Koronaviruset

mf_6

Er fotballen fritatt fra Corona

I 7 måneder har vi blitt oppfordret, eller nærmest pålagt, å holde avstand. Fysisk kontakt med andre personer er nærmest blitt bannlyst. Karantene i 10 dager når man kommer fra utlandet har vi pent måtte akseptere. De aller fleste respekterer dette.

Men det virker som om det er en gruppe som er totalt fritatt for disse tiltakene - fotballspillere. Det er kosing, klemming og annen fysisk kontakt over en lav sko. Munnbind er de tydeligvis også fritatt for, selv om de holder under en meters avstand til andre. På meg virker det som om fotballaktiviteten har økt i omfang denne høsten (men det er mulig at den får ennå større dekning i mediene)

Når de store pengene rår, kan pandemi bare være pandemi.

2
24 svar

Men det virker som om det er en gruppe som er totalt fritatt for disse tiltakene - fotballspillere.

Nå spilles det vel også håndball. Altså toppidretten er på sett og vis gitt mye unntak ja.

1

Det kommer til svi for oss alle. Da vi Nordmenn tydeligvis ikke har "funnet oss sjøl" enda, vil nok denne pandemien vare mye lenger en hva vi tror. Penger eller ikke penger, intil nå er det ikke bevist at man får de med seg i grava. Likgyldigheten rundt oss er virkelig noe å iakta, for det kommer til å bli mutasjoer og adskillig jævligere. Det ender vel med at sedlene flyr som bladene på høstens trær...men hvor er mennekene?

1

Jeg er litt usikker på om innlegget er ironisk ment. Fotballen har da siden 12. mars blitt fullstendig nedprioritert. All fotball på fjerde øverste nivå og nedover er avlyst, og det tok lang tid før øverste nivå og barnefotballen fikk rulle. Dessuten så testes jo alle utøvere regelmessig. Og så lever de nok et strengere liv når det kommer til omgangskrets.

På de større fotballstadionene i Norge er det rundt 20 innganger. Med 200 tilskuere (nettopp økt til 600) betyr det at 10 mennesker har gått gjennom den samme utgangen, 2 (to!) ganger i løpet av et par timer.

Hvor mange går gjennom døra på et gjennomsnittlig kjøpesenter eller på en restaurant eller pub? Hvor mange mennesker har vært tett på hverandre på parkeringsplasser ved badeplasser eller turstier i sommer?

Og nei, det er ikke de store penga som rår heller. Det er inntekter til klubben å slippe inn 5% av tilskuerne de ellers ville hatt. De har tapt penger på samme måte som butikker, restauranter og puber.

Og siden oppstart er det vel avlagt mindre enn fem positive prøver i samtlige lage fra nivå 1 til 3.

1

Når de store pengene rår, kan pandemi bare være pandemi.

Ja, noen går fortsatt og tror og mene, at liksskjorta har lommer.

1

Jeg tror fotball og mye tilskuersport har fått seg en permanent slagside etter denne pandemien er over. Ikke bare har det blitt altfor mye penger, men lokale profiler og lokal tilhørighet betyr lite lenger.

Ikke at dette er så veldig negativt. Det er mange andre ting en kan gjøre enn denne blinde idoliseringen og støtte til "sitt" lag. Jeg har selv vært der og det er faktisk veldig givende å ha mye ekstra tid til andre ting.

Ellers, om de øverste divisjonene skal få holde på, mens de lavere er utestengt er dette nok et stikk imot breddefotballen i Norge. Egentlig burde jo alt stenge ned, hvis dette var så farlig da...

1
Eivinder Jeg er litt usikker på om innlegget er ironisk ment. Fotballen har da siden 12. mars blitt fullstendig nedprioritert. All fotball på fjerde øverste nivå og nedover er avlyst, og de...

Jeg er litt usikker på om innlegget er ironisk ment. Fotballen har da siden 12. mars blitt fullstendig nedprioritert. All fotball på fjerde øverste nivå og nedover er avlyst, og det tok lang tid før øverste nivå og barnefotballen fikk rulle. Dessuten så testes jo alle utøvere regelmessig. Og så lever de nok et strengere liv når det kommer til omgangskrets

Dette er ikke ironisk ment. Greit nok at de får slippe inn færre publikum. Men når man ser på oppførselen til fotballspillerne skjønner jeg godt at de nedre divisjonene er stengt. Det virker som om de gir fullstendig f... i smitteverntiltakene.

1-metersregelen gir de f.... i, bare de får kose og klemme hverandre i full offentlighet. Munnbind er jo også sjeldent å se fotballspillere bruker under kamp.

1

Er faktisk helt latterlig at det spilles internasjonale turneringer i disse tider. Tenk at spillere drar fra Europa til Nord- og Sør-Amerika, Asia og Afrika for å spille kamper. Tenk at vi spiller Europa og Champions League. Tenk at vi spiller en kvalifisering til et jævla mesterskap som skal gå i Qatar i DESEMBER MÅNED!

Jeg elsker fotball, men synes hele opplegget er latterlig. Det er er hån mot resten av verden.

2
Referee799 [sitat…] Vet ikke. Men de kan utmerket godt droppe å bruke de fremste radene i en buss for å opprettholde "sikker avstand". Elverum håndball har leid inn en pensjonert fysioterapeu...

Ikke jeg heller...

Definisjonen på nærkontakt er jo en statisk situasjoner over litt tid. Selvsagt kan man smittes om man bare møter en smittet, men jo langt mindre sannsynlighet.

Uansett så vil det alltids være forskjellige røster i en slik situasjon som nå.

Elverum-løsningen hørtes jo smart ut.

1
mf_6 Nå har de heldigvis stoppet utenlandsfarten til fotballspillerne, ser det ut til. All honnør til regjeringen som stopper særbehandlingen av fotball. Hvorfor skulle man stoppet fotb...

Helt enig, og det som har skjedd med Malmø FF viser alvoret i dette som mange ikke vil se. De sikret seg nytt mesterskap, og med masse klemmer og feiring i etterkant. Så viser det seg at kapteinen var positiv, og nå er nesten hele laget også utslått med korona. Det er kun 7-8 av troppen som kan trene.

1
mf_6 Nå har de heldigvis stoppet utenlandsfarten til fotballspillerne, ser det ut til. All honnør til regjeringen som stopper særbehandlingen av fotball. Hvorfor skulle man stoppet fotb...

All honnør til regjeringen som stopper særbehandlingen av fotball.

Enig. Fotballspillere har vært underlagt et altfor strengt regime, med altfor mye testing. De bør få stime rundt på kjøpesentre og i kollektivtrafikken som vanlig folk..

1

Du skjønner ikke hvorfor de har særbehandling? hvis man ofrer så mye i det daglige, så bør man også få særbehandling. Dette hadde vært veldig enkelt: hvis myndighetene hadde sagt nei til fotball, så hadde det ikke vært noe særbehandling. Men så lenge den går, så må det være sånn. Spillerne selv har ikke bedt om å leve på den måten de gjør.

1

mulig jeg bommer men når jeg ser på dagsrevyen at fotballandslaget flyr med germanyairways så er vel det et godt bevis på at en ikke støtter flyselskapene vi har som sliter

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Smittekrangelen i Oslo - RJ mot Høyre

I går satt AP-Byrådsleder Raymond Johansen og var svært indignert over Høyre og Tone Trøen, som tillot seg å kritisere Corona-håndteringen og manglende strategi. I vanlig stil satt RJ og ristet på hod...

Smitterekord i Oslo: Hever beredskapsnivået

Oslo kommune hever beredskapsnivået til nivå tre - som er det høyeste nivået. Byrådsleder Raymond Johansen vurderer også om det skal komme et munnbindpåbud.


Bilde www.msn.com
1
1 svar
Laster...