Likestilling

Habahabazutzut

Jentene scorer bedre enn gutter i skolen- hvorfor?

For det første - jeg gråter ikke for min kjære mor, mine eldste er døtre som gjør det - nettopp - bra i skolen og vi er ikke bekymret enda for sønnen vår heller. Men jeg har vært irritert, lenge. Ikke på egne vegne, vi har som sagt stort sett vært uberørt men allikevel irritert på vegne av gutteforeldrene med sønnene sine i det norske skolesystem. Det norske skolesystem er overbekvinnet av feministiske jentefokuserte kvinnelige lærere som uten synlig skam eller dårlig samvittighet har fokusert på jenteelevenes selvtillit og faglige/personlige utvikling der guttene er redusert til kulisser til jentenes aktivitet i samme klasserom. Og bak dette igjen står direktiver og pålegg forfattet av et statsfeministisk departementsapparat som også har et overfokus på jenter virker det som.

Det virker faktisk som hele skoleverke er på et slags "hevntokt" for å revansjere menns tidligere og for så vidt fremdeles tilstedeværende dominans i samfunnet, med dagens gutter på offerstolen.

Så er det slik at gutter i barne- tidlig ungdomsalder trenger en egen oppfølging, å legge klare begrensninger på dataspilling er for eksempel noe jeg aldri har behøvet å gjøre i forhold til jentene mine. Man skal ikke bare fokusere på skolevesenet men også på seg selv som forelder.

Men jeg har som antydet hatt barn i skolevesenet i mange år og sett at mye av grunnen til at flere gutter enn jenter blir skolemessig sett løpende etter er at skolen ikke har fulgt dem opp slik skolen har fulgt opp jentene. Kanskje et tegn i tiden, det er liksom jenter og feminismen dety liksom har dreid seg om de siste 20-25 årene, kanskje lenger også.

Men jeg tror statsfeminsimens eventuelt bevisste "korstog mot" menn og gutter møter seg selv i døren. For det er jo ingen kvinner, heller ikke feminister, som ønsker menn som henger etter seg selv. Og selv om kvinner dominerer legestudiet (60%/40%) så er det vel fremdeles et overtall menn som tar på seg operasjonslegeroller?

5
79 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Men jeg tror statsfeminsimens eventuelt bevisste "korstog mot" menn og gutter møter seg selv i døren. For det er jo ingen kvinner, heller ikke feminister, som ønsker menn som henger etter seg selv.

Meget bra innlegg.

Kanskje bortsett fra dette siste her. Jeg er rimelig overbevist om at det er nettopp dette feminstene ønsker.

Men om "korstoget" kommer til å møte seg selv i døren? Antakelig.

1

Tror du virkelig på dette? Seriøst?

At kvinner har infiltrert og "infisert" skolesystemet med en eneste ond agenda?

Bevisst straffe små gutter og sørge for at de taper i forhold til jenter?

Pga uretten de mener skal ha blitt gjort mot deres mødre?

Disse kvinnene har jo faktisk sønner også...

1

Kvinner idag ønsker i stor grad å gjøre poeng av at de er så mye bedre enn gutter i skolen. Mitt inntrykk er at dette gjøres for å poengtere noe ovenfor menn kvinner oppfatter at har feil holdninger. Resultatet er imidlertid at fokuset forsvinner fra det som er det virkelige problemet med at jenter gjør det så bra. Ironien er at ofrene for slik selvforherligelse, er unge skolegutter som verken har tenkt på eller tatt standpunkt til holdningene kvinnene lar seg provosere av.

Vi har mao en helt uskyldig generasjon unge gutter som blir usynlige i kvinners jakt på gamle menn med gamle holdninger.

1
CinemaMaestro Kvinner idag ønsker i stor grad å gjøre poeng av at de er så mye bedre enn gutter i skolen. Mitt inntrykk er at dette gjøres for å poengtere noe ovenfor menn kvinner oppfatter at h...

Kvinner idag ønsker i stor grad å gjøre poeng av at de er så mye bedre enn gutter i skolen. Mitt inntrykk er at dette gjøres for å poengtere noe ovenfor menn kvinner oppfatter at har feil holdninger.

Menn må ta tilbake (sin plass i) skolen, slik at gutter opplever gode forbilder, og at kvinner får en naturlig motstand mot å innføre ensidig feminin tankegang.

Løsningen er ikke å sutre over feminister og skjulte agendaer, men å ha en åpen agenda på å gjeninnføre maskuline verdier i skolen, slik at gutter blir like inspirert, får styrket selvtilliten og gjør det bedre.

Problemet er at vi menn i alt for stor grad har kjøpt nedgraderingen av tradisjonelle maskuline verdier. Dette gjør gutter utrygge og mer urolige. Istedenfor å ta ondet ved roten, og gi guttene det de trenger, hører vi bare om uansvarlige lærere som sutrer over hvor umulige guttene er.

Kvinner forstår ikke disse tingene, og kan ikke erstatte en balansert representasjon av kjønnene ved å endre seg selv. De gjør sitt beste, og gjør en god jobb, uten noen agenda. Problemet er at det mangler mannlige lærere.

Kjønnsfordelingen blan lærere i barneskolen er meget skjev, og dette påvirker verdisystemet og gir guttene et dårligere utgangspunkt:

http://www.regjeringen.no/nb/dep/kd/dok/nouer/2003/nou-2003-16/7/3.html?id=370677

1
Gideg [sitat…] Kan du gi et eksempel på maskuline verdier ?

Spør du fordi du selv er usikker på dette ?

Fks. disiplin, større interesse for faktalitteratur (framfor skjønnlitteratur), aktiviteter av mer fysisk art. Menn forstår generelt bedre "urolige" gutter, i en kvinnes verden er disse ofte bare ekle og slemme.

Jeg har selv vært borti læreryrket og fikk inntrykk av at noen gutter har et markant mannlig kontaktbehov, det er klart det er blitt en skjevhet her. Mye av dette kan man definere, men det vil også være "verdier" mer udefinerbare.

Utenom skolen (vanligvis) ser en stor forskjell på interesse for jakt og fiske. Man sliter og sliter med jentegrupper og jentetiltak for det er visst en slags idé om at likestilling er at man er like mange av hvert kjønn på interesser og aktiviteter også - med fokus helst der det er få kvinner.

1

Fordi de blowjobber seg oppover på karakterskalaen

1

Vel, når man ser en 100 kg tung jente få 5 i gym fordi hun "prøver" å være delaktig i spillet, skjønner man litt av grunnen. Hvorfor er det ikke de samme reglene i matte?

1

Jeg kjenner ikke skolen i dag. Har ikke barn selv og er en stund siden jeg selv gikk der.

Min generelle kommentar til maskuline "verdier" er for det første å korrigere.

Det er egentlig ikke maskuline eller feminine "verdier" som er det riktige ordet. Det er "normalatferd", som er basert på vår dominante hormonelle påvirkning (testo eller østrø), og selvsagt en del sosiale faktorer.

Dermed så har nok gutter en sterkere fysisk "hang" til å være urolige og miste konsentrasjonen.

Her kommer vel delen av min argumentasjon som er litt annerledes enn den øvrige: Den verdien som har tapt seg mest er DISIPLIN!

Jeg hadde både mannlige og kvinnelige lærer. Alle klarte å skremme/sjefe meg på plassen min og få meg til å følge med. Fordi det var åpenbart hvem som var SJEFEN i klasserommet. DER har du problemet. Gutter trenger å bli sjefet hardere enn jenter spesielt i slike settinger - og det er DET vi mangler.

Ja til tøffere lærere.

3
Kroppsbygd Jeg kjenner ikke skolen i dag. Har ikke barn selv og er en stund siden jeg selv gikk der. Min generelle kommentar til maskuline "verdier" er for det første å korrigere. Det er egen...

Her kommer vel delen av min argumentasjon som er litt annerledes enn den øvrige: Den verdien som har tapt seg mest er DISIPLIN!

Det er jeg enig med deg i..kanskje ikke som en verdi, men i hvertfall som en norm i skoleverket . Normen som sa at læreren hadde autoritet.

Nei, ingen vil tilbake til den tiden da unger fikk ørefiker eller ble røsket i øret eller håret, måtte stå i skammekroken, fikk smake pekepinnen over fingrene etc etc ..eller er det kanskje en del som faktisk vil det...?

Måten undervisningen var lagt opp på og måten det ble undervist på , er jo ikke særlig forskjellig som sådan i dag. Læreren presenterer et stoff, man skal sitte i ro, høre etter, evt ta notater, man må pugge og gjøre lekser og komme med sin innleveringsoppgave til rett tid. Man gjør sine matteoppgaver og skriver sine stiler - så sånn sett er skolen omtrent det den alltid ha vært.

Men så kommer den store forskjellen ; lærere av i dag har ingen autoritet i egenskap av å være lærer. Lærere har igen saksjonsmuligheter utover å i behersket - dog vennlig - tonefall oppfordre elever til å være stille/roe ned/ikke snakke med store bokstaver/ødelegge undervisningen.

De er uproffe hvis de viser at de blir forbannet, hvis de hever stemmen, svarer med samme mynt for å sette noen på plass...ja, bevares en lærer må ikke sette en elev på plass i plenum for da mobber læreren eleven. De kan ikke kaste elever ut av klasserommet...ikke en gang verbalt..for elever må ikke føle seg irettesatte eller skamfulle gjennom å måtte forlate felleskapet og være uten tilsyn utenfor klasserommet.

Føy så til denne mere inkluderende undervisingsformen der elever skal få uttrykke sine meninger fritt og kverrulere og forhandle med læreren...fordi læreren er ingen autoritet og har ingen sanskjonsmuligheter...ja, elever kan ta over hele skoledagen de...

I den forbindelse skjønner jeg ikke begrepene "jenteskolen" og "feministskolen"...såfremt det ikke betyr at feminister har gått bort fra fysisk avstraffelse i skolen og fjernet autoriteten som lærere hadde den gang de hadde sanskjonsmuligheter og kunne kaste en elev ut av klasserommet og gi vedkommede en verbal overhøvling hvis vedkommede forstyrret og ødela undervisningen.

At de som kritiserer feminister og "jenteskolen" egentlig sier "Gi makten tilbake til lærerne, gi oss tilbake skammekroken, pekepinnen , overhøvlingene og ørtævene som feministene tok fra oss!!"

Men seriøst snakket...det er vel ikke bare feminister som har fått fysiske og verbale sanskjonsmuligheter fjernet fra skoleverket??..eller fått i stand en barnelov som sier at det ikke er lov å slå barn i oppdragende eller disiplinerende hensikt - og slettest ikke som avstraffelse...

Faktisk vil jeg tro at svært mange menn i posisjoner til å stemme og vurdere disse forslagene har deltatt aktivt i å få sakene igjennom.....så hvorfor er det da blitt feministenes jenteskole når mangel på disiplin blir et problem som spesielt guttene sliter med...??

Hvorfor ansvarliggjøres ikke menn - og hvor F er alle menn som før i tiden faktisk var lærere og rektorer...?? Hvor er alle "Lektor Tørdahl"? Man får inntrykk av at disse feministkonspirasjonene forklarer menns fravær i skole-og oppvekst med at feministene har kjeppjaget de derfra....men det er jo slettest ikke tilfelle :)

4

Tom for tomler, Joplina. Synd, for i dag har du virkelig fortjent en. :)

Egentlig en grei kritikk at menn må ta ansvar og bli lærere. Nå har et par kompiser av meg kommet godt i gang med utdanningen, så fatt mot - der er haap i det fjerne. :)

Vi er veldig enige i at sanksjonsmuilgheten er neglisjert. Årsaken tror jeg ikke er feminismen. Jeg tror det er intellektualiseringen av samfunnet som har gjort det litt "uggent" å si rett ut at også vi mennesker er dyr, og responderer på "steinalderlogikk" mtp respekt, f.eks en skarp stemme og en klar markering av hvem som er sjef.

Alt i alt vil jeg slutte meg til innlegget til Joplina her.

1
Kroppsbygd Tom for tomler, Joplina. Synd, for i dag har du virkelig fortjent en. :) Egentlig en grei kritikk at menn må ta ansvar og bli lærere. Nå har et par kompiser av meg kommet godt i ga...

Vi er veldig enige i at sanksjonsmuilgheten er neglisjert. Årsaken tror jeg ikke er feminismen. Jeg tror det er intellektualiseringen av samfunnet som har gjort det litt "uggent" å si rett ut at også vi mennesker er dyr, og responderer på "steinalderlogikk" mtp respekt, f.eks en skarp stemme og en klar markering av hvem som er sjef.

Jeg er helt enig. Det ER det du kaller intellekualiseringen av samfunnet som har gjort at "fagfolk" og spesialister og pedagoger tar avstand fra ALT som ligner "direkte konsekvens" - fordi det er for primitivt. Og vi er jo ikke primitive....

Som om vi mennesker ikke er akkurat like enkle og primitive og responderer kjappest på direkte konsekvent uansett hvor mye de preker om all bomull det må pakkes inn i, slik at INGEN noensinne må kjenne på følelser som kan være et snev ubehagelige eller grensesettende for den enkelte.

En drittsekk av en pubertal pøbel må ikke få høre at han/hun oppfører seg som en drittsekk av en pubertal pøbel...for det kan gi denne drittsekken av en pubertal pøbel noen skamfølelser og grenser som vedkommede for evig kan bli traumatisert av hvis det kommer fra en lærer... Vedkommede må respektfullt snakkes til i moderat stemmeleie og oppfordres til å bruke mindre bokstaver og ikke bruke gardinene som toga eller nabopulten som søppelbøtte for snusen vedkommed spytter ut.....

Det er ikke rart at det blir kaos og at kun de som kan lukke kaoset ute vil gjøre det rimelig godt i dagens skole.

1

Og selv om kvinner dominerer legestudiet (60%/40%) så er det vel fremdeles et overtall menn som tar på seg operasjonslegeroller?

Her bør det innføres kjønnspoeng for gutter, 3 poeng til gutta. Vi vil mangle mange spesialister mtp mannlige sykdommer. Her er det viktig at det er tilnærmet 50/50.

Dette gjelder særlig i fag som norsk, kunst & håndverk,engelsk,musikk,heimkunnskap og religion, her får jentene ekstra cred på trynefaktor.

Om en jente skriver en norsk stil som handler om et feminint tema som kjærlighet eller forelskelse vil det appelere sterkt til den kvinnelige lærereren og ut fra det vil eleven få et bedre resultat ut fra en følelsespåvirket subjektiv vurdering. Om en gutt feks skriver om jakt, krim e.l så vil ikke det appelere til den kvinnelige lærereren.

I fag som naturfag,gym og matematikk der resultatene er målbare kommer guttene bedre ut av det.

Det finnes mange flinke jenter, men generelt får de for godt betalt i fag der resultatene ikke er målbare.

I fag der resultatene er målbare som gym,matematikk og naturfag er gutta nærmere.

I ungdomsskolen hadde det vært lurt å kvalitetssikre resultatene mer i fag der det settes karakter ut fra en subjektiv vurdering og ikke et målt resultat. Nå skal det ikke være lov å bedømme på bakgrunn av innsats det tror jeg vil være positivt for gutta.

1

Men jeg tror statsfeminsimens eventuelt bevisste "korstog mot" menn og gutter møter seg selv i døren. For det er jo ingen kvinner, heller ikke feminister, som ønsker menn som henger etter seg selv. Og selv om kvinner dominerer legestudiet (60%/40%) så er det vel fremdeles et overtall menn som tar på seg operasjonslegeroller?

Vel, det finnes nyere intelligensforskning som viser at gutter modnes tregere enn jenter. Hvis man da har en likeverdig skolesituasjon hvor gutter ligger et par år etter i modningsprosessen, er det rimelig å forvente at jenter gjør det bedre. Vi ser nå at jenter gjør det bedre i skolen i en rekke "likestilte" land.

http://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/201010/girls-are-more-intelligent-boys-men-are-more-intelligent-w

Det positive for gutter er at selv om jenter har noe høyere IQ, jevnes dette ut i modningsprosessen, og etterhvert drar gutter fra med noen poeng (3-5). Det vil si at voksne menn har noe høyere IQ enn voksne kvinner. Man kan vurdere å legge til en IQ-test (eller tilsvarende) som alternativt kriteriet for høyere utdannelse, noe som kan jevne ut karakterfordelen jenter har.

2
Kroppsbygd Jeg kjenner ikke skolen i dag. Har ikke barn selv og er en stund siden jeg selv gikk der. Min generelle kommentar til maskuline "verdier" er for det første å korrigere. Det er egen...

Her kommer vel delen av min argumentasjon som er litt annerledes enn den øvrige: Den verdien som har tapt seg mest er DISIPLIN!

Helt enig! Og balansen i skolen i dag er at det er for mye jatting og diskusjon om ditt og datt læreren må sette grenser og til det trenges faktisk displin!

Menn må inn i læreryrket, nå har forsåvidt et av barna mine en streng eldre kvinnelig lærer, men de fleste av de andre kvinnelige yngre lærerne har for lite kunnskap/evner til disiplinering.

Ikke misforstå jeg er helt imot vold og barn skal absolutt ikke være redde i timen, men bestemt og tydelig disiplin må inn i skolen!!

1
Hopsidaisy [sitat…] Helt enig! Og balansen i skolen i dag er at det er for mye jatting og diskusjon om ditt og datt læreren må sette grenser og til det trenges faktisk displin! Menn må inn i...

de fleste av de andre kvinnelige yngre lærerne har for lite kunnskap/evner til disiplinering

jo, jo men vi kan da Hopsi

i 2011 ikke hindre kvinnene å ta seg arbeidsposter utenfor hjemmet...

...kan du skjønne - selv om det blir mye fjas og pludring og arbeidet ikke alltid holder den standarden som kanskje burde kreves. Menn er jo ute og bygger vet du - hus og veier - land og næringsliv...

...vi kan ikke rekke over alt heller... :)

1
EnMann [sitat…] jo, jo men vi kan da Hopsi i 2011 ikke hindre kvinnene å ta seg arbeidsposter utenfor hjemmet... ...kan du skjønne - selv om det blir mye fjas og pludring og arbeidet ikke...

Hvis jeg prioriterer trening og egentid fremfor støvsuging...

Kan jeg ikke legge føringer for hvordan mannen min gjør husarbeid kan jeg vel?

Så lenge menn velger bort arbeid som gir nærkontakt med barn og unge, mister de muligheten til å påvirke og forme.

Å bare stå på sidelinja hjelper ikke.

Og jeg tror ikke det handler om "byggetrang" men heller om trang til en tykkere lommebok og større anseelse.

Dersom mannfolk er misfornøyd med hvordan kvinner håndterer barn, bør de komme mer på banen selv.

Eller?

1
Anouk Hvis jeg prioriterer trening og egentid fremfor støvsuging... Kan jeg ikke legge føringer for hvordan mannen min gjør husarbeid kan jeg vel? Så lenge menn velger bort arbeid som gi...

Dersom mannfolk er misfornøyd med hvordan kvinner håndterer barn, bør de komme mer på banen selv. Eller?

du vet jo Anouk

at jeg er enig med deg - nesten uansett hva du sier...

Men la meg minne om at Menn er da på banen så det holder de - nå som før - selv om de tok et steg til side og slapp ivrige kvinner til også i skolen som så mange andre steder med det velsignede gentlemannsgen og den generelle godheten for Kvinnen som Alle Gode Menn føler sånn på...

Det var jo et underlig styr vet du - i hine hårde - at kvinnene ikke fikk slippe til - at Menn stod i veien. Læreren intet unntak. Så flyttet vi litt på oss da - men etter en tid så blir det sannelig feil igjen for den Umulige Kvinnen...

...som vi Menn er så glade i... :)

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
5 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...