kan fremskaffes medisin, er det da over og ut for milliarder av mennesker.

Er dette naturens måte å regulere når det blir for mange av en art

4
133,6k kommentarer

Herinacius

Trening også da? Har medlemskap i senter i en nabokommune der det meg bekjent ikke har vært en positiv test en gang. Grisgrendte nabokommuner har lukket sentrene for å følge Bergen. Er vel bare å si opp med det samme, har allerede etablert et improvisert (men fungerende) 'ghettogym' i skuret her.

1

basillen

Nettopp dette bekymrer meg også: At Bergen skal komme ned på rundt null tilfeller og likevel holde treningssentre og breddeidrett stengt på ubestemt tid "bare for sikkerhets skyld."

Personlig tror (eller i hvert fall håper) jeg imidlertid at dette tiltaket ikke vil vedvare. Sannsynligvis vil man heller fortsette med tiltak som oppfordring til bruk av hjemmekontor, begrensninger på antallet som kan samles, og påbud om munnbind. Jeg tror også at Bergen etter hvert vil lette litt mer opp på antallet personer som kan møtes i private hjem. Hvis ikke kommer sannsynligvis byrådet i Bergen til å miste stadig mer tillit. Jeg har selv slektninger som har støttet samtlige tiltak hittil (til tross for mine opphetede diskusjoner med dem ;)), men som nå begynner å få nok. De mener bl.a. at det å stenge for breddeidretten rett og slett går for langt sett i lys av det særdeles lave antallet smittetilfeller som kan spores hit. I tillegg synes de det er fullstendig idiotisk at det f.eks. er greit for familien å invitere mine foreldre på besøk, men de har ikke lov å invitere oss på besøk.

Kort oppsummert: Dersom smittetallene går ned mot null i Bergen og byrådet fortsetter med ekstremt inngripende tiltak, så tror jeg de etter hvert vil miste mye støtte blant innbyggerne.

2

kristofferbd

"bare for sikkerhets skyld."

Så det er ikke lurt å forsikre seg?

1

ingliaskelnd

Det er bare å gi opp alt som handler om noe annet enn 9-4 jobben eller skolegang for de yngste. Eller så kan man bli kriminell som jeg akkurat fant ut at jeg var da jeg besøkte hjemkommunen min for litt siden. (Vi oversteg antall tillatte på fest, Oslo opererer med 10 stk, så var jeg ikke klar over lovbruddet før i etterkant).Jo mindre dødelig viruset viser seg å være, jo mer skrur man til. Vi kommer kanskje aldri ut av dette, selv etter vaksinering.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...