Koronaviruset

daniekr

Positive virkninger av årets situasjon

De som har fulgt koronadiskusjonene her har sikkert fått med seg både mine saklige og mine sutrete innlegg om diverse tiltak, litt avhengig av humør og promille. Så jeg nøyer meg her med å si at jeg har full respekt for de problemene folk kan stå i, og mener ikke å provosere de som ikke er så bortskjemt/privilegerte som oss med trygg jobb.

Når det er sagt, så tenkte jeg at positive tanker er viktig medisin. Det er viktig å finne positive sider ved tilværelsen. Hvilke positive ting har du opplevd ved årets situasjon?

- Jeg har gått ekstremt mye mer i skogen enn før. Jeg har badet i skogstjern fra mai til september og oppdaget masse flotte turmål i mitt relative nærmiljø. Jeg har ikke brukt skogen så mye på tjue år.

- Sover bedre og lengre. Pålagt hjemmekontor gjør at morgenstress og pendling har opphørt. Dette har ført til mer overskudd og at jeg føler meg friskere, noe som både kommer jobb og fritid til gode.

- Har hatt mye mer overskudd til trening. Har svømt og trent langt hyppigere enn ellers. Dette har også ført til bedre kosthold enn å jage nødrasjoner og blodsukker som en sjokolade på vei hjem fra jobb osv.

- Har mer tid til hobbyer og ting jeg hadde "glemt" at jeg likte.

- Generelt er skuldrene totalt sett senket (selv om de blir høye til tider, særlig rundt innstramminger) og hverdagen har fått mer plass til andre tanker og andre prioriteringer. Jeg innså blant annet at jeg var lei av boligen og solgte den spontant. Forandringer kan være bra - om man rår over de selv vel å merke.

- Jeg har innsett hvor viktig det er å ha noen å finne på ting sammen med, inkl. familie. Til vanlig får man mye sosialisering "gratis" gjennom arbeid (som mao. er en utrolig viktig arena i livet utover kun å heve lønn), men når man blir henvist til hjemmekontor får man virkelig kjenne på ensomheten om man ikke oppsøker andre. Dette er ikke i utgangspunktet positivt, men om man har overskudd til å fokusere på det sosiale livet utenfor jobb så kan det bli en positiv ting på sikt, også post-corona.

Noen andre?

4
32 svar

Når det er sagt, så tenkte jeg at positive tanker er viktig medisin. Det er viktig å finne positive sider ved tilværelsen. Hvilke positive ting har du opplevd ved årets situasjon?

Mer tid på VGD

Bare kødda. ;)

Siden jeg har og egentlig kan ha hjemmekontor hele tiden: Jeg har hatt mere tid til å gjøre ting hjemme, og det var en del etterslep som det var på tide å få gjort. Man sparer pendletiden, som jo egentlig bare er tapt tid, og det blir jo en ekstra time, eller halvannen hver dag. Det merkes.

Har fått mere tid til hobbyer.

Har fått se en stor del av Norge i sommer.

Har brukt mye mindre penger.

1

At man kan ta seg noen øl på pub uten at en drita bygdetulling absolutt skal sitte ved samme bord.

1

Haha. Veldig godt poeng.

Vil legge til: slutt på håndtrykk. Har aldri likt det. Dvs et håndtrykk i en avtalesituasjon eller 1 til 1 situasjon er naturlig. Men å hilse på 15 svette lanker i et møte der statistisk 4 av dem har driti uten å vaske seg, nei takk. Takk for slutt på dette.

1

Kan gå på butikken uten at folk står i veien hele tiden, både i første runde, og nå igjen, har folk panikk nok til at de faktisk er oppmerksom på sine omgivelser i matvarebutikkene.

Det er så vanvittig behagelig.

1
deleted196507

Sover lenger og bedre (hjemmekontor) som virker positivt på det meste og et helt annet forhold til ergonomi og fysisk aktivitet i jobb. Når man ikke får naturlige pauser/avbrekk fra stolen og pulten slik man ofte gjør på kontoret har jeg kompensert med rutiner etc. for å holde meg mer aktiv. Også mer aktiv generelt, mer tid til både trening og ting som må gjøres hjemme. Men savner virkelig reising og det å kunne ta en fest med store mengder av folk uten å ha korona langt oppi halsen :)

Og 100% enig med deg; det å slippe å ta folk i hånda eller måtte klemme er utelukkende positivt, om jeg håper noe videreføres er det akkurat det.

1

Det blir vel en sterk endring i flytrafikken uansett når dette Koronahysteriet ender.

Flere og flere møter imellom folk kan nå gjøres via teknologi. Forhåpentligvis vil dette også lede til at folk oppdager godene med ferie i eget land, som vil styrke egen økonomi mer. Og det blir vel mindre av "flyktninger" som dukker opp etter at de har skylt passene sine i dass på flyet de kom med.

Til slutt, klimahysterikere må jo være happy over at det flys mindre enn før..

1

Det eneste positive med situasjonen er at vi forurenser mindre. Dessverre frykter jeg dette vil hentes inn av manglende statlige grønne investeringer fremover.

1

Hvilke positive ting har du opplevd ved årets situasjon?

Jeg som i utgangspunktet er asosial har egentlig hatt det veldig normalt.

Det positive for meg var å slippe unna alt styret på 17 mai. Sett vekk i fra det har egentlig ikke ting vært så forskjellig.

1
Gloriana Babyboom.

Babyboom.

Det gjenstår å se. Etter 1918 skjedde det motsatte. I 1920 var fertilitetsraten i Norge 3,61. I 1935 var den falt til 1,78. En halvering. Det var stor arbeidsledighet og folk så mørkt på framtida.

1

Pengene renner inn i bedriften jeg jobber grunnet stengte grenser. Vi hadde mer enn nok å gjøre før, men nå har det tatt fullstendig av. Kommer garantert til å ansette flere den nærmeste tiden.

Kort sagt en bedrift som har blitt tryggere enn før, i motsetning til alle de som sliter. Jeg har dog empati med disse, og prøver etter fattig evne å legge igjen mer penger lokalt mer enn før hos de som jeg vet har det tøft. Handle lokalt folkens.

2

Noen andre?

At vi igjen har fått bordservering på puber og kafeer, og med digitale løsninger på mobil som gjør at man kan bestille i ro og mak. Bedre plass på puber og kafeer, hvis man først kommer inn. Periodevis mindre trafikk på veiene. Periodevis bedre plass på kollektiv transport.

1

Mange studenter uttrykker at de får et veldig vanskelig sosialt liv nå. Det ender vel kanskje med at de har så lite å gjøre at de setter seg ned med en bok eller noe. Kanskje det er positivt.

Selv syns jeg det er en positiv greie at klemming avtar. Da tenker jeg på klemming som de siste åra har erstattet vanlig håndhilsing på personer som man bare har en passe relasjon med og som det alltid er kleint å klemme.

2

Fordeler: Trives godt med hjemmekontor og føler faktisk jeg er mer produktiv her enn på kontoret. Deilig å slippe reise til og fra jobb. Mye lettere å levere/hente i barnehage. Muligheter for å ta pause når jeg føler for det og kanskje ta en fin spasertur midt på dagen. Mindre trafikk de gangene jeg faktisk må inn til Bergen sentrum. Generelt mye mindre stressende hverdag. Sover bedre enn før. Bruker mindre penger.

Hjelper selvsagt at jeg allerede har familie så jeg har ikke noe problem med isolasjon og ensomhet som sikkert veldig mange unge og single føler nå. Er personlig for lengst ferdig med party-delen av livet, så greit nok at når det først skulle komme en pandemi at den kom på dette tidspunktet i livet mitt.

1
Laster...