Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Solbergs paradigmeskifte

Det er kanskje litt sent å ta opp dette, og det har kanskje blitt nevnt av noen andre tidligere, men da Erna Solberg på Dax18 den 14. April i år skulle forsvare seg mot dommen i koronakommisjonen, sa hun noe som har fått altfor lite oppmerksomhet. Først så sa hun at vi hadde planer mot pandemier (den pandemiplanen som allerede var utviklet før pandemien, som både jeg og andre her inne har nevnt tidligere), men at vi ikke hadde planer for akkurat denne pandemien. Hun sier videre at den nåværende måten å behandle pandemien på representerer et paradigmeskifte, nemlig ved å “stenge ned. De konsekvensene har ikke ligget som noe instrument i noen planer tidligere, ikke i noe europeisk land”.

Hun følger opp med å si “Men når vi HAR gjort det, så er det jo delvis fordi vi har lys i tunellen på en annen måte enn tidligere, nemlig troen på at det kan komme vaksiner raskere enn før”. Like etterpå gjentar hun at å stenge ned aldri var en del av planen før denne pandemien, men jeg kan heller ikke erindre at hun eller andre brukte en potensiell vaksine som et argument for å stenge Norge i Mars i fjor. Dette ble hun heller ikke utfordret på i studio, hverken fra programleder eller Støre.

Hun sier videre “(...) Nå har vi brukt virkemidler som vi aldri hadde planlagt for å bruke i en pandemi fordi vi har hatt et paradigmeskifte for hvordan vi håndterer en sykdom”.

Etter dette går ordet til Støre som kommer med sin sedvanlige lapskaus av ordkløveri, før ordet igjen går til Solberg. Da hun fortsetter å forsvare seg mot Støres ynkelige narrespill, kommer hun med en innrømmelse som tilsynelatende har gått under lupen for de aller fleste:

“De landene som har brukt det [nedstenging] før er land som har styresett som vi vanligvis ikke pleier å sammenligne oss med”.

Der har vi det altså. Ikke bare innrømmet hun at det vi nå har gjort er autoritært, men at dette også representerer et paradigmeskifte, noe som betyr at dette blir normalen fra nå av. Er vi da enda et fritt land?

Dette programmet er fritt tilgjengelig på nettsidene til NRK dersom noen er interessert.

4
70 svar

70 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

NoDabForYou

Tipper av eller med corona = av corona I statistikken. Am i right?

2

NoDabForYou

Vi har jo eksempler på at mennesker har fått covid og til og med har dødd selv etter at de var fullvaksinerte. Da trenger man ikke doktorgrad for å skjønne at de også var smittsomme på et tidspunkt. Altså er ikke vaksine noen garanti for at man ikke bidrar til smitte. Selv noldus klarer denne enkle logiske slutningen.

1

basillen

Saken er at vaksiner drastisk reduserer risiko for alvorlig sykdomforløp, død og smittespredning. Forskningsresultatene og dataene fra ulike land viser at andelen personer som bidrar til smitte har sunket drastisk når andelen vaksinerte personer har blitt stor.

At man ikke kan eliminere dette fullstendig er imidlertid riktig. Så, ja, vaksine er ikke en 100 % garanti. Men at andelen personer som kan spre viruset videre synker drastisk er nå temmelig veletablert som faktum.

1

Iseran2770

Vi har jo eksempler på at mennesker har fått covid og til og med har dødd selv etter at de var fullvaksinerte.

De få som har dødd etter å ha blitt vaksinert ville dødd uansett. I Norge teller vi antall som har dødd av eller med corona. At gamle mennesker dør er ikke en nyhet.

1

Gorback

Dette er sjokkerende å høre - vi lever jo tross alt i 2021 og fremdeles dør folk her til lands? Nei og nei, her må Erna og Nakstad ta grep...;-)

1

Solvgutt1

Neppe hun 30-årige helsearbeideren.

1

Hetfield

Det er det mange av oss har observert og tenkt i over et år nå.

Greit å få det bekreftet at fremtidige krisesituasjoner også vil bli håndtert på en mykere autoritær måte..

1

NoDabForYou

Alle "kriser" fører til endringer som ikke blir reversert. 911 er et godt eksempel. Irak ble invadert på bakgrunn av konspirasjonsteorien at landet hadde masseødeleggelsesvåpen. Bush snudde det på hodet og stemplet meningsmotstandere som konspirasjonsteoretikere. Litt sånn som Deila gjør. Deila tror bare på det han leser i MSM.

1

Deila

Det kan godt være at noe har endret seg for godt etter dette, men om ikke så alt for lenge så lever vi normalt igjen som før mars 2020. Og det er i grunn det jeg vil si om den saken.

1

BigWhale

Bare av ren nysgjerrighet; hvilke tegn ser du som gjør deg sikker på at en vil leve normalt igjen f.eks. mot slutten av dette året? Eller er du bare optimistisk pga. at en helst ikke vil tenke i andre baner?

Selv er jeg dessverre redd for at ting som munnbind og ikke-fri ferdsel vil henge igjen med oss altfor lenge. Kan ikke helt se for meg at f.eks. flyselskaper vil fjerne munnbindpåbud på lenge, om ikke annet for å ha alt på 'det tørre' ved eventuelle søksmål i tilfelle noen blir syke. TSA i USA har jo for eksempel forlenget dette som nødvendig på flyplasser, busser, tog etc. fram til September i første omgang.

I tillegg, hva med konserter og andre arrangementer? Blir det virkelig aktuelt å stappe typ 500 stk. inn i en trang kjeller i en tilfeldig Europeisk by for å bivåne en konsert med et halvkjent band, uten at disse bærer munnbind? Eller vil arrangører ha det som et krav, så ingen skal kunne 'ta' de på smittevern i ettertid?

Når det gjelder reise så har en jo f.eks. sett at Australia er klare for å holde sine egne grenser stengt i årevis, selv om befolkningen skulle være vaksinert. Og hvem vet hvilke krav de enkelte land blir å sette med tanke på karantenehoteller osv. for innreisende.

Kort sagt, så tror jeg dette ensidige fokuset på smittevern kan komme til å henge igjen i enkelte deler av verden altfor lenge, og at mange vil bruke/har allerede brukt dette til å innføre munnbindkrav på sine arrangementer. Og det er ingenting normalt med det, hvis det blir slik en må leve i framtiden. Tvert imot vil det ta deler av livsgleden vekk for mange.

3

Iseran2770

Kan ikke helt se for meg at f.eks. flyselskaper vil fjerne munnbindpåbud på lenge

Akkurat det frykter jeg også. Jeg skal fly Oslo - København - Vágar 16.september og jeg hater munnbind noe sinnssykt. Jeg er ferdig vaksinert før 1.juni og har ambisjoner om å aldri ta på meg munnbind igjen etter det.

1

Gorback

Kort sagt, så tror jeg dette ensidige fokuset på smittevern kan komme til å henge igjen i enkelte deler av verden altfor lenge, og at mange vil bruke/har allerede brukt dette til å innføre munnbindkrav på sine arrangementer. Og det er ingenting normalt med det, hvis det blir slik en må leve i framtiden. Tvert imot vil det ta deler av livsgleden vekk for mange.

Vi vil vel ikke at tipp-oldemor skal døøøø - vil vi vel? (sagt med fløyelsmyk og belærende Nakstadstemme);-)

På tide å gjøre opprør mot det rådende paradigmet nå, men de presumptivt unge og opprørske generasjonene sitter med nesa langt ned i mobilen og er ikke særlig interessert i å stå opp på barrikadene...

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...