Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Generell diskusjon rundt coronaviruset

Er det for mange mennesker på kloden og derav ett nytt virus som dreper mennesker.Hva om det ikke kan fremskaffes medisin, er det da over og ut for milliarder av mennesker.

Er dette naturens måte å regulere når det blir for mange av en art

4
133,6k kommentarer

Jhhjjjeter

. Så får vi se om noen gidder å investere tid i å designe noen skikkelige studier, det er jo tvilsomt all den tid ingenting tyder på at det funker utover så høye konsentrasjoner at infeksjonen er å foretrekke.

Testene som viser at man trenger store doser er gjort in vitro og kan ikke nødvendigvis brukes til å avfeie at dette fungerer i den "virkelige verden".

Det var jo konsensus om virusets opphav også, nå er det i ferd med å snu. Antar du stemplet de som har forfektet labhypotesen tidligere som "konspirasjonsteoretikere".

1

deleted196507

Det var jo konsensus om virusets opphav også, nå er det i ferd med å snu.

Dette er beskrivende. Nei, det er definitivt ikke «i ferd med å snu». Det er det du ønsker, da er det det du ser.

https://www.nature.com/articles/d41586-021-01529-3

Sannsynligheten er at viruset er zoonotisk, og man vet at viruset ligner på minst et kjent virus man har funnet i dyr. Men teorien om en lab-lekkasje drives primært av to (tre) faktorer:

1) Man har ikke funnet opphavet til det konkrete viruset. Det kan ta mange år, og er ikke unormalt at man aldri finner. Så ikke akkurat slående bevis. 2) Laben i Wuhan. 3) Kina

Biden har bedt om en etterforskning(!) av teorien, fordi det finnes en sjanse for lablekkasje og man vet at Kina er et søppelregime som aldri ville innrømt dette hvis det var tilfellet. Det gir selvfølgelig momentun for teorien, men det foreligger jo ikke annet enn «mangel på konkluderende bevis for annet» og indisier. Så ganske far fetched å påstå at det er i ferd med å snu. Konsensus om opphavet har alltid vært, og er fortsatt, at det sannsynligvis kommer fra dyr. Men det konkluderes først med hvis og når man finner opphavet, er det laben i Wuhan justerer man det. Det er styrken med vitenskapen, man lar dataen lede vei. Ikke ønsket sitt.

Du tar deg neppe bryet med å lese artikkelen, så limer inn dette avsnittet som er mer interessant enn labteorien:

Scientists have made some progress since the pandemic began, however. For example, a report, posted to the preprint server bioRxiv on 27 May, suggests that RmYN02, a coronavirus in bats in southern China, might be more closely related to SARS-CoV-2 than RATG13 is.

Og ivermectin kan vi oss ferdig med nå, vel? Det gikk ikke, heldigvis har vi vaksiner.

1

Jhhjjjeter

Det er styrken med vitenskapen, man lar dataen lede vei. Ikke ønsket sitt.

Det er slik det burde være, men ikke slik det er.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...