Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Molde-ordfører angriper Oslo

Vel er denne Dahl framstått som noe arrgoant før, men dette er jo virkelig ikke bra...

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1BRkpK/molde-ordfoerer-om-smitten-lite-imponert-over-hva-oslo-har-faatt-til

Hva ønsker han her, å angripe Ap? Angripe folk i Oslo? Prøve å framheve seg selv i den lille byen i Romsdal mest kjent for ha en gågate?

3
332 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

arkles

Flott jobb av Molde-ordføreren. Samlet hele Oslo på 5 minutter. Imponerende

3

FrannyLee

Å ikke skjønne at nettopp det ble utfallet er mindre imponerende.

Selv om en ser angrep på andre som en fin måte å ta fokus vekk fra sine egne problemer på så fungerer det aldri i lengden.

1

DrSchwei

Ja, det er nok kommentatorer nå. Det er jo ikke noe annet folk holder på med i sosiale medier og kommentaorene tar jo helt av, med side opp og side ned...

1

Brezjnev

Statsministeren trenger søvn, Skarvøy trenger å få seg et ligg. Hvor detaljerte instrukser forventer han egentlig at statsministeren skal gi staben?

2

DrSchwei

Statsministeren trenger søvn, Skarvøy trenger å få seg et ligg.

Sindre Finnes må engasjeres.

1

Brezjnev

Sindre må ta tak. Balletak.

1

kval

NRK: "Molde-ordfører sier han hadde fire telefonsamtaler med statssekretær Peder Engseth lørdag og søndag."

Statsministerens kontor jobber på. De kan nok hjelpe en mann fra distriktet med rikspolitisk taktikk og til å bli rikskjendis for et kvarter. De har også de beste forbindelser i VG. En liten kampanje som bommet.

2

fargerik

Det er regjeringen og FHI som bestemmer hvem som skal få vaksiner. Og hvem som helst kan kritisere regjeringen og mene hva som helst om hva regjeringen bestemmer.

Regjeringen skal ha pressekonferranse i dag, og dersom regjeringen bestemmer skjevfordeling av vaksiner blir det sånn.

Dersom regjeringen bestemmer at det ikke skal være skjevfordeling, vil alt fortsette på samme måte som nå. Og nå er Oslo på nest siste plass av landets kommuner i tildeling av antall vaksinedoser i forhold til folketall. Bare Rogaland har fått færre vaksinedoser.

En ting er sikkert : Regjeringen vil få kritikk uansett om de bestemmer det ene eller det andre.

2

Palimpsest

Og nå er Oslo på nest siste plass av landets kommuner i tildeling av antall vaksinedoser i forhold til folketall. Bare Rogaland har fått færre vaksinedoser.

Hva er egentlig grunnen til at Oslo har fått såpass få doser ift folketall sammenlignet med andre kommuner? Andel av eldre eller folk i risikogruppe eller noe annet?

1

fargerik

Oslo har en større andel yngre innbyggere, altså færre eldre.

2

Kalle73

Strategien er vel at man skal fordele vaksinedosene jevnt ift hvor mange innbyggere man har i de eldste aldersgruppene og risikogrupper. Og fordelinga er vel en klar indikasjon på det man veit fra før, at utkants-Norge forgubbes.

2

sambasamba

Og det er faktisk mye verre enn jeg trodde. Dette er jo ett grusomt bilde på det jeg kommenterte tidligere:

40 prosent av dem som har vært innlagt med korona er født i utlandet; de to vanligste fødelandene er Pakistan og Somalia, går det fram av FHI rapporter. Nær halvparten av dem som har hatt korona i Norge har innvandrerbakgrunn.

Dette er faktisk helt forferdelig dårlig, og Oslo har totalt manglet evne til å kommunisere med denne delen av befolkningen. På tide at Raymond forklarer hva han vil gjøre med dette for Erna, og ikke Erna som skal svare til Raymond

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...