Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Generell diskusjon rundt coronaviruset

Er det for mange mennesker på kloden og derav ett nytt virus som dreper mennesker.Hva om det ikke kan fremskaffes medisin, er det da over og ut for milliarder av mennesker.

Er dette naturens måte å regulere når det blir for mange av en art

4
133,6k kommentarer

Xavi7

I dag våkner man opp til koordinerte toppsaker i VG, Dagbladet og Nettavisen om at deltaviruset truer gjenåpningen.

Disse mediene leter etter alle anledninger til å spre frykt i befolkningen. Så lenge vi leser søppelet deres så vil de fortsette med dette inn i evigheten.

2

Columbus_3

Da må du bare slutte å lese da. Dersom du blir så skremt.

Personlig tror jeg ikke dette er noe stort problem. Folk flest klarer å skille snørr fra bart.

2

HNilsen

Personlig tror jeg ikke dette er noe stort problem. Folk flest klarer å skille snørr fra bart.

Det finnes en drøss med eksempler på at folk ikke klarer «å skille snørr og bart», som du skriver. Det er bare å lese innlegg fra oversensitive debattanter som skriver her inne daglig, debattanter som nettopp lar føleriet fra tabloidene overmanne seg fullstendig.

Det er dessuten et paradoks at det er konsensus om at massemediene påvirker folk (negativt) ellers. Det er ingen som stiller spørsmål til hvorvidt et overdrevent fokus på selvmord i mediene påvirker selvmordstallene, og at man derfor skal være forsiktig med hvordan man behandler dette temaet. Det er vel også ganske stor enighet om at unge kvinner og jenter blir påvirket av det overdrevne fokuset på kropp og sex i massemediene. For ikke å snakke om den harde tonen som er i det offentlige ordskiftet, og hvordan denne kan hindre at folk deltar i debatt. Alt dette har vært gjenstand for store bekymringer, og – som sagt – en konsensus om at massemediene påvirker oss. Men merkelig nok vil altså et massivt skremselsfokus på akkurat korona - i snart ett og ett halvt år – passere nesten ubemerket i befolkningen. Dette er jo tilnærmet ren og skjær magi. Skremslene preller av - som å skvette vann på gåsa.

Men ok, la oss akseptere premisset ditt om at folk er plettfrie og upåvirket: Det er likevel, tross alt, et gode at mediene informerer befolkningen på en mest mulig faktabasert og korrekt måte. Vi ønsker oss medieinstitusjoner som ikke kjører en åpenbar spekulativ linje, og det er en stor fordel at mediene lar være å spille for mye på følelser.

Når mediene åpenbart ikke følger disse prinsippene – selv om du mener det ikke gjør så stor skade - er det ikke likevel legitimt å kritisere mediene for å være spekulative, for å feilinformere og for å spille på følelser?

13

HNilsen

Da må du bare slutte å lese da. Dersom du blir så skremt.

Du mener det ikke er legitimt å være kritisk til den spekulative vinklingen i tabloidmediene? Du mener tabloidene fører en saklig og informativ linje - som opplyser befolkningen på en korrekt måte?

Eller handler det bare om at du føler du er programforpliktet til å være uenig med de som er kritiske - på refleks, og på alle områder?

1

KongOlav2

Mediene er vel mest opptatt av klikk. Og tabloide katastrofeoverskrifter skaper mer klikk enn nyanserte/balanserte overskrifter. Dessuten er det jo blitt et narrativ blant en litt for stor del av den norske offentligheten at man ikke skal ta noen sjanser. Dvs at det ikke bare er antall døde og mulig sammenbrudd i helsevesenet som teller, men at man nærmer seg en nullvisjon om smitte og er livredde for "long covid" i tillegg. Det er ikke bare de eldre og utsatte/syke som skal beskyttes, men alle! Selv om vi ikke vil at staten skal holde sin klamme hånd over oss engang.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...