Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det går fint an å være imot nazisme og samtidig kjøre Volkswagen på gamle tyskerveier, men dette blir nok litt for inviklet for den gjennomsnittlige feminist.

1

Mislykkede menn - menn som har misslykket på de fleste områder i livet - menn som ikke eier selvinnsikt å velger å legge all skyld for sin egen elendighet over på kvinner.

Det er kvinner sin feil at jeg ikke fikk den jobben Det er kvinner sin feil at jeg er singel Det er kvinner sin feil bla bla bla bla bla

Mislykkede menn (antifeminister) mener menn er mer verd enn kvinner, mer betydningsfulle, skal ha førsteretten osv -

At vi har likestilling i Norge er et mareritt for antifeminister.

3
Gideg Mislykkede menn - menn som har misslykket på de fleste områder i livet - menn som ikke eier selvinnsikt å velger å legge all skyld for sin egen elendighet over på kvinner. Det er k...

Mislykkede menn - menn som har misslykket på de fleste områder i livet - menn som ikke eier selvinnsikt å velger å legge all skyld for sin egen elendighet over på kvinner.

Ja dette var beskrivende. er helt enig! Skrev et innlegg men borte vekk, får bli litt snillere og se det positive i antifeministene her på vgd;)

1
Gideg Mislykkede menn - menn som har misslykket på de fleste områder i livet - menn som ikke eier selvinnsikt å velger å legge all skyld for sin egen elendighet over på kvinner. Det er k...

Jeg er uenig i dette, gideg. Hvis du feks ser på et område som vold i nære relasjoner, hvor det gjøres mye forskning og tiltak for menns vold mot kvinner, men kvinners vold mot menn forblir forbigått... Det samme gjelder i stor grad seksuelle overgrep og prostitusjon også.

Så kan du si "jammen det er flere kvinner som gjør x, y eller z", men da blir problemdefinisjonen feil. Det er ikke vold mot kvinner som er problemet, eller salg av kvinnekropp eller voldtekt mot kvinner som er problemt. Det er vold, salg av kropp eller seksualisert vold og kjønn er i så måte irrelevant.

Jeg kan til dels forstå folk som kaller seg antifeminist, i den grad fokus de siste 30 år har vært på blant annet nevnte tema. En antifeminist behøver nødvendigvis ikke være mot stemmerett for kvinner, eller kvinnelig frisluppen seksualitet, men hvis du ser på hvordan mannlig seksualitet fremstilles (menn kjøper sex, menn ser på porno, menn er alltid tilgjengelig for samleie, menn tenker bare på en ting osv) er det en ganske stor forskjell.

Kvinner er fremdeles i stor grad hemmet av tabuer rundt egen seksualitet, både moralisering og skam, men fokus de siste år har vært for å få kvinner til å a) være stolt over egen seksualitet og b) leve den ut...mens menn fremstilles fremdeles ikke som om mannlig seksualitet er noe å være stolt over - siden den i stor grad knyttes til vold og overgrep.

Og jeg kan forstå hvorfor en antifeminist reagerer på dette.

Jeg tror en antifeminist ikke ønsker seg tilbake til steinalderen eller femtitallet, men til en tid hvor mannlige egenskaper (i den grad man tror slike eksisterer) verdsettes som noe positivt.

For eksempel har en rekke menn nådd ganske langt i næringslivet fordi de har arbeidet hardt, konkurrert mot andre og forsaket trolig en god del for å nå de målene de har gjort. Etterpå får de vite at de er feks kyniske og egoistiske fordi de utkonkurrerte et par andre bedrifter, og var aldri hjemme da poden skulle ha middag.

Og det er en skam hvordan de etablerte forskningskretser og hjelpeapparat fullstendig lukker øynene for mannlige prostituerte.

Og det var alt jeg hadde å si for denne gang.

6

Og hvem har gitt deg eneretten til å definere hva antifeminisme er?

Du er åpenbart ikke antifeminist selv, og kan derfor ikke vite hva det handler om.

Hva med faktisk spørre antifeminister her inne hva de legger i begrepet? Noe trådtittelen inviterer til. Men så fortsetter du med selv å svare på ditt eget spørsmål.

Dette må seriøst være et av de dummeste åpningsinnleggene jeg her lest her inne.

1

En antifeminist er en som er i mot at kjønnsdiskriminering brukes for å bekjempe nettopp kjønnsdiskriminering.

1
Per_Rong En antifeminist er en som er i mot at kjønnsdiskriminering brukes for å bekjempe nettopp kjønnsdiskriminering.

Ok så din definisjon av antifeminisme er altså egentlig motstand mot kvotering.

Feminisme handler selvsagt ikke om kvotering i seg selv, feminisme er definert veldig klart i norske ordbøker.

Kvotering er et politisk virkemiddel som folkevalgte politikere beslutter at skal brukes for å få diskriminerte grupper inn i arbeid eller i viktige posisjoner. Men du er sikkert i mot å få fargede, handikappede eller kvinner etc inn i styre og stell?

1

Jeg er helt enig med antifeminist (100%, faktisk!) i at det ikke er opp til meg å definere hva antifeminisme er. Hva antifeminisme er har antifeminister alt definert ved å kalle seg nettopp "antifeminist".

Det er ikke mulig å være "litt anti mot feminismen" og så kalle seg antifeminist. Enten er man anti-feminist eller så er man det ikke.

Det er som å kalle seg anti-rasist, men synes at jøder og zigøynere er noen hersens folk som burde diskrimineres mot. Det sier seg selv at da har man ikke forstått betydelsen av ordet "anti".

På samme måte som det ikke er mulig å være antifeminist og likevel være for at kvinner skal få være individer, skal ha stemmerett, skal få ta del i arbeidslivet, etc.

1
Gideg [sitat…] Bombe. Vi er stort sett alltid uenig og har et totalt forskjellig syn på det meste. Liten vits av meg å si at jeg overhode ikke er enig i det du skriver.

Jeg tror ikke du engang leste innlegget mitt, for det er for meg komplett umulig å forstå hvorfor noen kan være uenig i at fokuset på vold og overgrep gjennom de siste 30 år har vært menns vold mot kvinner, eller menns sexkjøp eller kvinnelige prostituerte...

1
antifeminist [sitat…] Det heter antifeminist ikke antikvinne

Feminism is the radical notion that women are people.

Feminismen har gitt kvinner stemmerett. Feminisme har markert kvinner som individer og ikke bare mannens tilheng. Feminisme har gitt kvinnen mulighet for å ta del i arbeidslivet.

Antifeminisme vil si at man er mot ALL feminisme. På samme måte som antirasisme er motstand mot ALL rasisme. Noe annet er bare absurd.

1
Gaulle Feminism is the radical notion that women are people. Feminismen har gitt kvinner stemmerett. Feminisme har markert kvinner som individer og ikke bare mannens tilheng. Feminisme ha...

Antifeminisme vil si at man er mot ALL feminisme. På samme måte som antirasisme er motstand mot ALL rasisme. Noe annet er bare absurd.

Ja, for dem som mangler sidesyn.

Dette er en definisjon av antifeminisme du selv har bestemt deg for å ha.

Da virker overskriften din bare tåpelig. Det er ikke en debatt du vil ha, men en belæring av oss andre om hva du mener skal ligge i dette begrepet.

Det blir bare for dumt.

Hver og en av antifeministene her inne vet selv hvilket ståsted vedkommende har for å kalle seg det.

Men siden du henger deg så opp i nettopp dette begrepet, så er jeg sikker på at maskulisme vil være et like bra stempel å sette på oss (ihvertfall for min egen del).

Og definisjonen av den ville isåfall bli the radical notion that men are people.

Så kan du prøve å "belære" oss om hvordan også dette er "det dummeste du noensinne har hørt om".

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
27 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Laster...