Likestilling

Mcgal

Likestilling er rimelig tragisk, for det kommer

aldri til å forekomme uansett.

Handler endel om forsjellige interesser og talenter.

Praktisk eksempel. En jente på 10 år som starter med fotball, har langt større sjanse for å komme på landslaget enn gutten, men samtidig klarer gutten å bli virkelig god, så kan gutten evnt leve av det men ikke jenta.

Innen mange andre idretter er det stikk motsatt, der forholdene er motsatt.

Innen modellyrke, så er ikke gutta i nærheten av lønningene som damene får.

Likestilling er et "flott" ord, som kommunismen. Flott i teorien, men fungerer ikke i praksis.

2
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg skjønner argumentet ditt.

Men i forhold til den øvrige befolkningen tror jeg du kommer med argumentet basert på et annerledes verdisyn. Det virker som ditt verdisyn er ren pengemessig/statusmessig suksess. Tror at mange heller tenker på likestilling som at der er fint at det går an for både menn og kvinner å bli ingeniører, sykepleiere osv.

Så er det jo fint å slippe å være forsørget av noen andre hele sitt voksne liv, som mange kvinner ble. Om de giftet seg og mannen viste seg å være et troll, f.eks, så var de mer eller mindre fanget. Jeg synes ikke det virker som et godt liv.

Derfor skal vi ha like muligheter, synes jeg.

1

Det er fordi du tolker likestilling som resultatlikhet. Og nei, det kan aldri bli resultatlikhet - verken mellom enkeltmennesker eller kjønn. Noen er født dum, andre er født stygg, mens noen igjen har supertalent for både fotball og .net-programmering.

Men - selv om man er både dum og stygg, og ikke særlig flink i fotball bør det ikke være noe som tilsier at man ikke kan spille fotball (på et nivå som er tilpasset mine ferdigheter) fordi jeg tilhører feil kjønn. Og DET er likestilling.

Og så kan man selvfølgelig begynne å problematisere begrepet. Og din tolkning kan selvfølgelig være en av dem. Jeg heller mer til tolkningen over.

1

aldri til å forekomme uansett.

Handler endel om forsjellige interesser og talenter.

Praktisk eksempel. En jente på 10 år som starter med fotball, har langt større sjanse for å komme på landslaget enn gutten, men samtidig klarer gutten å bli virkelig god, så kan gutten evnt leve av det men ikke jenta.

Men hva er så likestilling ????

Det er vel ikke noe mål at kjønnene skal representeres likt på alle felter i samfunnet.

Likestilling handler om like muligheter, ikke lik representasjon.

I Norge har vi likestilling i arbeidslivet, men ikke i rettspraksis rundt barnefordeling ved samlivsbrudd.

Det som er ironisk er at lovgiverne synes å mene det samme som deg, når det gjelder arbeidslivet, men ikke når det gjelder barnefordelingssaker. Enten det, eller så er likestillingsloven en lov med holdbarhetsdato :

"§ 1. (Lovens formål.)

Denne lov skal fremme likestilling mellom kjønnene og tar særlig sikte på å bedre kvinnens stilling.

Kvinner og menn skal gis like muligheter til utdanning, arbeid og kulturell og faglig utvikling."

Hva er siste forbruksdag for likestillingsloven ?

Jeg mener den har gått ut på dato, siden den ikke er kjønnsnøytral.

2
Pappa1000 [sitat…] Men hva er så likestilling ???? Det er vel ikke noe mål at kjønnene skal representeres likt på alle felter i samfunnet. Likestilling handler om like muligheter, ikke lik r...

Jeg mener den har gått ut på dato, siden den ikke er kjønnsnøytral.

Føler også at vi har kommet til det punkt nå at det er på tide å gjøre loven kjønnsnøytral, ja.

Føler at holdningene i samfunnet har akseptert og til en viss grad omfavnet likestillingen nå, sa da vil det nok være rettferdig å endre loven.

1

Likestilling er et "flott" ord, som kommunismen. Flott i teorien, men fungerer ikke i praksis.

Likestilling funker utmerket hos oss, både flott i teorien og eneste mulighet i praksis for å få hverdagen til å funke.

1
Lappeløs-fuckthepolice

Likestilling er et "flott" ord, som kommunismen. Flott i teorien, men fungerer ikke i praksis.

den fungere så lenge staten pøser ut milliarder for å holde liv i den... slik gjorde kommunismen også, når diktatorene gjekk tom for penger begynnte realiteten å synke inn....

1
Lappeløs-fuckthepolice [sitat…] den fungere så lenge staten pøser ut milliarder for å holde liv i den... slik gjorde kommunismen også, når diktatorene gjekk tom for penger begynnte realiteten å synke inn...

Skulle vært interessant å se hvilke tall du legger til grunn for dette.

Skal være enig i at oljepengene pøses ut på stillinger som, uten oljepengene, ikke hadde vært liv laga. Men er den jobben kvinner gjør, eller de stillingene kvinner har, mindre lønnsomme enn de menn har?

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Laster...